АКТУЕЛНО

Хоће ли режимски штићеници- милитантни азиланти, увући Србију у рат са суседима !?


Друга је ствар моралности, и са становишта ЕУ као заједнице „демократских држава“- легалности мађарске одлуке да херметички затвори своје границе. Дволична и према Србији недобронамерна ЕУ је фактички подстакла Србију да прими што више „азиланата“ и асистира им у транзиту према западној Европи- да би сада прећутно одобравала мађарску реакцију, и консекветно складиштење „азиланата“ унутар Србије – што им је изгледа одувек и била намера? Уосталом, зашто би Мађари били „већи католици од папе“, када су најутицајније земље ЕУ ових дана практично суспендовале Шенген и слободу кретања између земаља чланица, и увеле ригорозну контролу на својим националним границама, све са очигледном намером да од Србије направе једну огромну „азилантску депонију“!?

…Безбедносни ризици за Србију су сада огромни и захтевају увођење ванредног стања, комплетно физичко обезбеђење наших граница, и суспендовање свих по нас штетних споразума о реадмисији и ревизију закона о држављанству и азилу, који су усвајани у србском парламенту (од Коштуничине, па до ове данашње Вучићеве владе) по налогу ЕУ, и на нашу штету. Сада видимо зашто је ЕУ, практично од дана када је нелегитимно уклоњен Милошевићев режим, захтевала од Србије да усваја гомилу закона и прописа, штетних по наш суверенитет, и контрадикторних нашем Уставу. То је само још један од доказа да се ова „криза“ није десила спонтано, већ да је пажљиво планирана, бар деценију уназад.

Само је питање времена, када ће током следећег инцидента на неком граничном прелазу, уместо каменица, ка суседној држави, полетети ручне бомбе – или када ће милитантни исламисти одлучити да разоружају наше доброћудне и троме полицајце, који се у агресивној азилантској руљи шетају ко да су на шабачком вашару, а не на једном од тренутно најкризнијих безбедносних жаришта у свету- и потом то оружје употребе према суседним граничарима!?

…А онда, кад отпочне „свеопшта пуцњава“, на крају више нико неће ни постављати питање- ко је опалио први метак, већ- ко је преживео? А са овим некомпетентним државним врхом, који у земљи Србији штити све интересе, осим Србских, мале су шансе да тада себе нађемо међу „преживелима“…

Militantni Azilanti

Хоће ли режимски штићеници- милитантни азиланти, увући Србију у рат са суседима !?

Пише Миодраг Новаковић

СРБски ФБРепортер, 17 септембар 2015

Импотентност и некомпетентност србске државе…

Иако ово, за сада само хипотетичко, питање некима вероватно делује неозбиљно, по писцу ових редова, таква могућност након обостране повреде територијалног суверенитета Мађарске и Србије… И масовног кршења закона, кривичних и прекршајних дела, оштећења државне имовине и напада на службена лица- од стране милитантних азиланата, јуче на мађарској (Хоргош), данас већ на хрватској граници (Товарник)- може лако да се претвори у сурову реалност.

Прво, србска држава својим анемичним присуством на ове обе критичне тачке, није демонстрирала, како то наш (од стварности „одлепљен“) премијер редовно истиче, никакву прибраност и умереност, већ тоталну импотенцију и инкомепетенцију. Шта више, видео снимци веома документовано показују бекство од мађарског сузавца, од стране наше полиције, заједно са мигрантском руљом, посматрачу са стране то може да се учини као саучесништво у организованом нападу азиланата, на гранични прелаз стране државе!?

Наравно, никако не оправдавам мађарску прекорачену и бруталну употребу силе према онима који су се затекли између две ватре, нарочито не према женама и деци. Али опаска мађарског министра да су милитантни азиланти користили жене и децу као штит да би пробили границу по мени стоји- и они су по том питању морали нешто да ураде, вероватно свесни да ће и невини у маси „платити цену“- нарочито када су тзв. „азиланти“ од пластичних флаша прешли на шипке, каменице и одломљене комаде бетона. Већина полиција у свету употребу таквих предмета сматра потенцијално „смртоносним оружјем“.

Уосталом такво понашање (подметањем жена и деце у прве редове) је типично за исламске милитанте широм света. То чине у Палестини, Египту, Сомалији…, то су такође чинили и шиптарски сепаратисти на Косову 80их, када су испред себе на насилним демонстрацијама, против тадашње југословенске државе, гурали испред себе властиту децу (истерану на демонстрације из основних школа) и чак иза њихових леђа испаљивали хице из ватреног оружја на тадашњу савезну милицију, све са намером изазивања масовног крвопролића. Такво понашање је веома типично за исламски екстремизам, који често своју децу користи и као „бомбаше самоубице“.

Ја сам јуче објавио видео снимак(са пропратним коментаром), који приказује мађарску повреду суверенитета наше државе, када су испаљивали сузавац и водене топове, не само у масу агресивних избеглица, већ и на наше државе органе који су се налазили у тој маси- И јавно поставио питање зашто држава Србија не реагује на ову очигледну повреду територијалног суверенитета (вероватно је ово моје питање наивно, ако знамо да та иста држава, читај Вучићев режим, подстиче и активно помаже повреду нашег државног суверенитета по питању Косова?).

Препотентност и компетентност мађарске државе, Версус- евроунијска неморалност и дволичност….

С друге стране, мађарска реакција је по том питању била правилна и у складу са њиховим уставом и новоусвојеним законима. Они су једностано штитили своју државну границу и законе, свим легалним средствима. Чињеница, да су спроводећи закон прекорачили овлашћења и испољили полицијску бруталност, не умањује њихово право на (само)одбрану државне границе. Уосталом, они су током те акције ухапсили двадесетак коловођа нереда, од којих је један касније идентификован као терориста Исламске државе.

Друга је ствар моралности, и са становишта ЕУ као заједнице „демократских држава“- легалности мађарске одлуке да херметички затвори своје границе. Дволична и према Србији недобронамерна ЕУ је фактички подстакла Србију да прими што више „азиланата“ и асистира им у транзиту према западној Европи- да би сада прећутно одобравала мађарску реакцију, и консекветно складиштење „азиланата“ унутар Србије – што им је изгледа одувек и била намера? Уосталом, зашто би Мађари били „већи католици од папе“, када су најутицајније земље ЕУ ових дана практично суспендовале Шевенген и слободу кретања између земаља чланица, и увеле ригорозну контролу на својим националним границама, све са очигледном намером да од Србије направе једну огромну „азилантску депонију“!?

Зашто србска држава дозвољава и подстиче нападе на страну државу са наше територије!?

Али овде се поставља и питање србској држави- зашто она није обезбедила исту границу са наше стране, и када је постало очигледно да је она затворена за избеглице, зашто наша држава није уклонила избеглице са прелаза, и тиме спречила вандалски напад на суседну страну државу? Не само да је са наше територије дошло до напада на страну државу, милитантни азиланти су поред почињених кривичних и прекршајних дела против наших суседа, практично демолирали и србски гранични прелаз, односно извршили напад и на нашу државну имовину.

Једноставно, стране избеглице, од којих већина има лажни, или нема никакав идентитет, а неки имају и очигледне нечасне намере, не смеју да роваре по Србији како хоће. До решавања њиховог статуса, морају да буду смештени у државно обезбеђене „избегличке карантине“- без (ово се посебно односи на мушарце војног доба) или са веома ограниченом, слободом кретања. На првом месту мора да буде безбедност наше државе и наших грађана. ЕУ треба отворено питати да ли жели да их прихвати, ако не онда их депортовати назад на улазну тачку на европски континент и ЕУ- Грчку.

Грчка је на првом месту и требала да буде прихватна земља где би ЕУ организовала процесне центре за избеглице, а потом их организовано расподелила својим чланицама (онима који их желе), док је Србија из свега тога требала да буде изостављена, јер ми дан данас нисмо решили статус стотина хиљада наших избеглица, који су протерани трајно са својих вековних огњишта, у суседним балканским земљама. ЕУ и друге водеће западне силе, нису урадиле готово ништа да се њихово питање реши на хуман и поштен начин. Ми једноставно не смемо да трошимо наше готово непостојеће ресурсе за блиско-источне избеглице, док властите држимо у нељудским условима…

Критична маса је ту, још само фали да „мајмун уђе у тенак“…

Безбедносни ризици за Србију су сада огромни и захтевају увођење ванредног стања, комплетно физичко обезбеђење наших граница, и суспендовање свих по нас штетних споразума о реадмисији и ревизију закона о држављанству и азилу, који су усвајани у србском парламенту (од Коштуничине, па до ове данашње Вучићеве владе) по налогу ЕУ, и на нашу штету. Сада видимо зашто је ЕУ, практично од дана када је нелегитимно уклоњен Милошевићев режим, захтевала од Србије да усваја гомилу закона и прописа, штетних по наш суверенитет, и контрадикторних нашем Уставу. То је само још један од доказа да се ова „криза“ није десила спонтано, већ да је пажљиво планирана, бар деценију уназад.

Да не спомињемо овде и све друге безбедносне ризике, када знамо да су ових дана западни органи позитивно идентификовали у масама избеглица најмање петорицу оперативаца (терориста) Исламске државе. Један је управо данас покушао да закоље жеу полицајца у Берлину, и ликвидиран је од стране немачке полиције. Овде се враћамо на тему из наслова-

Са складиштењем све већег броја „азиланата“, који се ових дана већ мери у стотинама хиљада, и њиховим „ограђивањем у нашем тору“ од стране суседних евроунијских држава, постиже се критична маса за неке будуће, много више насилне догађаје , нарочито у милитантном корпусу „азиланата“ који чине млади мушкарци војног доба. Такође више нема никакве сумње да међу њима има убачених и добро тренираних терориста Исламске државе- питање је само колико!? Наша држава не сме да игнорише те чињенице, и мора одмах да поред увеђења ванредног стања у граничним појасевима, да под хитно ограничи слободу кретања, у оквиру Србије, тог страног корпуса, и смести их у хумано уређене сабирне центре, без слободе кретања, до решења њиховог статуса. Ако се „демократској Евроунији“ то не буде свидело, нека дође да их преузме и збрине на било који начин који њима одговора.

Само је питање времена, када ће током следећег инцидента на неком граничном прелазу, уместо каменица, ка суседној држави, полетети ручне бомбе – или када ће милитантни исламисти одлучити да разоружају наше доброћудне и троме полицајце, који се у агресивној азилантској руљи шетају ко да су на шабачком вашару, а не на једном од тренутно најкризнијих безбедносних жаришта у свету- и потом то оружје употребе према суседним граничарима!?

…А онда, кад отпочне „свеопшта пуцњава“, на крају више нико неће ни постављати питање- ко је опалио први метак, већ- ко је преживео? А са овим некомпетентним државним врхом, који у земљи Србији штити све интересе, осим Србских, мале су шансе да тада себе нађемо међу „преживелима“…

Написао Миодраг Новаковић

5 replies »

 1. kad pisete komentare, razmislite malo ! ako samo Srbija ratuje onda je to gradjanski rat. da bi Srbija sa nekim ratovala, valjda joj treba suparnik ?
  drugo, od kada su arapi dobri ? ta jevrejska braca po ocu placaju sve muslimanske pse rata iz isisa, jer to je cionisticka drzava isto kao amerika. razlika izmedju isisa i sad je samo u honoraru ubicama. ova muslimanska djubrad su mnogo jeftinija negoli americki crnci.
  trece, neznam zasto ih zovete izbeglice ili azilanti? najpreciznija rec je okupatori.
  na isti nacin su nas turci okupirali, dovodeci svoj narod na srpsku zemlju, par decenija posle kosovske bitke. e tada nije bilo ko da brani zemlju, jer je vojska izginula. sada je razlika sto vojske nema, jerbo satanske sluge, izdajice naroda, vladaju vec evo od 2000 g. pa do sada, i sada, te su po naredjenju cionista se odrekli odbrane, da bi nas lake unistavali.

  Свиђа ми се

 2. Nece Arapi napraviti belaj, oni su miroljubivi ljudi na temeljima cije civilizacije pociva i evropska.
  Jako mi ih je zao sto ih neko hoce poturiti kao zrtvene jarce, uplasiti glupe bele tzv. krscane, a ustvari ce prljav posao odraditi Siptari koje je Vucic poturio medju migrante (Vucicev pravi otac je siptar). Najbolji je nacin pridobiti Arape na svoju stranu, objasniti im da su izmanipulirani od svake vlasti, i uz nase znanje i njihovu energiju, zajednickim snagama srusiti narodnoizdajnicke rezime diljem Evrope. Ukljucujuci Rusiju, jer Putin je spreman opet zrtvovati Ruse zarad svoje koristi, kao i Vucic Srbe…

  Свиђа ми се