Србска Македонија

Писмо професорке из Македоније: Господине Трамп, спречите македонску трагедију!


Македонски „Вечерњи лист“ објавио је отворено писмо које је, како наводи, „забринута грађанка Македоније, писац и универзитетски професор у пензији, написала америчком председнику Доналду Трампу“. Писмо садржи прегршт занимљивих личних ставова ауторке о политичкој ситуацији у овој бившој југословенској републици. Преносимо га у целини:

donald-tramp

***

Поштовани господине Трамп,

Албанске странке недавно су најавиле војне претње против мира, безбедности и опстанка Републике Македоније, интервенцијом страних сила, блиских албанским политичарима. Они су обнародовали ову милитантну и крајње забрињавајућу намеру против македонског народа и државе, после, на уставу утемељене, изјаве председника Ђорђа Иванова  да је пост-изборни план акција Албанаца и Социјалдемократског савеза Македоније недемократски, незаконит, противуставан и због тога неприхватљив.

Говорим Вам као патриота, хришћанин, конзервативни десничар и грађанин суверене и независне државе Македоније, домовине историјског македонског народа, који је већинско становништво на њеној територији. Желим да верујем да ћемо, због најновијег искуства са тиранијом левице у САД против Вашег законитог председавања, ми, Македонци у Македонији, наићи на разумевање и сарадњу која је од пресудног значаја за спречавање оружаног сукоба.

Захваљујући брифинзима у Вашем кабинету, Ви знате да су ову кризу створили Сорош и профитери – екстремни либерали Социјалдемократског савеза Македоније. Дозволите ми да укратко поменем неке релевантне чињенице о правима која албанска мањина у Македонији ужива на свим пољима.

Од пре и после распада Титове Југославије до данас, остварујући своје перфидне планове и стратегије, корумпиране врхушке албанских партија, уз асистенцију државе Албаније и левичарских администрација „великих сила“, стално и безобзирно раде на кривично-политичкој узурпацији власти на територији суверене Македоније, у којој Албанци уживају сва права, у складу с међународним законодавством. За ових 25 година, Албанци су удвостручили своју популацију, између осталог захваљујући македонским комунистичким функционерима који су „преко ноћи“ дали македонско држављанство стотинама хиљада наводних избеглица, побеглих од бомбардовања, за које је одговорна Клинтонова администрација, која је ту кризу и створила, ради остварења својих геополитичких интереса на Балкану и наметања новог светског поретка.

Поново је уследио хаос и крвопролиће на Балкану, захваљујући албанској пропаганди у САД: да би се српски народ бомбардовао и протерао са своје историјске земље, Косова. Затим су стално изазивали инциденте, као и војни сукоб 2001. године, наметнут од стране великоалбанске хегемонистичке политике, и  распаљивали нетрпељивост вехабија према хришћанским народима Балкана, за шта је познато да имају подршку лево оријентисане америчке администрације.

Господине председниче Трамп, Македонија је недавно претрпела нови притисак од стране ЕУ, преко бившег лидера комунистичке омладине Италије, а сада социјалдемократе Федерике Могерини. Она је дошла у Македонију 2. марта како би подржала албанску платформу, Сорошеве невладине организације и леве радикале у СДСМ, који су изгубили изборе, од народа, који је већински гласао за ВМРО. Могеринијева је најавила притисак за прихватање противуставних захтева Албанаца за промену имена, химне, заставе, језика, као и за промену свега онога што би било погубно по македонску државност и национални идентитет.

Госпођа Могерини намеће нелегално прихватање противуставне платформе албанске коалиције, која удружује својих само 18 посланика у коалицију са 49 посланика СДСМ и тако намерава да формира већину над победничком ВМРО, која је самостално освојила 51, од укупно 120 посланичких места у парламенту. Криза је кулминирала ступањем на сцену албанске коалиције, чије деловање осуђује државу Македонију и македонски народ на лагано умирање.

Европска унија и Могеринијева најављују подршку непријатељима Македоније и укидању уставних права већинског македонског бирачког тела, које је победило на последњим, трећим по реду, ванредним изборима, а сада је изиграно крајње субверзивним садржајем албанског политичког програма. Овај антимакедонски, противдржавни и противуставни албански програм, перфидно се појавио као лукави инструмент за рушење македонске државе, у виду уцењивачког плана за брисање Македоније с мапе Балкана.

Овај албанско-СДСМ-овски план за потпуно уништење уставног поретка, независности и суверенитета Македоније, није био јавни политички програм током избора, него се по окончању изборног процеса јавио као апсолутно неочекивана и незаконито наметнута уцена македонској држави и већинском народу.

Нелегитимност албанске платформе проистиче из чињенице да је она народу, ВМРО-и и легитимном, демократски изабраном председнику Ђорђу Иванову, сервирана као документ састављен у туђој земљи, Албанији, од туђе владе, која има познату великоалбанску хегемонистичку политику на Балкану, подржану од Сороша и левичара из ЕУ и САД.

Поштовани господине председниче, знам да ове моје речи изражавају став већине грађана Македоније, који су гласали за слободу, мир, независност и правду у својој земљи, за Македонију „економски успешнију од свих“, незатровану терором лажи, које су главно пропагандно средство левих „револуционара“, те самодовољне квази-елите, перверзно „просветљене“, заправо слепо индоктриниране, пљачкашком, бескрупулозном идеологијом.

Молим Вас, господине председниче, не дозволите да се у 21. веку уништи још једна земља, народ, језик, култура – Македонија! Не допустите да се из мрачних центара моћи диктира крај македонског народа и свих обележја његовог идентитета и уставне, демократске модерне и  напредне државе.

Ми, десница Македоније, подржавамо Вас, увиђајући да либерали у Сједињеним америчким државама не желе да признају да сте председник који има снаге и способности да препороди Америку.

Ваше сјајне визије и објективне способности да унапредите америчку државу су апсурдно и немилосрдно нападнути од стране непријатеља – социопата из редова левичарских испраних мозгова. Ми смо сигурни да ћете се одбранити и молимо се за то. Међутим, последњих 25 година Македонију није имао ко да брани, јер је и сама Америка била заточеник нео-комуниста.

Помозите нам, председниче Трамп, наш народ нема другог излаза из ове политичке корупције, која је катастрофална за Македонију, осим да Ви прекинете социјалистичко-албанску крајње недемократску и нехуману уцену, која води ка распаду још једне земље у 21. веку – Македоније, у којој је Апостол Павле први основао хришћанство у Европи.

Господине Трамп, спречите македонску трагедију!

Од патриотског срца,

Марија Емилија Кукубајска

___________

Вечер
Превод: Хронограф

4 replies »

 1. Сестро Маријо,
  Кад будеш схватила ко си, зашто ти се то дешава и од кога тражиш помоћ, нада ће се можда преусмерити на праву. Овако, морам да те разочарам, тражиш помоћ од немилосрдних својих судија и убица и мислим да и сама знаш – наде нема. Али, чудно је како истрајаваш у тако тешком тренутку. То истрајавање у самообмани и јесте цена пада у грех и живота по страстима. Излаз је покајање и враћање Извору. „Тешко човеку који се узда у човека!“ А ви, неомакедонци, управо то и радите – уздате се у помоћ сопствених убица, а не у Бога и Истину. Зато, такве ће бити и шансе за опстанак, како се уздамо и у кога.

  Твој проблем, наиме, ти не видиш. Нити си ти Македонка, нити си ти из древне државе Македоније. Ти си бивша Српкиња из древне српске области Македоније. Твоје македонство, овакво какво га истичеш, без помена српског имена, без помена српског језика којим говориш, негирајући српски историјски вековни примат у тој српској древној земљи, родило се дејством сатанских сила које су се вековима трудиле да униште древни народ Србе, којем и ти припадаш, али си то превидела (знам да је то свесно), гле чуда – у Титовом Јајцу. Ви, неомакедонци, после распада СФРЈ узели сте ново име БЈРМ, јер како бисте другачије!? Морали сте да ставите одредницу „Југославија“ у вашем новом имену, јер и ваша нова историја је кренула, науштрб свог идентитета и корена, од Титовог Јајца. И ви, неомакедонци, почели сте градите свој идентитет затирући све српско у самима себи. Таква ће вам бити и плата ако се не покајете због оцеубиства и братоубиства (наравно, нека и оци и браћа Срби понесу део хришћанске одговорности због губитка деце и браће; ми, свесни и савесни Срби, не бежимо од тога).

  Да је то баш тако, лако се доказује непобитним историјским чињеницама: кад се пробудите ујутро и погледате кроз прозор скопљанске куће ваше, видите древне зидине Душановог града. Душана, Силног српског цара, који је хтео да поврати изгубљене древне српске територије. У његово време, питајте се, да ли сте били Срби, или Македонци!? Ви га називате „стари грат“, или, „камени грат“ , а Шиптари у Скопљу га називају – опет, гле чуда – „Душанов град“! Недељом, кад одете на литургију, улазите у српске цркве које су зидали српски краљеви и властела. Марко Краљевић у Прилепу је српски јунак из древне српске земље. Гоце Делчев, је био убијен у тренутку када је посланој енглеској фукари, која је дошла да искористи његов покрет и лажира га, одбрусио да он није ни Бугарин, ни Македонац, већ – Србин и да устанак који подиже јесте устанак древног српског народа из српске области Македонија! И на крају, ви, неомакедонци, којим језиком говорите!? Тај македонски језик је рођен, опет, у Титовом Јајцу. А, ви, говорите српским језиком. Као и ваша МПЦ, мало касније настала од Титовог јајца, али, не без утицаја и воље злочинца и србосека Јосипа Броза, тог олоша и хуље. Изграђен вам је идентитет на негирању ваше крви и прадедова! Чему се сад надате!? Да вам помогне један неоколониста! Покушајте и по родовима ћете познати да ли сте успели. Али, авај!

  Теби, сестро, бивша Српкињо и свим твојим тито-јајчаним неомакедонцима, који у својим текстовима не помињете српско име, поручујем да сте самоубице, а тиме и безбожници и они који се не надају у Онога Који Једини може да помогне и спасе! Убили сте Србина у себи и такву плату и очекујте ако се не вратите и не покајете у Господу.

  Нека Бог помогне преосталим Србима, преосталим страдалницима у српској земљи Македонији, да претрпе све и да сачекају скоро време у којем ће опет бити једно са својом матицом. Наше молитве и наду Господ неће постидети. Наше страдање вековно од белосветске муслиманске и латинске безбожне фукаре види Господ. Руке Срба нису ни издајничке, ни окрвављене туђим главама као њихове.

  Господе, буди супарник супарницима нашим, удри оне који ударају на нас и посрами их који су устали на нас да нас истребе!

  Свиђа ми се

 2. Само вера у Бога,у Светога Саву и све Свете Немањиће и свесно враћање у веру својих предака може вратити мир и благостање Душанове престонице са светим Косметом које би дало даљи наговештај уједињења свих Србских земаља.Зато сестро моли Бога за спас а не уздај се у људе,јер нико не може ни да ти да а ни да ти узме као Господ Бог. Остави се Трампа јер такви су и створили стање са којим си сада незадовољна,а и даље подржавају оно што њима одговара.

  Свиђа ми се

 3. ТЗВ трамп ЈЕ ПОСЛАО ЕМАИЛ ДА ЧЕСТИТА шиптарима ТЗВ ДАН НЕИЗАВИСНОГ косовс репубљик ОД ТАДА МУ НЕ ВЕРУЈЕМ ТУ СЕ КРИЈЕ НЕКИ немачки хазар ПОД ПРЕЗИМЕНОМ ТЗВ трамп ЈЕДИНО ВЕРА У БОГА И СВЕТОГА САВУ МОЖЕ ПОМОЋИ СРБИМА У ЈУЖНОЈ СРБИЈИ

  Свиђа ми се

 4. Mакедонска сестро можда би се писмо пре примило у свест онога коме је послато, да сте нагласак више ставили да је у карактеру арнаутске побуне против Хришћана у Македонији. на сцени исис тероризам.

  Велика албанија није израз који ће да запари уши Трампу. Слично се непримерено политичкој ситуацији, тј језиком који слабо разуме садашња америчка администрација изражавају и ови наши фол политичари, који причају о вел.албанији и глупостима, а не исламском тероризму шиптара.

  Али сам сигуран да ће шипце стићи судбина кад тад, проблем је наш народ који по правилу не препознаје свој интерес у избору политичара и гласа скоро непогрешиво у корист своје трагедије, али ће се ускоро болно трезнити!

  Кад се болно отрезнимо ви така натамо и ми така навамо и кад се ујединимо, шиптарците ке ги фрламо во Јадранско море на летовање на еден бесконачен период, тај дан се полако али сигурно примиче.

  Опрости на мој србски јазик са говорната мана.

  Свиђа ми се