АКТУЕЛНО

Шта је истина у вести о „атентату“?


Редакцијски коментар:

Изражавамо озбиљну забринутост поводом овакве „вести“ и надамо се да ће са неког званичног места (руског или српског) доћи права информација која ће разјаснити све околности које су довеле до тога да се јавност узнемири, јер до данас у 13:30 није било званичних информација поводом ове вести. Такође, нисмо добили ни обећану информацију из руске амбасаде у Београду.

Наши читаоци знају да овај портал не објављује непроверене вести и свесни смо да је ово ОЗБИЉНА ВЕСТ са којом се „не игра“. Због тога смо одлучили да објавимо аудио снимак нашег разговора са Милошем Васићем који је ЈАСНО рекао да је вест ИСТИНА, као и да је свака реч коју је Никола Алексић објавио на свом ФБ налогу, а коју смо и ми пренели – истина. 

СРБски ФБРепортер је учинио све да ову информацију истражи из нама доступних извора.

23.5.2017. 

***

23.5.2017.

Наши сарадници су контактирали своје пријатеље из војске у Нишу који би морали да имају информацију о том догађају и они кажу да се „ништа није десило“. Чак и штаб здружених војнополицијских снага полиције и војске у чијој зони одговорности је и Јариње „немају информацију“, а морали би да је имају, с обзиром на то да би оперативни центри добили и много небитније информације и пре амбасада и других званичних институција…
У сваком случају овде, како наши стари кажу – НИСУ ЧИСТА ПОСЛА.
Не зна се шта је горе, да је било а да се не зна ништа о томе, или да није било па да нам је перфидно и прљаво потурена вест… 
***
10:10 Веома је ЧУДНО да је Сазонова повукла свој пост после пар минута… 
***

10:00 Главни уредник руског портала у Србији NewsFront – Србија Оксана Сазонова јавно је ДЕМАНТОВАЛА ову вест:

„Атентата и убиства руског официра код Јариња наравно није било. Да ли је могуће да је толико људи веровало у такву `вест` а да је једини извор за њу пост на фејсбуку једног човека из Новог Сада?
Бојим се али не због вести него због реакција и лаког поверења…
Следећи пут може да се појави и још нешто озбиљније! – написала је на свом ФБ профилу Сазонова.

08:15 Контактирали смо амбасаду Руске Федерације у Београду и нажалост нису тренутно били у могућности да нам дају било какву информацију, већ су је обећали у току дана… а у руском Хуманитарном центру се нико не јавља на телефоне да бисмо и са њихове стране добили званичну потврду ове вести.

***

22.5.2017. 23:45

Из нама доступних, проверених извора, редакцији је потврђена вест о АТЕНТАТУ на возило у коме су била три лица: Милош Васић, возач и руски официр који је запослен у руском Хуманитарном центру у Нишу. Напад ватреним бојевим оружјем извршен је око 21 час на територији уже Србије, тачније 4-5 километара од административног прелаза са АП Косово и Метохија на Јарињу.
Како нам је речено на возило је испаљено више од 280 метака калибра 7.62 (калашњиков). Возач и руски официр су нажалост погинули на лицу места, док је Васић преживео захваљујући панциру који је имао на себи. 
Ово су подаци о догађају који су нам достављени и које можемо да објавимо. За сада није познато ни зашто су ти људи били ту, ни ко је извршио атентат. 

Сутра ћемо знати више информација о овом догађају, имена погинулих и све остале важне податке. 

Капетан Милош Васић, херој са Кошара фотографија са Фејсбук профила

***

Никола Алексић, према свом личном сазнању, директор Еколошког покрета из Новог Сада објавио је ову вест и на свом фејсбук профилу:

„На хероја са Кошара, капетана Милоша Васића, после посете Еколошком покрету и договора са Николом Алексићем да ће учествовати на општенародном бунту Патриотског блока заказаног за понедељак, 5. јуна испред Ненародне скупштине, данас је извршен атентат на путу близу Јариња. Возач је погинуо као и један руски официр из Хуманитарног центра у Нишу, док је капетан Васић преживео јер је носио панцир на себи. Није познато ко је извршио атентат.“

ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ:

Прва вест на основу које је Никола Алексић објавио информацију на свом профилу, као и саопштење Патриотског блока, што и нама дало повода да трагамо за истином да ли је вест тачна.

22.5.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

4 replies »

  1. БРАЋО СРБИ БРАТЕ АКЕКСИЋУ МОГУЋЕ ДА ЈЕ шиптар фазлију муслију ТЗВ ав ПРЕКО ЊЕГОВИХ ЉУДИ КОЈИ СУ У ВС ТАЧНО ДАО ПОДАТКЕ О ВОЗИЛУ НА КОЈЕ СУ ПУЦАЛИ шиптари БРАТЕ ВАСИЋУ ЧУВАЈ СЕ БЕОГРАДСКЕ БОЛНИЦЕ НЕК ГОСПОД ЧУВА СРБСКИ РОД МОЈ ОД СВИХ душмана И САУЧЕШЋЕ ЗА РУСКЕ ВОЈНИКЕ

    Свиђа ми се