АКТУЕЛНО

Индипендент: Милионска одштета! Добила рак од „Johnson & Johnson“ пудера за бебе?!


JONSON

Компанија Џонсон и Џонсон мораће да плати одштету од 72 милиона долара због смрти једне жене оболеле од рака, која је годинама користила талк за бебе, производ те компаније, пише данас британски Индепендент.

Ово је прва пресуда која доводи у везу ризик од канцера и употребу производа на бази талка.

Постоји још неколико тужби са истим оптужбама, а за њих су суђења заказана касније током године.

Компанија Џонсон и Џонсон (Johnson & Johnson) по судској пресуди мораће да плати 72 милиона долара одштете жени која је умрла од рака јајника, а годинама је користила бејби пудер и гел за туширање тог произвођача.

Судије у Мисурију пресудиле су да породица Жаклине Фокс треба да добије 10 милиона за последице употребе производа и још 62 милиона као казну.

Ово је прва пресуда у којој се доводе у везу ризици од рака и употреба производа на бази талка.

Индепендент наводи и да је пријављено 1.000 случајева рака који се доводе у везу са Џонсон и Џонсон производима од талка у Мисурију и још 200 у Њу Џерсију.

Фокс је тврдила да је користила тај беби пудер и гел за туширање за интимну хигијену више од 35 године пре него што јој је дијагностикован рак јајника пре три године. Умрла је у октобру у 62. години.

Адвокат породице Џер Бесли рекао је новинарима да „Џонсон и Џонсон“ од 1980-тих „зна за ризике“, али наставља да обмањује јавност и лаже регулаторне агенције.

Портпарол компаније Керол Гудрих рекла је да су у „Џонсон и Џонсон“ разочарани пресудом.

„Саосећамо са болом породице, али чврсто верујемо да је безбедност козметичког талка потврђена научним доказима у више деценија“, рекла је Гулдрих.

—————-

24. 2. 2016. мондо.рс, за ФБР приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Amerika je drzava koja ima najvisi procenat oboljenja od raka na broj stanovnika od svih drzava na svetu! Sve je zatrovano: vazduh, voda, hrana i ljudska svest! Veoma je tesko pobediti na sudu te velike korporacije jer je americko sudstvo veoma, veoma korumpirano. Drugo, te ogromne korporacije imaju najbolje advokatske agencije koje placaju mnogo pa je i njih tesko dobiti na sudu. Trece, sudjenja traju veoma, veoma dugo i to je mnogo skupo, pa narod nema para da se sudi po 20 godina i vuce po sudovima. Korporacije su u tom drustvu u stvari rak drustva koji jede narod a sve zbog profita. Amerika je kapitalisticka drzava i to je sistem koji truje, ubija i jede ljude zbog profita i samo zbog profita. Nema tu slobode i demokratije, ni malo!

    Свиђа ми се

    • Ангела , Ангела , …? Од прве речи у старту ПОГРЕШКА -ГРЕШКА . Америка НИЈЕ држава после толико глобалног времена и суживота са Америком и познавања Америке ,Срби нису ни основно научили и ни корак напред макли? Америка је КОРПОРАЦИЈА !!! Која као таква има свог ПРЕДСЕДНИКА КОРПОРАЦИЈЕ !!! Који заступа интересе КОРПОРАЦИЈЕ!!! А Корпорацију занима НОВАЦ и ПРОФИТ !!! ? 🙂
      Нема поређења са „светом“ јер Америка је СВЕТ драги грађани и грађанке демократског света 🙂
      Америка НИЈЕ капиталистичка држава она је глобално КОРПОРАТИВНА демократска држава !!! Има ту демократије и управо то је демократија !!! НЕ ЗНАЊЕ је Србе и грађане све остале и ДОВЕЛО дотле да ће МОРАТИ да приме и прихвате ту Светску Корпоративну државу на своје територије и у своје домове и дворишта.
      Много је глобалне титове деце комунизма у СЛУЖБИ КОРПОРАТИВНОГ демократског ГЛОБАЛИЗМА !!!
      НЕ ЗНАЊЕ је ЧУДО!!! У њему се само историја ПОНАВЉА у ЈОШ ГОРЕМ ОБЛИКУ и уз још ВЕЋА ГЛОБАЛНА СТРАДАЊА !!!
      Зар ништа до сада не научисмо ако се тако „офрље гађамо појмовима и робујемо незнању ? 😦
      А онда нас „чуди“ случај са глобално демократским америчким корпоративним здравством и вакцинама у оквиру истога ???
      Жали Боже деце србске од Бога вам Дате !?

      Свиђа ми се