Бомбардовање

Ивањица, 18. година сећања на НАТО агресију: БРАЋА ОСТАЈУ ЗАУВЕК БРАЋА, А ЗЛИКОВЦИ ОСТАЈУ ЗЛИКОВЦИ!


СРБски ФБРепортер, 25.3.2017.

24. марта, поводом годишњице НАТО ЗЛИКОВАЧКЕ АГРЕСИЈЕ, у Ивањици је одржана академија «18. ГОДИНА СЕЋАЊА…».

Фото: Ивањица интернет портал

Један од организатора академије, Милош Ћирковић, у писму којим се обратио нашој редакцији истиче да обележавање 18. Годишњице од НАТО агресије на нашу земљу нико осим њих  није желео да организује!

На иницијативу председника Српских ратних ветерана Ивањице Николе Милошевића и председника Скупштине Српских ратних ветерана Милоша Ћирковића,  у ивањичком дому културе ипак је одржана академија под називом «18. ГОДИНА СЕЋАЊА….»
Успешној организацији ове академије несебично су помогли Дом културе са својим хором и Канцеларија за младе.

Милош Ћирковић истиче да „власт и друге организације и заједнице у Ивањици као да се  плаше некога, и  као да се стиде својих суграђана војника и полицајаца који су погинули у агресији НАТО ЗЛИКОВАЦА, због чега неће да организују ништа што нас подсећа на  НАТО агресију.“

На академији је приказан краћи филм о почетку ноћне агресије немилосрдног анђела и бомбардовању, када је уништена сателитска станица у околини Ивањице.

Српски ратни ветерани, који су организатори ове академије, и сви присутни покренули су том приликом и иницијативу Скупштини општине Ивањица да сви њихови суграђани који су изгинули од стране НАТО ЗЛИКОВАЦА, добију појединачно своју улицу у том граду (Драган Танкосић, Слободан Мирковић, Душко Ђоковић и Душко Глигорић).

Уједно је предложено да своју улицу у Ивањици добије и Грк поручник  Маринос Рицудис јер, како истичу, није познато да се наша држава на неки начин захвалила том човеку – његов поступак као да се крије, вероватно због НАТО ЗЛИКОВАЦА.

Наиме, на почетку агресије млади поручник Маринос Рицудис добио је задатак да са разарачем ТЕМИСТОКЛЕ исплови у Јадранско море, што је он одбио рекавши да као ПРАВОСЛАВАЦ не може да учествује у нападу на један ПРАВОСЛАВНИ НАРОД.

Поручник Маринос Рицудис

Мариносу је суђено на Војном  суду  у Пиреју. На суђењу је рекао:  „Казните ме, не желим да убијам ПРАВОСЛАВНУ БРАЋУ „. Маринос је осуђен 2,5 године затвора, условно на 3 године.

Kaко се наводи у саопштењу, Српски ратни ветерани уручиће брату Мариносу ЗАВЕТ србских ратника, са напоменом да БРАЋА ОСТАЈУ ЗАУВЕК БРАЋА, А ЗЛИКОВЦИ ОСТАЈУ ЗЛИКОВЦИ!

4 replies »

 1. Овакве људе треба примити и угостити на обележавању агресије на нашу земљу,а не оне који су директно учествовали и атаковали на бомбардовање попут Шредера,и то народ хладно занемарује,хрли у арену да подржи вођу који тим чином понижава све нас.

  Свиђа се 1 person

 2. „БРАЋА ОСТАЈУ ЗАУВЕК БРАЋА, А ЗЛИКОВЦИ ОСТАЈУ ЗЛИКОВЦИ!“

  А издајници остају (у својој издајии) издајници !

  Свиђа се 1 person

 3. „Милош Ћирковић истиче да „власт и друге организације и заједнице у Ивањици као да се плаше некога…..“
  Не само у Ивањици, власт и остале организације се плаше некога. Не ради се о неком нормалном страху власти, ради се о страху који видимо да стоји над главом Николића, Вучића, Дачића. Над њиховом главом стоји налог који је Тајна странка јасно дефинисала, а они прихватили при иницијацији.

  Свиђа се 1 person