АКТУЕЛНО

Министарство финансија Србије: ПОЗИВ за пријаву потраживања девизне штедње положене у СФРЈ


БЕОГРАД – Министарство финансија позвало је држављане бивших република СФРЈ и држављане Србије да пријаве потраживања по основу старе девизне штедње положене до априла 1992. године у банкама са седиштем на територији Србије и у њиховим филијалама на простору република бивше Југославије.

У позиву објављеном данас у дневном листу Политика, прецизира се да се пријаве подносе до 6. марта 2017. Управи за јавни дуг Министарства финансија.

Потраживања, како стоји у позиву, могу да пријаве држављани који су до 27. априла 1992. девизну штедњу положили код банака са седиштем на територији Србије и у њиховим филијалама на територији бивших република СФРЈ.

Девизне штедише, поред пријаве, треба да поднесу оверену копију личне карте, оригинал уверења надлежног органа о промени пребивалишта, оригинал девизне штедне књижице, као и изјаву да своју штедњу нису пренели на друго лице.

Потребно је поднети, како је наведено и потврду надлежног органа бивших република СФРЈ о томе да девизни штедиша није остварио своје право по основу девизне штедње.

Пријава се не може поднети електронским путем, наводи се у позиву.

ИЗВОР: РТВ

—————–

23.2.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »