Анализа

Игор Војиновић: Прави Бесмртни пук


Србски народ је имао разне пукове и јединице, па има и једини прави бесмртни пук из Другог свјетског рата. То је бесмртни пук Ђенерала Драже, првог герилца Европе, министра војног,  начелника ђенералштаба и армијског ђенерала. Бесмртност је једино могућа у хришћанству. Све друго води једино у смрт.

_____

Пише: Игор Војиновић*, 9. маја 2017.

Подвиг, жртва и мучениство Дражиних четника је одвела те јунаке право у НЕБЕСКУ СРБИЈУ, тачније у бесмртност. Комунистички и глобалистички покушаји да атеисте и издајнике прозову бесмртнима просто су лаж. Чињенице су неумољиве.

Русију је Запад уништио крајем Првог свјетског рата преко комуниста и након жестоких и крвавих борби створили су Совјетски Савез (СССР) 1922. Тако да, упркос свом јунаштву у борби, Црвена Армија не може бити бесмртна. Атеисти су веома смртни и штетни.

Покушаји да се југословенски комунисти и Титови партизани (НОВЈ, НОП и НОБ) прогласе бесмртнима такође су лаж. Врло опасна лаж.

Мораћу, по ко зна који пут ћу да наведем чињенице да је Други свјетски рат почео 1. септембра 1939. године нападом Трећег рајха на Пољску, а Црвена Армија је 17. септембра 1939. искористила ситуацију и повратила под контролу Москве руске територије западне Белорусије, Галиције, Волиније и Подолије. Сарадња Совјетске Русије и Нацистичке Њемачке трајаће од потписивања споразума Рибентроп  – Молотов 23. августа 1939. до напада Вермахта на СССР 22. јуна 1941. године. У то вријеме је Тројни пакт напао (6.априла 1941.) и окупирао (17. арила 1941.) Краљевину Југославију.

Југословенски комунисти који су сарађивали са Нацистима и фашистима (као и сви комунисти на основу већ поменутог споразума министара иностраних послова Њемачке и СССР све до напада Хитлера на Стаљина 22. јуна 1941.) су већ 20 година били Законом забрањена терористичка организација у Краљевини Југославији (Законом о заштити државе од 3. августа 1921.).

Комунисти су по дефиницији непријатељи Бога, Руса и Срба. Тако да све и да хоће, не могу постати бесмртни, осим покајањем и крштењем. Свети Ђорђе који убија аждају не може бити укомбинован са симболом аждаје – српом, чекићем и пентаграмом. Свети Ђорђе иде уз крст, Ђурђевдан (хајдучки састанак) и круну.

Краљевина Југославија није капитулирала у Априлском рату 1941., као што неистинито тврде комунци и Запад да би оправдали своје злочине. Јер ако је држава капитулирала онда је Влада и краљ не могу представљати, а окупатор и револуционари имају права на завођење својих мјера – окупатор да чини масовне злочине и поништи постојање окупиране државе, а комунци да се позову на капитулацију и поведу револуцију са злочинима ради успостављања своје државе. Тако да је бесмртни Чича Дража водио Југословенску војску у отаџбини, а потчињена му је била и војска у заробљеништву и ван отаџбине. Бесмртни Дража Михаиловић је још 8. маја 1941. на бесмртној Равној Гори подигао устанак против окуптора. Први организовани устанак у Европи. Тада су ,,бесмртни“ комунисти увелико сарађивали са окупатором.

У веома тешкој ситуацији након трагичних губитака у Првом свјетском рату, растакања србства и државе у међуратном периоду, послије издаје (комуниста, Хрвата и националних мањина)  и пораза у Априлском рату, окупације и масовних свирепих злочина над србским народом на окупираним подручјима, Дража је успио да организује Војно – четничке одреде Југословенске војске. План дјеловања кроз отпор је био најбољи могући. Организација јединица на читавој територији окупиране државе, са јавним, тајним и резервним војним саставом. Успостављање контакта са савезницима и Владом у избјеглиштву. Контрола над територијом гдје су већински живјели Срби и оперативци у свим подручјима нарочито у Српској државној стражи (Недићевцима) и Србском добровољачком корпусу (Љотићевцима). Акције су биле осмишљене са ситуацијом и чекало се на искрцавање западних савезника ради дизања општег устанка за ослобађање комплетне земље. Реакције на злочине Хрвата, Шиптара, Мађара, Бугара, Нијемаца и муслимана биле су адекватне у складу са законимама Краљевине Југославије и међународним Законима, као и србском четничком традицијом.

План за очување становништва под окупацијом и смислени отпор поквариле су комунистичке банде које се појављују крајем љета 1941. у Недићевој Србији и Црној Гори, а касније и у другим крајевима окупиране Југославије. КПЈ као забрањена терористичка организација је након сарадње са окупатором и послије напада Трећег Рајха на СССР прешла у војно стање 4. јула 1941. Значи једна забрањена организација у току рата, окупације и злочина над србским народом, ствара своју партијску паравојску. То им је било мало, па су изазвали низ окупаторских одмазди над србским народом и изазвали грађански рат. Све ово је отежало положај окупиране државе и народа, као и њене једине легитимне и легалне војске предвођене ђенералом Дражом.

Дражини четници су морали да се боре против њемачког, италијанског, бугарског и мађарског окупатора, као и против домобрана, усташа, разних муслиманских и шиптарских милиција, словеначке Беле гарде, црногорских зеленаша, Недићеваца, љотићеваца и комунистичких партизана.

Илустрација: Срби на окуп

Србски четници не добијају тако рећи ничију помоћ, немају довољно ни муниције, ни оружја, ни лијекова. Боре се и гину храбро, витешки. За слободу. Са вјером у Бога, за краља и отаџбину. Но, 1943. савезници се одричу Дражиних четника и чине све да помогну Титовим партизанима. Партизанску терористичку паравојску током рата помажу и домобрани и усташе и окупатор и савезници. Њима се по Черчиловом наређењу предају и италијанске јединице у Југославији након капитулације фашистичке Италије (8. септембра 1943.). Тако партизани јачају.

Грађански рат у окупираној Југославији током Другог свјетског рата је завршио побједом комунистичких партизана којима су велике силе омогућиле да преузму власт и створе своју државу, комунистичку Југославију. То што су партизани побиједили а четници изгубили у грађанском рату, не значи да су партизани добри а четници лоши. Четничка побједа је у бесмртности и на земљи и на небу.

Више од 70 година се Дражини четници забрањују и на њих се покушава бацити љага, али се не могу уништити у бићу србског народа. Како? Зашто? Једноставно јер су ПРАВИ БЕСМРТНИ ПУК!

____________________
Извор: Срби на окуп

*Аутор је професор историје, прим. ред. ФБРепортера

8 replies »

 1. Комунисти,сада њихови наследници евроунијати,глобалисти и даље имају једини циљ уништење Православља пре свега Срба и Руса,и довођење на престо антихриста који би владао целим светом по њиховом замисли.Но нека они снују,Бог о свему одлучује.

  Свиђа ми се

 2. Čestitam gospodine Vojinoviću! Ovo je bio pravi čas istorije! Lekcija za mnoge koji nemaju pravu predstavu o ponovnoj Golgoti Srbije! Pravo čerečenje kao što su turci upražnjavali. Istoriju uvek piše pobednik! Generacije to prihvataju i danas pred eventualno Treći (nuklearni!) Veliki rat, zbog strašnog propagandnog rata, nužno je otrežnjenje i da nam se ne ponovi 41-45 u najvećoj podeljenosti od postanka Srba. Ruku na srce, o tome nisu odlučivali srbi, nego moćni, kao danas! Neposredno posle Drugog Velikog rata iz predmeta Istorije, nisam čuo ništa o Velikoj Kolubarskoj bitci, kao prvoj pobedi u tom ratu (saveznika), o Albanskoj golgoti, a o našoj genocidnoj tragediji JASDENOVAC!! A,1942.godine Prvi hrvatski korpus sastavljen je od 90% srba! Pa onda do kraja rata: srbin na srbina, uz pomoć ustaša,nemaca a na kraju i rusa!! Zar 1944.godine u operativno zapovesti, stoji naređenje: …“u Srbiji se ponašajte kao okupiranoj“! Zar smo i to zaboravili. Posledice i rane nisu zarasle do danas!

  Свиђа ми се

 3. Kad negde u tekstu naiđem na pridev srbski, umesto srpski, izgubim želju da pročitam ostatak, ipak, tekst Igora Vojinovića netačan je u osnovnoj tezi, da na besmrtnost mogu da računaju samo verujući.
  Nekad i negde, davno, pročitao sam i spoznao:
  besmrtnim nas čine dela, a ne vera
  Tome u prilog, mada nisam stručnjak na tom polju, ne libim se da iznesem jedno od brojnih svojih zdravo-razumskih zapažanja: pretpostavljam da je nesporno da Judu doživljavamo kao vernika, ali ga njegova dela zbog toga ne čine besmrtnim, naprotiv.
  Nasuprot tome, brojni primeri ličnog žrtvovanja ostavljaju nas u obavezi da se tih div-junaka sećamo s ponosom i u prigodnim momentima to iskazujemo.
  Stoga, onima koji su pali kao žrtve fašističke nemani, preživelima i njihovim potomcima, koji su marširali ulicama gradova u „Besmrtnom puku“, uz dužno poštovanje i sećanje, čestitam Dan pobede ! ❤

  Свиђа ми се

 4. Тако се брани истина и србство и само ће пуна истина о свим злочинима и злочинцима омогућити нашем народу слогу и васкрсење из овог мртвила! Треба овакве ствари ширити даље на корист свима! Христос васкрсе,Ваистину васкрсе!

  Свиђа ми се

 5. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ, поштовани уредници, ако дозволите да допуним речима СВЕТОГ ВЛАДИКЕ НИКОЛАЈА: КОМУНИСТИ СУ БЕЗБОЖНИЦИ, РУШИТЕЉИ ЦРКВЕ, СЛАВА, СВИХ ЦРКВЕНИХ ОБИЧАЈА СА ЦИЉЕМ ЗАТИРАЊА СРБСТВА ! Братски поздрав ! Милош

  Свиђа ми се