ДРУШТВО

Србине, који ћутиш, ово је упућено директно теби…


Пише: Слађана, колумниста СРБског ФБРепортера
јун 2017.

Уморан сам од живота – некада је певао Тома Здравковић. И ја сам. Уморна сам од тога да ми отимају живот и бришу осмех са лица. Уморна сам од слушања и од гледања оних који некада беху нико и ништа а сада  доносе законе и заводе ред. Примитивни људи, маскирани у интелектуалце повлаче по блату све вредности Србије. Ниједну нису заобишли.

Сачувала сам плишаног меду којег ми ј мајка купила када сам била мала, мој млађи брат га је бацио свињама. Гледала сам тужно шта му ове раде. Запрљале су бели плиш, вукле су га по каљузи, и то им није било доста на крају су му покидале и ноге и руке и онако растрганог оставиле да лежи у бату. Он ми је остао као успомена на мајку. Чувала сам га и пазила годинама уназад да не промени боју, био ми је драгоцен. Дала сам га брату да се игра да му покажем колико га волим.

Између ових и оних свиња нема никакве разлике, осим у изгледу. Србија ће исто проћи као и мој меда док ми непомично посматрамо и чекамо крај, као да  се ово дешава некоме другом.

Сваки сам дан све више разочарана. Нисам очекивала да пуцамо на улици или да дигнемо Скупштину у ваздух, очекивала сам да будемо јединствени у несрећи и да бојкотујемо лоше законе, лоше одлуке. Уместо тога, фејсбук ратници бију битке на нету док пљују један по другом и не примећујући да је кућа одавно похарана а да хијене сакупљају отпатке.

Због чега су наши стари  морали да плаћају нове личне карте?
Хоће ли можда  поново да се роде или ће да им никну нови зуби?
Због чега политичка мафија једина има моћ да запосли људе?
Зашто познати циганин и дилер дроге у мом граду држи све конце у рукама?
Због чега моје колеге, просветари ћуте на увођење образовног пакета о сексуалном насиљу које уводи педофилију и хомосекулизам на мала врата?
Зашо ме нико не подржи када гласно изговорим ове опптужбе, него се утркују ко ће дубље да ми зарије нож у леђа.

Боже, вриштим на сав глас…  Уморна сам од живота. Пре неки дан се са шестог спрата бацио син моје колегинице. Који је то по реду покушај убиства?

Док ми плаче душа, немам кога више ни да молим. Сви су заузети ондулацијом фризуре попут наше гувернерке Јоргованке, најновијим трачевима ко је кога и ко ће коме.

Могу ли ови у државним службама да поставе за директоре веће кретене? Најгори ђаци, понављачи предају у школи а они који вреде давно су дигли сидро. Нећу никоме да се извињавам. Могу слободно да ме туже јер слепци само то и знају. Да се туже, оговарају и да лажу. Да није тако како би хрватски усташа са женским полним органом дошао на власт у Србији без икаквог отпора јавности? Како би годинама уназад пролазили лоши закони и коначна предаја Космета?

Србине, који ћутиш. Ово је упућено директно теби.

Док мирно куваш ручак и гледаш своја посла и надаш се потајно да ће комшији да цркне крава погледај имаш ли зидове на кући, имаш ли плота и тарабе, имаш ли плафон и кров. Немој да те једно јутро затекне неспремног, да се пробудиш као бескућник који се буди на рушевинама своје дедовине.

Одавно ово више није живот, да бих имала за чим да жалим.

5 replies »

 1. Поштована Слађана!
  Одговор на ваше писаније је у психолошком профилу србског народа, милионима Србкиња-Срба, умној елити непознат! Спас доноси само промена свести народа, разлог је банално једноставан: КАКВА СВЕСТ-ТАКВА СТВАРНОСТ!!! Доле написано је профил НАШ:

  Ирационалност, неаналитичност, неконструктивност. Емотивност, сујета, завист, замерљивост, инат, некоректност. Склоност омаловажавању, непоштовању, неспремност да се погледа и очима другог, несклоност сарадњи, систему. – Потреба личном промоцијом (ја). Порив за допадањем и утиском, површност. Субјективизам, немогућност посматрања ствари одвојено од себе, у принципу. Непризнавање кривице (да круна не падне са главе). Непризнавање чињеница ако се сматрају непожељним. Пројектовање личне кривице, грешке надругог. – Склоност опредељивању према ономе што није заједничко, што спаја односно склоност подели, деоби. – Изражена оперативност која подразумева велику енергију и способност за остварење ,,материјализацију“ као порив и способност подређивања (себи и свету, контексту, и усмереност на сада, на тренутну корист, на тренутно решење, на ужи конекст, на посебно-оперативност која се овог тренутка тиче. – Неусмереност на даљу будућност и истрајавање у вези ње. – Неусмереност нашири контекст. Несклоност далекосежном, стратешком, универзалном, свеобухватном, систематском сагледавању и приступу. – Несклоност авантури, експерименту, истраживању, неизвесном. – Усмереност на одређено, проверено, извесно.

  Свиђа ми се

 2. ВРЛО ТУЖАН ТЕКСТ УЗ БОЖЈУ ПОМОЋ СРБАДИЈА ЋЕ СЕ УЈЕДИНИТИ ШТО БРАТ ТОМИСЛАВ КАЖЕ МОРАМО КА НАШИ ПРЕЦИ САМО ТАД ПРАВА СПЦ ЈЕ БИЛА УЗ СВОЈ НАРОД А ДАНАС ИМАМО САМО ЈЕДИНУ СРБСКУ ЕПАРХИЈУ ЕРП У ПРОГОНОНСТВУ КОЈА ЧУВА ДЕЛО СВЕТОГ САВЕ НА ЧЕЛУ СА ВЛАДИКОМ АРТЕМИЈОМ МАКСИМОМ НИКОЛАЈЕМ НАУМОМ И КАЛУДЂЕРИМА К МОНАХИЊАМА КОЈИ СУ СВЕТОСАВСКИ СРБИ И СРБКИЊЕ НА ЖАЛОСТ НЕМАМО НЕКОГ КА ВОЖДА ПЕТРОВИЋА ЂОРДЂИЈА ДА ТРГНЕ САБЉУ ДА ЋЕРАМО дахије вазале КОЈИ ИЗДАДОШЕ И ПРОДАШЕ СРБИЈУ НЕК СУ ПРОКЛЕТИ ДО ГРОБА

  Свиђа ми се

 3. Ћутањем народ Србски се предао решио да све изгуби постане нико и ништа и да нестане у ближој будућности. А немамо право на то да се миримо са нечим што нас води у нестанак ,зарад славних предака и будућих потомака,морамо се ослободити свих слабости у нама, дозвати се памети и здравог разума.

  Свиђа ми се

 4. Овоме, у ствари, ни не треба коментар. Слађана, овим сте рекли све шта се требало рећи.
  Хвала Слађани (а и вама из СРБ ФБР-а).

  Liked by 1 person

  • Писах на брзину и нисам провјерио а требало би изгледати овако :
   Овоме , у ствари , ни не треба коментар. Слађана , овим сте рекли све шта се требало рећи.
   Хвала Слађани (а и вама из СРБ ФБР-а).

   Свиђа ми се