АКТУЕЛНО

СТАРЕ ВЕСТИ ПРОТИВ КРАТКЕ ПАМЕТИ: Авијација НАТО гађала Ваљево, Ужице, Крагујевац, Космај и Рудник (видео)


Бомбама на централну Србију

Злочиначка НАТО авијација је у 47. ноћи бомбардовања СР Југославије, напала Ужице и Ваљево, дејствовала по планини Голеш у општини Липљан и ширем подручју Дечана на Космету, као и на Космају.

Планину Голеш авиони НАТО бомбардовали су у суботу око 21.15 часова, а у 22.10 на мети се нашло шире подручје Дечана.

Две детонације одјекнуле су у суботу у подручју младеновачке општине на Космају. Прва детонација ођекнула је у 22.25 часова, а друга, знатно јача, у 22. 47 часова. Нема повређених, нити података о материјалној штети.

Авиони НАТО алијансе бомбардовали су у два наврата градску пошту у центру Ужица, уништили је до темеља и знатно оштетили више јавних и стамбених објеката. Погођена је пошта у суботу у 22.35 часова, а 15 минута касније уследила је још једна детонација. Од удара су оштећене и зграде Дома здравља, позоришта, библиотеке и више стамбених објеката.

НАТО авијација је дејствовала у Ваљеву у суботу 22.37 часова и једним пројектилом ваздух-земља погодила зграду МУП. Повређена је једна особа која се у тренутку детонације нашла у близини бомбардоване зграде.

НАТО је у суботу у 22.42 часа дејствовао још једном у ширем рејону југоисточног дела фабрике „Крушик“.

Авијација НАТО је са два пројектила у суботу око 22.40 часова погодила репетитор Радио телевизије Србије и „Политике“ на Руднику. Без сигнала на том подручју остали су ТВ „Политика“, затим „Пинк“, Радио „Политика“, Радио „С“ и радио из Горњег Милановца „Ден“.

НАТО је гађао и нову зграду поште у крагујевачком насељу „Аеродром“. У суботу у 22.50 испаљен је један пројектил, који није експлодирао.

Авијација НАТО је у суботу са једним пројектилом гађала и пољопривредни комбинат у општини Ковачица. На околним кућама су попуцали прозори, оштећене су фасаде и кровови.

Кориштена архива Гласа Јавности

ИЗВОР: ВОСТОК

————

10.5.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Зар злочинцима требамо увек заборављати и опраштати а они нас непрестано убијати?
    Крајњи циљ им је да не постојимо као православци јер им је православље највећа препрека ка стварању новог светског поретка.Вољом Божјом и вером једино можемо опстати ако смо на путу Св.Саве,сваки други пут нас води у нестанак.

    Свиђа ми се