ВЕРА

Свако ко се одрекне Небеске Србије, остаје и без Небеске и без земаљске Србије! – Беседа хорепископа Максима на Светог Саву 2017.


Из беседе хорепископа Максима:

„Свети Сава нас својим узвишеним и светим примером кори и критикује онда када залутамо сањеговог пута. А наш је народ у ово данашње тешко време, у великој мери, после пола векаа робовања безбоштву комунистичком, заиста залутао. Црквени пастири, пре свега, који су дужни да светле оним истим узвишеним примером којим је светлио Свети Сава, не живе на начин на који је живео Свети Сава, не иду путем којим је ишао Свети Сава, путем Царства Небеског, већ њихови путеви воде ка царству земаљском, ка материјализму, ка оној јудинској издаји у којој зарад 30 сребрника, зарад земаљског покоја и комфора издају и продају веру православну.

Али Свети Сава није само наш изобличитељ, већ и наш утешитељ. Јер онда када српски народ остане без патријарха, без духовног вође, а српски народ данас нема патријарха, јер на месту патријарха стоји недостојан човек, човек недостојан Светог Саве, човек који је издао веру Светог Саве, онда нам сам Свети Сава остаје као наш вечити епископ и патријарх. “

Извор: kelija dva

3 replies »

  1. ОЧЕ И БРАТЕ СРБИНЕ НАШ СВЕТИ САВО ЈЕ НАМА СРБИМА ПРОСВЕТЛИЈО ПУТ КОЈИМ МИ СРБИ МОРА ДА ИДЕМО АМАНЕТ КАКО СЕ ЧУВА ВЕРА ПРАВОСЛАВНА И СВЕТОСАВЉЕ НЕК НАМ ГОСПОД ЧУВА ЧЕСТИТЕ НАШЕ ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА МАКСИМА НАУМА НИКОЛАЈА И МОНАШТВО ЕРП И КОСОВСКЕ МЕТОХИЈСКЕ У ПРОГНОНСТВУ КАД СЕ УСПАВАЛИ И НЕОДЛУЧНИ СРБИ ПРОБУДЕ ИЗ ЗИМСКОГ СНА И ПОДРЖЕ ЧЕТРИ ГОРЕ НАБРОЈАНЕ ВЛАДИКЕ ГОСПОД ЋЕ ПОМОЋИ УМЕСТО ШТО МНОГИ ПОДРЖАВАЈУ ТЗВ ПАТРИЈАХА ОКАНИ СЕ јеретика ПОДРЖИ ПРАВОСЛАВЉЕ И СВЕТОСАВЉЕ НИЈЕСУ ОНИ КОЈИ ХОЋЕ папу ЗА јеретика ЗА СРБСТВО ОНИ СУ ЗА ватиканске убице СССС

    Свиђа ми се

  2. Одрећи се Небеске и земаљске Србије одрекао си се свега,напротив ја благодарим Богу што сам Србин иако има Срба свакојаких.Благодарим Богу што сам Србин зато што ниједан Србин није измислио топ,ниједан Србин није измислио пушку,ниједан Србин није измислио ону страховиту и отровну косу којом се косе људи а која се зове митраљез ,ниједан Србин није измислио хаубицу,„дебелу берту„,авион,зап- аљиве и отровне гасове,та убилачка средства.Истина и ми смо се њима служили ,али ми их нисмо измислили.Прихватили смо и послужили смо се оружјем непријатеља у одбрани своје вере и отаџбине,својих права и своје слободе.Шта је Србин измислио? Србин је измислио преслицу и ралицу.један наш велики Србин,научник,измислио је телефон,други један Србин научник,користећи пад Нијагаре,пронашао је електрику да да светлост народима. Србин је измислио разне справе за свирање и дивне шаре.Ништа деструктивно Србин није измислио,Србин није измислио ни једну телегубну и душегубну справу.Понављам и подвлачим, наш је Народ,србски Народ,конструктиван,а такав је јер има јаку веру,јер је скроз поштен и неизмерно родољубив па ни они који се отуђују од њега и издају га не могу му ништа,а зашто? Јер Србски народ је Христов народ.

    Свиђа ми се