КОРУПЦИЈА

ЗАТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ Шаље: Комнен Коља Сератлић


ЗАТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ

Комнен Коља Сератлић

Шаље: Комнен Коља Сератлић
*ФБРепортер: Господин Комнен Сератлић је дугогодишњи дипломата, члан УНС-а.

 

Председниче,

Пишем Ти, тако ми Бога, без иједне зле намере. Пишем Ти ово Затворено писмо које не би било отворено да постоји могућност да га лично добијеш. Наиме, ни у сну не би могао помислити шта раде службеничићи око Тебе. Оваква или слична писма, разне жалбе, информације, савете, упозорења, која би Ти била од велике користи, ти службеничићи уништавају или како кажу: „Штитимо председника“. Председниче наш, ако Те штите од поданика, како ћеш имати увид шта поданици мисле о Теби или шта припремају?

27e9658ad7507f2b2f5bbff83ea40831

Ословљавам те са „Ти“ зато што си ме приликом два сусрета (додуше било је то давно, након петооктобарске пироманске револуције), ословио са „ти“. Посетио сам те у Твојој канцеларији у згради Парламента испред које је Чедова зебра. Уручио сам Ти дебели кривични досије о једном амбасадору против кога се водио не један, већ неколико кривичних поступка, с молбом да у Скупштини изнесеш кога све Досманлије шаљу за амбасадоре.

Дигресија, тај амбасадор je одбијао да се одазове на судске позиве јер је тврдио да има дипломатски имунитет као носилац дипломатског пасоша (све те досманлијске лумпдипломате, посебно амбасадоре, звали смо дипломатима са улице, јер су без иоле знања из дипломатског заната, катапултирани у иностранство).

Заменик вишег јавног тужиоца дошао је у МСП (примио сам га као помоћник директора Конзуларне дирекције) да упозори да ће амбасадора, који је службовао у једној источноевропској земљи, полицијски привести када дође службено или приватно у Београд. Обавестио сам га да је тај проблем решен и да ће се амбасадор убудуће одазивати на судске позиве. Наиме, показао сам му информацију коју смо доставили тадашњем министру (затражио је став Конзуларне дирекције) у којој смо упозорили да дипломати не уживају имунитет у својој земљи. И министар је био дипломатска незналица, односно ни он ни амбасадор (био је у његовој, не сећам се какао се звала, партијици), нису знали да постоје Бечке конвенције и домаћи прописи који регулишу ту материју, а мала деца су знала да дипломати уживају имунитет само на територији страних земаља.

Председниче наш, други пут смо се срели када сте Ти и Тодоровић у Централи СРС у Земуну примили нас тројицу дугогодишњих професионалних дипломата, истераних из МСП-а (тај први досманлијски министар иностраних дела и тадашњи чувени амбасдор Империје зла, краетор, вођа и финансијер петооктбарске пироманске револуције, истерали су из МСП-а више од 300 диплопмата). Осим разговора, уручили смо вам документа – доказе ко је, шта ради, за кога ради, шта прича страним државницима, тај министар и неколико његових најближих новопостављених, без дана дипломатског стажа, заменика и помоћника, партијских бојовника.

Ништа нисте предузели у Парламенту, чак нисте дали изјаву на редовним радикалским конференцијама за штампу. Схватио сам да сам се (смо се) обраћао погрешним људима: „Врана врани очи не вади“. Ви сте сви једно причали, а друго радили, а Ти си, предсениче наш, још тада знао да ћеш једнога дана бити ово што си данас и да ћеш пријатељовати са тадашњим министром, односно да ће он постати још један од европских лутајућих циркузаната, енормно плаћених управо зато што је нанео велико зло српском народу.

Председниче наш, повод за ово писмо је Твоје понашање у Бриселу, након што се Хрвати нису сагласили да Србија отвори Поглавље 26, иако сам још одавно имао много озбиљнијих повода да Ти пишем. Негде прочитах да си „у Бриселу био главни јунак у оперети“, а ја се питам да ли стварно мислиш да ће се неко смрзнути од Твојих претњи и напуштања Брисела. На спољноиполитичком плану подсећаш ме на оног некадашњег министра спољних послова кога смо звали piccolo diplomatico, кога хоће владари из сенке да Ти наметну за председника Србије. Био би он Твој кандидат за прдседника да је победила она која је одлучивала о животима милиона људи, жена и деце (узвикнула је „Убити Гадафија и његову породицу“ и побише их), чијег си мужа походио у јеку предизборне кампање у Империји зла, а дао си и нешто долара, није да није. И када је победио Трамп, два дана на свим ТВ каналима „вртела“ се Твоја изјава како си био неутралан. И тужно и ружно је, председниче наш, да имаш тако лоше мишљење о свима нама, Твојим поданицима, јер мислиш да су нам свраке попиле мозак. Још тужније је да мислиш да су свраке попиле мозак Трампу и његовом тиму. Тај Твој неумесан, боље речено, катастрофални политички поступак је насликан, документован и у Империји и у Србији.

А, што се тиче Хрвата, имао си велику прилику, коју Срби никада нису имали од када се, за несрећу, граниче са Хрватима, да их похвалиш, зато што спречавају да Србија уђе у ЕУ. Знају они у каквом су блату. Зна тај мали мегаломански народчић да су уласком у ту црну рупу изгубили њихову им лијепу и плаву, за коју су се борили вековима, правили крваве походе, баханалије, чак су створили фашистичку државу да би имали државу и извршили три геноцида над Србима. Такође, имао си идеалну прилику да се захвалиш бриселским мангупима и да им јавно кажеш онако како волиш да започнеш реченицу са “Е“: „Е, Србија неће у ЕУ“. У овом контексту преклињем и молим да Ти и Николић (имена ваших папагаја нећу наводити) не изигравате Јосипа Броза. То је било неко сасвим друго време и други однос снага у Европи и свету. Тај исти Броз, да сада влада, не би лапрдао „и Исток и Запад“. Зато, о каквој то неутралности причате, председниче наш, док истовремено свакодневно убеђујете нас поданике, Европу и шире да је Србији једини и примарни пут у ЕУ.

Извињавам се, сада ћу бити мало „нарцисоидан“: замолићу ћу Те да прочиташ два текста објављена пре три године под насловом „Од извора два путића…“, о томе којим би путићем Србија требало да иде, као и да Те обавестим да сам се, путем електронске поште, захвалио једном члану Бундестага када је изјавио „да ће Србија ући у ЕУ нaкон 3000 година“ (и словима трихиљаде година). Зато, председниче наш, није требало да се онако славољубиво захваљујеш Хрватима што су одустали да зауставе Србију да отвори Поглавље 26.

Користим ову прилику да Ти укажем на још неке „проблемчиће“:

– Уставни суд и Ти сте узели несрећним пензионерима велики комад хлеба из уста. Многи су голи и боси, немају медицинску заштиту, јер су амбуланте и болнице у расулу, а о медицинском особљу и врапци све знају (част и извињење изузецима), за приватну медицинску дерачину немају новац, не могу да купе лекове, не могу да плате месечне режије, које преваранти сваког месеца повећавају, краду, посебно на струји, води, гасу, нико им ништа не може, јер иза њих стоје Влада, грб, химна, застава, полиција, Правосуђе и мигови 29. А, онда изиграваш Самарићанина, додељујеш им неке мрвице у односу на оно колико си им узео ових протеклих година.

Јавно Ти поручујем да престанеш са тим непристојним маниром (немам бољу реч). Понижавајуће је то, председниче наш. Да постоји Правосуђе у овој земљи и Ти и судије Уставног суда били бисте процесуирани, јер сте индиректно извршили еутаназију над хиљадама недужних пензионера. Заборављаш, председниче наш, да Ти социјални мир одржавају пензионери. Јер, баке и деке дају новац српској евроомладини која свако вече зевзечи у кафићима до ране зоре. Скоро цели дан спава, а онда поново у кафиће. За сада влада мир и не занима их како водиш Србију у бољу будућност.

– Кад већ споменух Уставни суд, морам подсетити да је тај суд, под командом извршне власти, прекршио Устав и пресудио (двојица судија су гласали против) да је посланик власник посланичког мандата. Да ли знаш, председниче наш, шта се догађа у општинама диљем наше унесрећене Србије (и у Парламенту, који је постао циркус, извињавам се циркусу) – трговина мандатима, председниче наш, трговина, вулгарна и криминална, прелетање је потплаћено тј. криминално. Сви ви вође партија кренете у предизборну кампању након што сте доставили листу на основу које, када се заврши гласање, пребројите мандате и ако их имате, примера ради 50, првих 50 са листе постану посланици. Те посланике није бирао народ. Посланике мора да бира народ директно у општинама, да их општине плаћају, да за рад одговарају општинама, да их општина смењује ако лоше раде. Уз такав начин избора има још један огроман и недопустив проблем – више од деведесет (90) посто посланика у Скупштини Србије су из Београда, Ниша и Новог Сада.

– Анализирајући стање у Србији, велику, а можда и највећу политичку грешку и грех према овом народу учинио си коалицијом са СПС-ом. Жути су морали са СПС-ом само да би остали на власти, иако је то био обострани неморал највећег степена, с обзиром на то да су се годинама међусобно пљували, посебно у Скупштини и у масмедијима, а било је и убистава. Последице смо сносили ми унесрећени становници Србије. Ти, председниче наш и Твоја партија нисте морали са СПС-ом у коалицију. Не само да је та колаиција трагична за српски народ, трагична је и за Тебе. Мало, мало, вођа СПС-а, певач из Житорађе, се гицне на Твој рачун и Ти на његов. Има много примера, навешћу последњи. Када си саопштио да си купио мигове од Руса, добро се сећамо шта си изјавио, зашто си их купио (да браниш српско небо), по којој цени и условима, а Твој министр спољних послова (наглашавам – министар спољних послова) је истовремено изјавио да су мигови добијени на поклон. Ништа ниси предузео.

dacic-vucic

– Иначе, о Твојим министрима се свакодневно може и има шта писати. О некима сам писао, као о оном што себе назива српским Че Геваром (лапрда „да се у Србији доносе тешке одлуке са далекосежним последицама”, да си Ти једини кандидат за председника Србије који би убедљиво победио – ово је мимо памети), о министру спољних дела (њему сам писао и Отворено писмо како да среди МСП, иначе тај министар сматра да је Косово најважнји спољнополитчки приоритет Србије, браво министре и шиптари то сматрају, извршите, председниче наш, анализу његових најновијих изјава), затим о дрском и некултурном министру – председнику Стамбене комисије Владе Србије (види „Отворено писмо председнику Стамбене комисије Владе Србије“). Тај вечити министар је мирођија у свим владама. Плакао је за рахметли Алијом и писао у телеграму сућути – „председниче мој“. Обраћали смо му се небројано пута, не као министру већ као председнику Стамбене комисије Владе Србије, због највеће крађе некретнина у два столећа (Стамбеног фонда савезних органа, стотине милиона за кредите, вила, кућа ДИПОС-а) – није хтео да комуницира са оштећеним несрећницима, већ је наставио, као и његови претходници, да расипа тај стамбени фонд, којег је покрала Влада Србије од оних који су га створили, прогласивши се наследницом (свим председницима, свим председницима влада, министрима, као и Теби два пута, писали су и достављали докуманетацију оштећени и синдикат Слога више од двадесет година). Слао сам лично на Твоје име фељтон објављен у Сведоку о тој крађи (365 станова, 38 вила и кућа 350 милиона динара и хиљаде квадрата пословног простора, навео имена и презимена починилаца). Поново ћу Ти га доставити након што прочиташ ово затворено писмо.

И чудо се десило: недавно су сви медији објавили како је Твоја Влада, тј. Ти председниче наш, вратила Републичкој дирекцији за имовину (након распада ДЗ СЦГ, те некретнине тадашња Влада је отела Дирекцији) виле, куће, станове, дакако у преполовљеној маси, а нема речи о покраденим хиљадама квадрата пословног простора са којим су се разбацивали сви председници стамбених комисија од коалиције СПС-ЈУЛ до данашњих дана, као ни о 350 милина динара из тог фонда, које је отео чувени Твој саветник Млађан Динкић. Председниче наш, где су ти милиони, човече? У међувремену, председник Николић је показао да је храбар и моралан, није хтео да потпише Закон о продаји државних непокретности, вратио га је Скупштини, изјавивши: „… да је потенцијалним купцима вила, станова, блиским владајућој коалицији, раније јављено да ће спорни Закон бити усвојен да пожуре са закупом“. Сада сте се досетили, када закон није прошао, како да све то легализујете, посредством Дирекције, којој сте наредили да их прода на јавном надметању. Читај, председниче наш, који су заштићени ликови (прозвани у масмедијима) нелегално запосели те некретине, чак је на тој листи, осим разних (како наводи лист Политика) Вучелића, Петровића, Бошњаковића, Тешића, сиромашног Г.Ђоковића и Мохамед Дахлин, лични саветник престолонаследника Абу Дабија (sic). Оштећени, председниче наш, самохране мајке, многи сада већ стари и изнемогли (више од 50 их је, чекајући доделу станова из Стамбеног фонда којег су својим новцем створили, отишло Богу на исповедање), никада неће добити кључеве, иако постоји документација, одлука Комисије по Правилнику, Ранг листа. Све то знају председници стамбених комисија, разни Вујовићи, Ивковићи, Живковићи, Наумови, Калановићке, Љаићи, посебно Агенција Владе Србије за борбу против корупције, чауши, председниче наш, који су око Тебе и који све то крију од Тебе.

Када су се представници ЕК информисали (из Фељтона) о тој корупцији, крађи, посебно из петог наставка о прљавом и криминалном понашању Правосудних органа, добио сам допис од шефа Политичког одељења Представништва ЕК, Луциа Бианцониа (бр.АРЕС 2016. 3954993), који је, између осталог, написао: „Поштовани господине Сератлићу, Најпре захваљујем се на информацијама које сте изнели. У процесу приступања Србије ЕУ, посебна пажња је усмерена на питања остваривања владавине права, независног, ефикасног и непристрасног судства, посебно у борби против корупције и организованог криминала. Због своје изузетне важности, поглавља 23 (Правосуђе) и 24 (правда, слобода и безбедност) се неће затворити (…) напредак у погледу ова два поглавља условљаваће и напредак целокупног преговарачког процеса. Уверавамо Вас да ћемо наставити да помно пратимо развој ситуације. С, поштовањем…“

Иако ћеш владати још најмање двадесет година, Србија никада неће затворити поглавља 23 и 24.

Пратио сам улазак Словачке у ЕУ(4 године у Братислави) и Бугарске (2 године у Софији). Експерт сам за отварање и затварање поглавља. Након уласка Бугарске у ЕУ објавио сам фељтон у Сведоку о конвергенцији бугарске економије, отварању и затварању поглавља, с посебним нагласком да Бугарска и Румунија немају пуноправни статус у ЕУ, немају Евро, Бугари и Румуни не могу слободно да се запошљавају у земљама ЕУ, Бугарска и Румунија су и даље под надзором управо због поглавља 23, 24, 26. Као што знаш, председниче наш, примљене су у ЕУ зато што су постале чланице зликовчке војне алијансе (НАТО), алијансе која жели да сатре православље и Русију, као што је загадила и сатрла Србију.

– Твој министар финансија и Ти ламентирате, а помало претите у масмедијима и Скупштини, а Ти посебно на прес-конференцијама, како се избегава плаћање пореза и да ћете предузети драстичне мере. Када је савесни грађанин документовано пријавио једног преваранта који је утаио порез, Пореској испостави Министарства финансија у Новом Саду и Тужилаштву, како налажу прописи, ни министар са раздељком на глави, ни Министарство, ни Тужилаштво неће да одговоре шта су предузели. У одговору Испоставе се наводи да је налаз државна тајна, а починилац се у кафанама хвали како је то средио са неким чиновником. Зна се како се то сређује, председниче наш. Да би сте утерали порез, уводите нову игру на срећу, која ће бити преварантска, као да ових које имамо није доста (обећао си нам да ћеш средити Државну лутрију Србије након јавне лото преваре – ништа ниси предузео, а та ДЛС почива на крађи пензионера и сиромаха компјутеризованим бубњем). Ко ће слати фискалне рачуне? Поново пензионери и сиромаси који ће сањати да ће добити награду (аутомобил, стан и др). Ако ми кажете, председниче наш, да тако нешто постоји у некој другој земљи, јавно ћу се извинити. Минстарку која је то осмислила и ватрено јавно (са жваком у устима) заступала у масмедијима, треба одмах сменити и ту преварантску игру на (не) срећу укинути.

– Нама поданицима си иначе много тога обећао, посебно да ћеш нас примати на разговор од 5 ујутру. Добио сам одговор из Твог кабинета: “Потврђујемо да је Ваш захтев примљен и да ће бити размотрен у најкраћем могућем року“. Сада Твоје чауше месецимима не могу да натерам да ми одговоре да ме нећеш примити на разговор. Лукави су они, иза себе не остављају писани докуменат.

Након наведеног, и много тога неневеденог, не би било лепо да Те на крају не похвалим зато што си и Председник Србије и председник Владе и министар свих ресора. Ето, испунила ми се жеља, јер годинама говорим и пишем да би за спас Србије требало укинути Парламент, функцију председника Србије и партије – пет година, како би десет просвећених цивила очистили свеколику пошаст која се накотила у Србији. Зато очекујем да и формално то урадиш и окружиш се са 9 узорних људи. Нема другог спаса за српски народ (о мањинама не говорим и не пишем, говорићу и писаћу када Срби буду имали иста права као припадници националних мањина).

 

Негде испод Фрушке горе,
на Божић лета Господњег, 2017.

 

4 replies »

  1. Браво господине Сератлићу, све је то што сте написали тачно, у неотвореном писму, јер наш велики и безгрешни вођа такве текстове не чита. Он је једино забринут за свој мир и комодитет. Ништа му друго није важно, ма колико се клео да Србију воли највише, то ничим не показује јер је руши свакодневно.Накупило се 2/3 сиротиње у Србији, деца гладују, а он, председник наш у Бриселу игра шах док преговори трају, и храни белосветске мигранте чију судбину Србија НИЈЕ СКРИВИЛА. Надајмо се да ће се наћи тих деветоро поштених и школованих Срба који ће нас спаисти. И наравно, желим као и Ви да и Срби имају сва права као остале мањине у Србији.

    Свиђа ми се