АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Синиша Тодоровић: Више ни један изборни процес не сме да се одржи у нерегуларним условима


Пише: Синиша Тодоровић,
председник Покрета Народна алтернатива

Србија је добила председника који нема легитимитет. У аутократском друштву нема слободних избора. Народни легитимитет се добија на фер, демократским и слободним изборима. У условима блокаде медија за неистомишљенике резима, злоупотребе државних ресурса у сврху изборне кампање, узурпације медијског простора од стране кандидата режима, притисака на бираче, агресивне кампање и политичког корумпирања осиромашених грађана, нема регуларних и поштених избора. Суспендоване су институције и укинут демократски поредак, од кога је остао само привид.

Србија је дубоко криминализовано друштво. Постала је талац врха режима и његове политичке, пословне и криминалне интересне групе. Грађанима је укинуто право на објективно информисање и регуларне изборе. Србија све дубље тоне у диктатуру. Народ је у безнађу и натеран на борбу за пуко преживљавање, док олигархија својата јавне ресурсе и спречава сваки отпор.

Огромна је одговорност на свима нама који желимо да зауставимо суноврат Србије и сачувамо је за народ. Договор народа о нужности политичких промена и стратешким темама постаје императив.

Неопходно је пробудити народну вољу и енергију за друштвени активизам.
Бројни су начини борбе за слободне изборе и политичке промене. Народне иницијативе, протести, митинзи у сваком месту. Акција без странчарења и политичке сујете може донети резултат. Власт ће се повући пред одлучношћу народа. Мирно и достојанствено кренимо у уређење српског друштва. Народ се пита и одлучује. Власт је делегитимисала саму себе и треба да одступи.

Више ни један изборни процес не сме да се одржи у нерегуларним условима. То понижење себи Србија више никад не сме да допусти. Уставно право грађанина на слободан политички избор у демократској атмосфери мора бити заштићен од аутократског режима.

7.4.2017.

2 replies »

  1. Srbija je zemlja neregularnih izbora,, ponovila se 1996.godina kada su socijalisdti pokrali Koaliciju Yajedno aAvramovic. Kradju priznali, lokalnu vlast dali opozicijiali niko za tu kradju nije odgovarao.Dakle izbgori se ne kreadu samo bvrojenjem glasova,najveca kradja se desava kada se drzavni rersusi trose napromociju jedne stranke U OVOM SL;UICAJU SNS.Ya tu su krivgi i lideri i predsednickikandidati, trebali m su ako vec unapred znaju za neravnopravni polozaj da bvojkotuju izbore, panerka aktuelni premijer sam ide na izbore. Sada je histerija vo;jenog premijera uzdizu njegovi botovi do neba,ubedeljivo popedio, ali ne zaboravite da jedobio glasove jedne cetvrtineo odukupnog brojas birasca, az kaze se da jedemokratija gde vecinas vlada a u Srbijamanjina vlada nad vecinom.Zato podrzavam ove mlade ljude na dxemnostracijama, i ja sam svdo 2.000 godine,do kraja, isao cesto na dxemostracije, aliu razoicaran ekspertima sam 2001godine napustio stranku DOS a/

    Свиђа ми се

  2. Изборимо се за Србију која ће бити достојна највећих Србских синова, попут Св. Саве, Николаја,Јустина,Његоша,Тесле,Пупина,Карађорђа, Милоша,отарасимо се ових антинационалних власти који нам сишу крв деценијама,који нас уништавају по налозима највећих Србских непријатеља.

    Liked by 1 person