Видео

Ми верујемо у снагу истине. И ми ћемо победити! Срећан Рођендан, Генерале Младићу!


Од срца срцу. Рођендан Генерала Младића

Наталија Пичурина, 12.3.2016.

12. марта 1943. године у србском селу Божановићи рођен је велики човек – Ратко Младић. Начелник Главног штаба Оружаних снага Републике Српске, човек части и дужности, херој и прави Србин. Ратник, који отелотворује најбоље квалитете србског карактера, оптужен од Хашког суда за часно служење Отаџбини. Предат од стране владе Бориса Тадића за једно топло месташце у Европској унији, али тако ватрено вољен и поштован од србских родољуба…

General Ratko Mladic

Већ пети пут за редом, Генерал Младић обележава овај дан, не као радосни празник у кругу породице и пријатеља, већ у хашком притвору, у очекивању пресуде за непочињене злочине. Велика неправедност „судилишта“, велико лицемерје Запада, који под плаштом патетичних речи о „успостављању правде“ и „обнављању мира“ скрива мржњу према онима који се не слажу са његовим „светским поретком“.

Према постојећој традицији у Русији, Рођендан пријатеља – то је празник, на коме је уобичајено да се говори о години, заједно проживљеној. Тако је било и код нас, у Међурегионалном друштвеном покрету „Друштво пријатеља генерала Младића“. Основан у фебруару 2011. године, у граду Армавир Краснодарске регије, покрет јача и стиче истомишљенике у многим градовима Русије.

Ми не одустајемо пред силом безакоња Хашког судилишта, и, у оквиру расположивих могућности, указујемо информацијску и моралну подршку нашем Команданту, који је чак и иза зидина Трибунала наставља да се херојски бори за победу истине и правде.

Велика дела настају из часних поступака и чистих порива душе. Од нас ка Генералу лете писма подршке, одржавамо научне и друштвене конференције, пишемо чланке и приручнике. Већина чланова покрета су православни хришћани који се моле за здравље и брзо ослобађање Ратка Младића. Можда се то некоме чини малим и неугледним, али реч истине неки пут „погађа“ јаче од оружја. Судбина неправедно окривљених србских родољуба не може да остави равнодушним честити руски народ. Управо стога, већ другу годину на југу Русије делује покрет „Млади Кубања у знак подршке генералу Младићу“.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Осим тога, на Дан Рођења прихваћено је даривање поклона, чија цена се не вреднује новцем. Тако је, у оквиру редовног месечног војно-патриотског образовања, које се одвијао у градовима и селима Краснодарске регије, одржан невероватан концерт, посвећен Генералу.

Извели су га уметници-аматери и њихове старије колеге, и представљао је озбиљан и искрени разговор о Отаџбини, о херојима, о руским добровољцима у Србији, о нашој великој заједничкој историји. Зато су као из једног грла и једног срца зазвучале руске, козачке и србске песме о „Вишеградској ноћи“ и „Тамо далеко“, за које ни Србима, ни Русима не треба превод…

Делови концерта, посвећеног Дану бранитеља Отаџбине
и рођендану србског јунака, генерал-пуковника Ратка Младића

Озбиљан догађај од педагошког и друштвено важног значаја за Русију и братски поклон нашем јунаку, је издање образовно-методичког приручника о организацији патриотског васпитања студената и ученика: „Два осећања тако нама блиска…“.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Овај колективни рад научника Армавирског државног педагошког универзитета представља практичну реализацију активности покрета „Друштво пријатеља генерала Младића“. А његова идеја је призната као перспективни правац у образовању козака и руске омладине. Приручник окупља чланке дивног србског публицисте Љиљане Булатовић-Медић, креативне радове младих чланова покрета, чланке и извештаје о спроведеним активностима, као и одличан есеј професора Сергеја Лукаша.

***

Срећан Рођендан, Команданте!

Ми верујемо у снагу истине. И ми ћемо победити! Зато што смо сви ми – Ратко Младић!

____________

Видео: Друштво пријатеља генерала Младића
Превод: Оливера Лола Аџић

 

1 reply »

  1. Да је среће да они који су пре пар година лепили плакате,за булевар или улицу са именом ђенерала Младића нису заборавили да и заиста и доделе ту почаст Ратку Младићу. Зато нека је жив и здрав а историја ће рећи своје.

    Свиђа ми се