ДРУШТВО

ОКУПИРАНА СРПСКА ТЕРИТОРИЈА – КОСОВО И МЕТОХИЈА


Да ли имате пријатеље, породицу на КиМ, да ли у вама куца срце Милоша Обилића или Вука Бранковића, да ли сте за Царство небеско или земаљско, да ли су ваше вредности вечне или пролазне?

Пише: Др Снежана Антонијевић

***

 

На југу Србије има једна покрајина која по међународном праву и Божијем закону (гинуло се за крст часни и слободу златну) припада републици Србији. То је Косово и Метохија. Али на том простору, о коме нико из Београда не брине, живот није живот, он је јефтин, пун претњи, лажи, срамоте, беса, страдања, живот без љубави ближњих, живот са интересом, живот без Бога, ДНО, УЖАС, ПРЕДВОРЈЕ ПАКЛА!

Замислите да сте Србин из Ораховца, можда је то тешко али мало маште и све је могуће. Ако не знате где је, погледајте на карти Србије. И живите на следећи начин: Око 300 православних живе на једном брду у окружењу неколико десетина хиљада Шиптара. Имате једну малу продавницу у којој је избор скроман, за сваку куповину морате у доњи Ораховац код Шиптара. Болесни сте, имате приручну амбуланту са неколико лекова, морате да пређете поприличну километражу да дођете код српског доктора или ћете код Шиптара. Мобилни телефон српског оператера не користите од 2009 године јер не функционише па користите Ипко шиптарску картицу, као у иностранству. По цео дан пролазе Шиптари, као шетају једном улицом у којој су Срби и добацују, вређају, пљују оно мало српског живља које је ту јер воли своје град, своју кућу, комшију, пријатеља, своје претке сахрањене на локалном гробљу, а и да хоће даље нема где. Умре неко, немате где да га сахраните, црквена порта пуна, а гробље разрушено. Воде, посебно лети, нема данима. На изборима за председника Србије пре месец дана укинули су им бирачко место, јер их сматрају дијаспором, и рекли им да иду у Гораждевац (70 км даље кроз шиптарску територију). Сада им прете, јер имају мало деце, да ће и школу да им укину, нека деца српска ако већ хоће ту да живе путују у Гораждевац!

Да ли знате да на КиМ живе Срби? Можда их треба згазити како су се усудили да живе ту? Срамота! Задају главобоље властима у Београду! Па је пре пар месеци дошао Хашим Тачи да на споменик киднапованим и убијеним Србима у Великој Хочи постави венац! Жао му је!!! Он који је та киднаповања извршио и наредио, који је српским органима водио рат и куповао Американце, Немце и остале! Срби се затворили у куће и тугују! А Београд ћути!

А онда као и увек у таквом лудилу се као „наш понос“ појаве „Срби“ на шест листа који хоће да учествује на шиптарским изборима и који се такмиче који ће се више додворити Тачију, Харадинају и другим убицама свог народа. И све то уз подршку Београда, Вучића и његових послушника!

Те Србе зовемо Шиптарски Срби!!! То су издајници, проклете душе који продају веру за вечеру, то су нељуди, људски шљам и отпад! ДНО!

А све то посматрају мирно из Београда, као да се све то дешава у Гвинеји па смо неутрални. „Пуштамо“ председника Албаније у централну Србију мимо сваког протокола, председник једне од тих општина нам прети великом Албанијом до Ниша. И уместо хапшења (а гледала сам малтретирања народа у Београду ако се шверцују у градском превозу) тог „држављанина Србије“ нема чак ни коментара – пас лаје ветар носи!

А Сабор СПЦ уместо да расправља о Косову, о укидању црвеног слова Светом Сави у Црној Гори, о екуменизму, бискупу Григорију који говори Символ вере са јеретицима, о Игњатију Мидићу који тврди да је душа смртна, они се забављају Дарвином, као да не знају човеково порекло! Екуменизам на делу. Битно је судити Владики Артемију и недужног старца и његово монаштво гонити, да не види народ да има још увек чувара вере православне у Србији!

И на крају када држава напусти свој народ, када напусти своју територију, када се одрекне свих вредности свог народа и жртава у протеклом веку, када мења историју ради додворавања белосветској мангупарији и ђаволу онда добро нас Господ и држи на земљи.

Има и решења за све ово – „Само Срби Богу да се врате“!!!

5 replies »

 1. Има и решења за све ово – „Само Срби Богу да се врате“!!!

  Тачно!

  Ал Цркве,а самим тим ни Бога нема тамо где је јерес и раскол,где је лажно ревновање,где је свејерес екуменизма.

  „Званичне цркве“ нису Црква Христова од 1924. године и увођења новог календара када су оне „помесне цркве“ које су га увеле отишле у раскол,а заједно са њима и они који су са таквима остали у молитвеном општењу(укључујући и „СПЦ“).

  У Србији има чувара вере православне,ал то није „владика“ Артемије,који није ни прост мирјанин,а камоли „владика“(пошто по Светоотачком учењу јеретици немају Свете Тајне,тако да нит је ико могао да га „крсти“,нити да га „замонаши“,нити да га „хиротонише за епископа“…)У Србији су чувари вере православне,истински православни хришћани који су у ЦИПХ Грчке(матејевци-чији је првојерарх архиепископ атински и све јеладе Стефан).

  И тужна и сурова истина је да данас у Србији имамо једног истинског свештеника(отац Симеон чији контакт телефон можете наћи на сајту светосавска србија) и једног истинског монаха(оца Серафима Игњатића)!

  Ал свакако не требамо очајавати због тога,јер истина никада није била у броју!

  О ЦИПХ Грчке можете више сазнати на сајту оца Серафима Игњатића(који се иначе подвизавао на Светој Гори Атонској одакле је недавно протеран од стране јеретика екумениста из манастира Велика Лавра)
  http://svetosavskasrbija.com

  Свиђало се то некоме или не,чињеница је да сви који желе да буду спасени морају се одрећи јереси и прићи чистој Православној Цркви(присајединивши се Цркви кроз Свето Крштење).

  Јерес одваја сваког човека од Цркве.
  Јеретици су потпуно уништени по питању вере, а што се тиче других, чак ако мисле да нису, због њиховог заједништва са јеретицима, и они страдавају.

  Свети Теодор Студит

  Свиђа ми се

 2. ДР АНТОНИЈЕВИЋ ВУК БРАНКОВИЋ НИЈЕ ИЗДАО НА КОСОВУ 6897 ЕВО ЗАШТО УМРО ЈЕ У турском затвору ПОСЛЕ КОСОВСКЕ БИТКЕ ДРУГО НЕ БИ ДЕСПОТ ЂУРАДЂ БРАНКОВИЋ БИЈО ПОСЛЕ КОСОВСКЕ БИТКЕ СА СРБСКИМ ПЛЕМЕЋИМА ДРУГО ЕВО ИДЕ ТРЕЋЕ БРАНКОВИЋ СИН МЛАДЕН МЛАДЕНОВИЋ И ТАКО ИДЕ МНОГО ПУТА ДО ПРЕЗИМЕНА МЛАДИЋ латини СУ ИЗМИСЛИЛИ ДА ЈЕ ВУК БРАНКОВИЋ ИЗДА НИЈЕ ТАЧНО ДА СЕ МИ СРБИ ИЗМЕДЂУ СЕБЕ ТУЧЕМО ПСУЈЕМО И МРЗИМО КОСОВО МЕТОХИЈУ И РСК ЈЕ ИЗДАО СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ ОН ЈЕ НАЈВЕЋИ издајник ОД КАКО ЈЕ СВЕТА И ВЕКА

  Свиђа ми се

 3. Од свега што нам се може десити, само једно нам је сигурно. Мука нам је загарантована. Она нам је једина вјерна кроз све вијекове и времена тврда, мука је наша зла невјеста и од нас не мрда. Немамо ми за дужи период времена, чак и да одмах кренемо никакве изгледе да се вратимо Богу и да потражимо савјест и свијест. Залутали смо ми већ одавно и да хоћемо(а нећемо) не умијемо се вратити.Нас може само наш велики брат спасити или из љубави или из сажаљења или због његове горуће потребе, је се све ово са нама због њега и ради. Давно су нама звона одзвонила и ми их више не можемо ни чути, јер смо далеко. Тамо гдје нама наши џелати планирају живот не звоне црквена звона, већ тамује вјечита тама, без звука и свјетлости. Наша несрећа је у томе што ми и даље идемо куд нас они воде и мислимо да је то једини прави пут.

  Liked by 1 person