Драган Станојевић

У петак 24. фебруара у Београду се одржава трибина-изложба „Страдања деце Донбаса“


Драган Станоевич

Драган Станојевић, 20.2.2017.

Драги пријатељи, желим да Вас обавестим о једном врло важном догађају који ће бити ове недеље 24.02.2017. (петак).

Као што знате, на Донбасу се води рат у коме гине много мирних грађана, али оно што је највећа трагедија је то што гине много деце. Она деца која су тамо, доживљавају хуманистрну катастрофу, живе у тешким условима, бункерима и подрумима, преживљавајући свакодневно бомбардовање и страхове, који остављају дубок траг у њиховој свести.

16830819_1170588499726386_2790458093243076706_n

Ми Срби добро знамо како је то, јер смо били бомбардовани и уништавани више пута од истих „демоно-крата“ који су нас награђивали „милосрдним анђелима“ и схватамо колика је то трагедија. Много је породица и мајки које су изгубиле своје вољене и своју децу, што је вероватно најтежи губитак и трагедија коју може човек доживети.

Управо једна таква мајка долази у Београд да подели са нама своју причу, да отвори очи јавности и људима о катастрофи која се тамо дешава, да заустави даље смрти невиних људи и страдање деце, да позове светску јавност да утичу на украјинску власт да престане са убијањем сопственог народа и деце.

Дакле 24.02.2017 у Београду, у хотелу Allure caramel (бивши Адмирал), ул. Венизелосова 31 (бивша ул. Ђуре Ђаковића), рејон Дорћол, биће одржана трибина-изложба „Страдања деце Донбаса“ са почетком у 12 часова!

На трибини ће наступити сада већ позната Ана Тув, жена која је скоро целу породицу изгубила приликом гранатирања њене куће. Она је имала троје деце – једно дете је имало око десет дана од рођења, син око 2 године и кћерка око 11. Када су пале гранате у њену кућу и то у време примирја, убиле су јој мужа на месту, кћерку од 11 година, чије тело је био раскинуто, сину од 2 године су биле оштећене очи а сама Ана је остала без руке, а са другом је вадила и откопавала преживелу децу. Дакле једна врло потресна прича која показује сву трагедију која се дешава у Украјини.

На трибини ће такође учестововати и једна од најхрабријих жена, политичара и хуманитараца, чувена Викторија Шилова, лидер (социјалне партије Украјине и покрета „антират“), која живећи у Украјини отворено говори, да крволочна власт из Кијева, убија свој народ на Донбасу, да треба сви да буду осуђени за злочине над сопственим народом и много других ствари за које се тамо једноставно губи глава!

Иначе Викторија је наш велики пријатељ, она је у време када сам живео у Дњепру била директор националног ТВ канала где сам, захваљујући њој, презентовао нашу културу, традицију и говорио и нашем страдању у време НАТО агресије итд.
Са њима у делегацији ће бити и Италијан Енрико Вењју који је издао књигу о деци Донбаса.

Код нас се обично препричавају дешавања у Украјини шти чине и они који долазе из Русије, а на овој трибини моћи ћете чути све од директних учесника тих дешавања и добити сву информацију коју можда још нисте чули. Имаћете могућност директне комуникације са свим учесницима.

Посебно позивам медије и све оне које имају бло какве могућности да се чује о оном шта се реално дешава у Украјини и на Донбасу – дођите, узмите интервју и поставите питања која желите.

Такође позивам све наше покрете, политичаре и, наравно, обичне људе  да учествују и да у директној комуникацији добију информације. Ја ћу такође присуствовати овој трибини.

Молим Вас да нформацију распространите свугде, има много група Руско-Српских, клубова, пријатељстава, покрета и свега другог – ред је да се то пријатељаство види овде на делу.

Сви који желе да дођу, могу овде у коментарима написати „долазим“. Ко не жели да пише може мени лично послати поруку, јер ми је битно да знам приближан број људи који ће доћи, због организације.

Братски поздрав и до скорог виђења,
Драган Станојевић