АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Mиланко Шеклер: Србијо, ко ти потура овакве председничке кандидате?


Какве уопште има везе за ког председничког кандидата ћете гласати на будућим изборима у Србији, ако су вам једини кандидати на њима: Супермен, Бетмен и Спајдермен (или Вучић, Јанковић и Јеремић)?

***

Србијо, ко ти потура овакве председничке кандидате?

sekler

Пише: Миланко Шеклер,
12.1.2017.

Србијо драга, видиш ли какви су ти сви такозвани „озбиљни“ председнички кандидати? Када су сви они тако „килави или кастрирани“, да ли ти је уопште важно ко ће од њих бити изабран? Србијо, видиш ли како су сви потенцијални председнички кандидати у Србији, који се тренутно помињу, исти „у длаку“, или боље рећи, „личе као јаје јајету“. А и како би могли бити сви они другачији и различити, када су сви нацртани у истој „мајсторској радионици“ и то од једног истог мајстора! Питате се, ко их је „цртао или правио“? Лично Хилари Клинтон! А ево и зашто тако мислим!

collagetri

Да Вас само подсетим да су 8. новембра прошле 2016. године (на дан одржавања председничких избора у САД) на скупу одржаном у хотелу „Краун плаза“ у Београду све званице могле да „симболично“ гласају за једног од два председничка кандидата: Хилари Клинтон или Доналда Трампа. Званице, односно „потенцијални гласачи“ на том скупу су биле „истакнуте јавне личности“ које је бирала и позвала на тај свечани скуп Америчка амбасада у Београду! Наравно, није лако открити ко је све ове године био међу тим позваним званицама, али оне чије сам присуство са сигурношћу (доказима преко интенета) могао да потврдим су: Драган Шутановац (ДС), Срђа Поповић (Отпораш и револуционар), Борко Стефановић, Бранко Ружић (СПС), Бојан Клачар (ЦЕСИД), министар одбране Зоран Ђорђевић (СНС).

Наравно, можемо само претпоставити да су на овај скуп сигурно  биле позване и све истакнуте и чувене „јунакиње“ невладиног сектора у Србији (нећу да их поименце набрајам кад знам да ко је једном видео и чуо сву ту „обичним речима неописиву женску лепоту, неће моћи нико да је заборави до краја свога живота), као и све водеће „звезде и виолине“ тренутне власти у Србији! И наравно, у таквом (на сву нашу срећу у несрећи, „измишљеном“) бирачком телу“ победила је Хилари Клинтон! Замислите само – да су се овакви „Срби“ питали ко ће бити председник САД, то би сигурно била Хилари Клинтон! Срећом, САД су озбиљна земља и овакви „бирачи“ не могу никада да се питају ко ће водити њихову земљу, али се нажалост и те како питају ко ће водити нашу Србију! Наравно, сви знамо, када би се права Србија питала они никада не би ни били у прилици да се ишта питају у Србији! Али, на жалост, то се опет не питамо ни ми, ни Србија, већ се пита америчка трећеразредна администрација! Они „бирају“ ко ће бити „лажна“ политичка елита у Србији и чије ће  „мишљење бити битно“ и које треба да помогне да се креира „јавно мњење“ у целој земљи, и то да гласа онако како одговара интересима САД! И зато, за мене нема веће среће од чињенице да су ти и такви (а то значи буквално цела политичка врхуша данашње Србије) доживели тежак пораз од Доналда Трампа! Од тог пораза се никада неће опоравити!

Само да вас подсетим да  су све невладине организације у Србији, као и сав њен „проверопски, грађански и демократски“ естаблишмент у Србији (евроталибани и натоталибани) оптуживале Доналда Трампа свим најгорим могућим оптужбама, оним истим, које је изговарала и сама Хилари Клинтон, а то су: да је расиста, да је мизоген, да је шовиниста, да је против „родне равноправности“, да је фашиста, да је изолациониста, да је русифил, итд. Није случајно, да су све те силне невладине организације у Србији (као и многе политичке станке!) потпуно нестале из јавности Србије одмах након завршетка избора у САД! Наравно да је јасно да сада имају веома захтевну обавезу да припреме детаљне годишње финансијске извештаје својих организација, које ће, сасвим сигурно, нова администрација Доналда Трампа имати потребу да детаљно прегледа, јер постоји велика сумња да су вршене многе злоупотребе буџетског новца САД, а за потребе чистих приватних новчаних и пословних интереса брачног пара Клинтон и њихове фондације!

Имамо ми и нашег славног говорника, издрљеног и избезумљеног али ипак својом вољом присутног на скупу који је организовала Фондација Клинтон, на коме је он само служио као „отирач“ за крваве и прљаве злочиначке руке Била Клинтона! Сигуран сам да би нам објаснио како је било невероватно корисно за Србију што се он, њен премијер, појавио баш на том месту и то у јеку председничке кампање у САД! Али сам сигуран и нешто друго – да ће му читава историја Србије то заувек памтити као невиђену срамоту коју је нанео својој земљи из потпуно личних интереса!

vucic-1

С обзиром, да је Хилари Клинтон изгубила председничке изборе, зашто ја и даље тврдим да су сви „велики“ председнички кандидати Србије, уствари и даље кандидати Хилари Клинтон!?

Зато што овде у Београду „победа“ Хилари Клинтон и даље нема никакаву алтернативу (као што је нема ни ЕУ)! Квази „политичка и интелектуална елита“ Србије, не може још увек да се опорави од тог тешког  Хилариног пораза! Једноставно, потпуно су затечени том чињеницом, јер у Србији „буквално“ нико није веровао да може да изгуби председнички кандидат кога подржава цела политичка елита Европске Уније, председници две највеће европске земље, Ангела Меркел и Франсоа Оланд, а да не помињем силну светску финансијку елиту! У Србији се њена квази „елита“ и даље прави „луда“, све у великој нади да ће она права мислећа интелектуална Србија и даље остати пасивна, и да се њен могући кандидат за председника Србије неће уопште ни појавити, или ће их бити више, па ће сви играти улогу „збуњеног“! А они и даље у улози једног „лудог“! Да ли ће бити тако, видећемо!

А да ли је баш морало тако? А да ли је бар неко у оваквој ЕУ и Европи „играо“ и на карту Доналда Трампа?

Наравно! Од свих председника и премијера у ЕУ, Доналд Трампа је, након избора, међу првима телефоном позвао Виктора Орбана и упутио му позив га да посети Вашингтон. Виктор Орбан је позив прихватио и рекао Трампу да давно није био у Вашингтону јер су га предходне председничке администрације третирале коа „црну овцу“, на шта је Трамп кроз шалу рекао: „Знам, и мене су исто тако третирали до сада“. И још једног човека из регионалног окружења је Доналд Трамп позвао на инагурацију: чули сте, Милорада Додика! И један и други су познати по снажној и доследној борби за поштовање достојанства сваког народа, као и за његову традицију и традиционалне вредности! Познати и као пријатељи Владимира Путина!

И како сада да се наши „евроталибани“ опораве и освесте од оваквог тешког удара!? Зато више нема времена за стварање њихових „нових и бољих“ (мање уочљивих!) председничких кандидата, већ у први план гурају оне које већ имају спремне, а ти су већ кастрирани или килави! Шта да се ради. Једно знам: Доналд Трамп са таквим „Хилариним“ кандидатима неће сигурно водити никакве озбиљне разговоре!

Укратко:

Саша Јанковић никада нигде ништа озбиљно није радио, сем што се гнездио на разним лагодним државним функцијама! И сада он треба да се нађе на самом врху државног система!? Чиме је он то заслужио? Mожда наводним „сукобима“ са тренутном влашћу?! Наравно да он зна да је његова победа на председничким изборима у Србији апсолутно немогућа, али бар чини све што је у његовој моћи да помогне кандидату власти да што лакше добије то место!

Вук Јеремић никада нигде ништа није радио у свом животу, док се није дохватио политике! Први посао му је био да се смести у председнички кабинет Бориса Тадића, као његов ђак у средњој школи! У струци посао није тражио (завршио је физику)! Сетите се како је само дан пре гласања за већ предати српски предлог резолуције о КиМ, које се дешавало у генералној скупштини УН, он пристао да толико промени почетни предлог резолуције (до потпуне непрепознатљивости), учинивши резултате гласања за такву резолуцију трајно небитним и ирелевантним! Да ли сте икада чули да се ико икада позвао на ту и такву резолуцију и њено усвајање?! Али зато сви знају за резолуцију УН број 1244!!! Сетите се само како је Вук Јеремић, када није прошао на страначким изборима у ДС за место потпредседника, одмах изнео сумње у регуларност бројања својих гласова, да би се после само пар дана потпуно ућутао а онда убрзо добио „подршку“ да се бави „интернационалном“ политиком, и онда отишао у УН! Компромисер, али само за себе и своју личну каријеру! Чиста физика коју је завршио остаће трајно да пати за једног такво генија! Нажалост, и српска политика исто!

Сетите се само како су се наша данашња два „независна несрећника“ (Вучић и Николић), смуцали по ходницима Вашингтона, пред изборе 2012. године (као Шојић и Шпиц у опери) а све то само како би свима у Србији показали како су они уз Русе, добри и са САД-ом, и како их и САД подржавају, и како више немају ништа против њих, и да коначно и они могу да буду у Србији на власти! Били су то, и остали, несрећници несрећне Србије, и срећници само своје личне судбине, и то само док су на власти у Србији!

Али, и поред тих чињеница, ових дана можете прочитати изјаву Александра Вулина у којој нама, неспособнима и неупућенима, објашњава како само Вучић може бити „независан председнички кандидат Србије“, а како су сви остали потенцијални председнички кандидати уствари „нечији“ кандидати! Александар Вулин, тај неуспели академски и социолошки експеримент Мире Марковић, у коме је покушала да докаже да се чак и од ничега, чак и од обичне моралне крпе (која уз то добро упија пиво) може направити човек, још има „образа“ да објашњава данашњој Србији шта је најбоље за њу да изгласа! Знамо Вулине како си „гинуо“ за Миру Мрковић, да данас не би знао ни где се налази, ни шта је са њом! Александар Вулин, човек који је био спреман да „умре“ за ЈУЛ и „светску револуцију“, сада нас, удружен са „квази-десницом“, удара својом и левом и десном руком, бије нас у  наше измучене родољубиве груди, бије нас у наш празан стомак, и лаже, као и увек пре тога!

Ових дана нам Чедомир Јовановић објашњава, како ће он вероватно морати да се кандидује за председника, како се не би Србија вратила у „деведесете“ године! Да ли сте се некада питали зашто Чеда има толики страх од „деведесетих“? Зато што он тих „деведесетих“ није имао ништа: сем поцепаних „старки“, излизане кожне јакне и изношених фармерки! Па ко би од вас желео да се врати у то своје стање, ако тренутно живи животом Чедомира Јовановића? Да подсетим чиатоце да сам господина Чедомира Јовановића у једном тексту прошле године јавно на НСПМ-у позвао да одржи серију предавања по Србији, намењених младима, у којима ће им открити тајну и објаснити чиме треба да се баве и шта треба да раде да би могли да живе као што он живи данас?

Поука за крај

Размислите добро какве уопште има везе за ког председничког кандидата ћете гласати на будућим изборима у Србији, ако су вам једини кандидати на њима: Супермен, Бетмен и Спајдермен (или Вучић, Јанковић и Јеремић)? Сви су јунаци само у стрипу, сви су креирани у америчким стрип „радионицама“, сви бране само америчке интересе и нису способни да живе ни неким нормалним животом чак ни у стрипу, а где ће тек у Србији!

И на крају, мој лични став.

За мене данас, само један кандидат је прави, а то је генерал и народни херој Јован Милановић, човек који је успео да „украде“ планове НАТО-а и да одложи бомбардовање Србије за 6 месеци! Гледали сте серију „Мој рођак са села“! Е то је лик пуковника Вранића, због кога је Хашки суд тражио и добио забрану емитовања једне епизоде те серије! Он је сигурно патриота, сигурно познаје функцинисање државе и поштовање хијерархије, и сигурно неће радити за себе или за странце, већ само за своју Србију! Он, као војно лице, никада није могао да урадио оно што су урадили наши највиши политичари данас! Није могао да се пресвуче и да после завршеног рата обуче униформу НАТО официра, и почне да ради за њих! Наши највиши политичари данас, који су за време рата били на власти (када је Јован Милановић био официр на задатку) и који су водили једну политику, сада воде сасвим другу, ону идентичну њиховим ондашњим војним непријатељима (ЕУ и НАТО)! А Генерал Јован Милановић је и даље исти! Једино он може да победи „килаве и кастриране“ председничке кандидате данашње Србије!

____________

Референце:

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/2519587/na-izborima-u-beogradu-pobedila-hilari-klinton.html

https://www.facebook.com/CDDRI/

http://www.alo.rs/caskali-tramp-i-orban-resili-ko-je-crna-ovca/83302

4 replies »

  1. Лако је прихватити опис наведених самопроглажених кандидата, заљубљеника у лик и дело породице Клинтон. Тешко их је грђе описати и потпуно сам сагласан у том делу са аутором. Нажалост и аутор пада у сопствену замку. Предлаже кандидата, кога ретко ко у Србији познаје. Без обзира на све наведене квалитете генерала Милановића, тешко да би обезбедио општу и довољну подршку за избор. Питам се, шта аутору смета и зашто није подржао предлог професора Грујића о Марку Јакшићу, као заједничком кандидату? Питање је и за пратиоце и коментаторе, кога ми овде подржавамо и зашто?
    @Сремац
    „Једино Бошко Обрадовић….“ ништа не значи. И Шеклер и Грујић су јасно написали зашто су за своје кандидате. Ако је Ваш кандидат Обрадовић, ред је да нам напишете ЗАШТО.

    Свиђа ми се