КОМЕНТАРИ ЧИТАЛАЦА

Слађанина колумна: У данашње време није паметно рећи да си збуњен и да ти ништа није јасно…


Пише: Слађана, колумниста СРБског ФБРепортера
јануар 2017.

У данашње време није паметно наглас изговорити да си збуњен и да ти ништа није јасно, јер ћеш одмах себе ставити у групу оних који се модерно зову губитницима.

Реч губитник у основи има губитак.

Чега? Личног интегритета, статусних симбола, позиције у друштву, украдених или проневерених папира од значаја.

Говори ли ко о губитку части, образа, поноса, личног достојанства, културе, васпитања, човечности? Говори ли ко о губитку личне слободе, личних избора, слободног времена, живота, здравља, среће? Колико је мени познато, нико.

Због чега је онда тако? За шта се у ствари ми свакодневно боримо, ако то није везано за нашу личну срећу и добробит? Која је суштина таквог  живота, у ком свакодневно силујеш себе на неком робовском послу или у некој промашеној вези макар и политичкој, у којој си заглавио јер ниси у том тренутку имао другог избора?

Србија је земља лицемерних људи. То је моје лично мишљење и нећу се извињавати због њега. Нагласићу унапред да ме политика не занима и да се искључиво руководим личним ставовима, мада мој народ сваку реч или мисао извлачи из контекста као да смо сви тајни агенти СРБО 007. То сам рекла због онога о чему намеравам да јавно проговорим.

bronzani-pjer-2010_miro-stefanovic

Аутор карикатуре: Миро Стефановић. Извор: Мислионик

Заинтересовао ме Доналд Трамп и његова Меланија, сада када је изабран за председника Америке. Прочитам да господин Трамп има негде близу  70 година. И замислим се веома над том чињеницом. Шта ми је друго преостало осим да мислим пошто је сада зима, напољу оковао мраз, Парове и остале куплерајске емисије не пратим нити ме занимају, почнем да премотавам филм уназад из свог живота и сетим се како су мене у Горењу одбили да запосле јер сам у 33 години била прематора за рад у њиховој фирми, мада ми је здравствени картон био чист, без болести и тога слично.

Рекли ми тада људи из Словеније да ми године нису задовољавајуће, односно да сам прешла дозвољену границу. О ономе ко им је дао дозволу да нам проверавају здравствене картоне, нећу ни да полемишем. Аха, по тој логици ствари, ја сам прематора за радника Горења, али не бих била  за председницу Америке,  јел тако? Врло занимљиво, сад се кајем што нисам конкурисала па макар ме и одбили.

Господин Доналд има савршено здравствено стање, тако кажу, а какво је стање наше нације?

Мене статистика не занима, ја такве информације купим директно на терену, кренем од бандере до бандере и читам умрлице. Нарочито и одмах стекнем увид колики је просечни животни век Србина. Краћи је од 40 године. Заређајте па се уверите, не слушајте ни докторе ни јавну статистику. Бандера, па читај, бар то није тешко. Тај просек имају неразвијене земље трећег света које се географски не налазе у Европи у коју ми толико силно желимо  да уђемо мада смо географски већ тамо и мада смо колевка цивилизације али и то је статистика зар, не.

Какав Србин треба модерној Европи?

Брисел то  није конкретно  прецизирао ниједним уговором, као што није прецизирао ни ишта друго осим онога да смо криви што смо живи. А како ја умем да читам између редова, за њих смо ми најбољи мртви ладни и под земљом. Цинично се смејуљим док ово пишем јер ће неки ако прочитају да думају шта је писац хтео да каже и у којој мери је угрозио МИлог Њега што није Србин а није ни Шипац али ипак нешто јесте што ће нама доћи главе. (одувек волим загонетке још од када сам била мала, нарочито Јове Змаја ако знате ко је то, а није Змај од Шипова)

Господин Доналд има за супругу жену Меланију, четврт века млађу од себе, што је друштвено прихватљиво и више него пожељно.

tramp-i-melanija

Сетих се онако успутно своје комшинице која се удала за пар година млађег момка какве је све проблеме имала са јавним мнењем и како је брак завршио фијаском а она проглашена развратницом. Све уз здушну помоћ комшија, породице и јавног мнења. Па се сетих и директора своје школе у којој   сам запослена како је, како млади модерно воле да кажу, креветски оверио 90% наставног особља које искључиво чине жене, док је разведена директорка суседне школе добила јавни линч због младог дечка. Реформе школства, корупцију и познанства, везе и политику нећемо да мешамо јер се у то не дира.

Шта се да закључити? Значи, ако си женско, аки имаш преко 30 година, ако ниси у Америци, ако не радиш, имаш две опције – да се дрогираш или да се убијеш. А можеш и да користиш једини орган који је у Србији друштвено признат – а то је полни орган. Нисте ваљда мислила на мозак? Мозак у Србији никоме не треба, ни мушкарцима ни женама, он је овде једноставно проглашен за вишак.

По мишљење се тркне до Великог Брата и онда се свом народу предочи алтернатива секса леба и игара па док траје нека траје. А школство ћемо тек да реформишемо, мрежа школа за сиротињу рају која глобе трпети увек може и питати за још, а елита ће ићи у приватне како би њен подмладак научио рајом да влада. Машала. У ствари, мени није ништа јасно, можда само булазним у својој несвести. Можда?

Можда се испостави да Косово никада није било наше да смо ми сами окупатори који морају да оду? Можда се испостави да се Косовски бој никада није ни одиграо, а ми никада нисмо ни били Срби? Ко зна шта ће све да изађе на видело једнога дана.

Само неће никада да се сазна која багра режира наше животе у филм у коме је срећа забрањена.

1 reply »

  1. Све лепо речено дакле потребан им је Србин без вере,части,морала,културе,традиције, језика,историје једноставно да следи њихове,јеретичке ткз.Европске вредности.

    Свиђа ми се