Издаја

Николић: „Србија је на ивици да призна независност Косова“!??


Николић: Због бившег руководства на ивици признања Косова

С. Б. | 25. 09. 2012. (24СИ)

– Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је данас да се Србија због поступака претходног руководства нашла на ивици да призна независност Косова.

Николић је истакао да је претходно руководство Србије вјероватно било под тешким притисцима да прихвати договоре са Приштином.

„Да ми је неко прије шест година рекао да ћу прихватити да проведемо споразум који је прије мене учињен… ја не бих вјеровао. Међутим, живот је донио потпуно други однос на терену“, напоменуо је Николић за Б92, наглашавајући да нико на свијету не може да га натјера да говори другачије.

Према његовим ријечима, сада је свима јасно да је Београд спреман за договор с Приштином, али да признавање независности Косова „не долази у обзир“.

„Трудио сам се да то буде што јасније свима, и онима који су признали независност, и онима који нису“, рекао је Николић.

Николић је за Телевизију Прва рекао да ће током разговора са шефицом европске дипломатије Кетрин Ештон поновити оно што је и данас навео у говору пред Генералном скупштином УН-а, јер је он човјек без аутоцензуре и не лаже ниједног саговорника.

„Довољно је да поновим своју истину и она ће знати о чему се ради“, казао је Николић, пренио је Танјуг.

На питање да ли ће бити руковања с представницима Приштине, Николић је одговорио да ће за то доћи вријеме „када будемо нешто постигли чиме ћемо сви бити задовољни“.

Николић је прокоментирао и боравак косовског премијера Хашима Тачија у Њу Јорку, примијетивши да Тачи „обмањује своје грађане“ тврдећи да је Косово независна држава, а не може да учествује у раду УН-а, већ сједи на галерији као гост неке друге делегације.

„Србија је спремна да разговара и преговара о свему на темељу Повеље УН и Резолуције 1244, али очигледно је да док постоји овакав Савјет безбједности и ова Повеља тзв. Косово не може да буде члан УН-а и да он (Тачи) никад не може да сједи у сали“, рекао је Николић.

+++

Постигнут договор: На пријелазима између Косова и Србије застава ЕУ

Б. А. | 26. 09. 2012. • 20:54

Величина слова: Стандардна величина слова Средња величина слова Највећа величина слова

image

(24СИ) – На граничним пријелазима између Косова и Србије бит ће истакнута застава Еуропске уније, без застава Србије и Косова, објавили су у сриједу србијански медији позивајући се на изјаву косовског министра унутарњих послова Бајрама Реџепија косовској телевизији.

„Договором је предвиђено да ту имамо само симболе ЕУ, а да на свом територију свако може поставити своју заставу. Међутим, у заједничком објекту убудуће ће бити само симболи ЕУ“, објаснио је Реџепи, дан након што је србијанска влада писмом обавијестила Бруxеллес да ће поштивати договор о интегрираном управљању, што га је парафирао бивши шеф србијанског преговарачког тима Борислав Стефановић.

У изјави коју преносе србијански медији, Реџепи је истакнуо да остваривање овог договора на сјеверу Косова не представља неуспјех Косова, већ напротив, да је интегрирано управљање пријелазима један од главних предувјета за визну либерализацију.

6 replies »

  1. Надам се да ће бити свима јасно, због чега је онај Издајник николић доведен на власт. Да настави од тачке коју демократори нису смели да пређу, јер би избили нереди, а овако…како смо наиван народ.

    Свиђа ми се

  2. Nikolicu, ti znas da mozes samo jednim potpisom da ponistis sve sto je zuta bagra do sada uradila u svom izdajnickom cinu predavanja srbske svetinje krvolocnim arnautima. Nemoj da nas farbas, nismo mi budale. Moze se i tebi desiti narod kao i tvom predhodniku.

    Свиђа ми се

  3. “Да ми је неко прије шест година рекао да ћу прихватити да проведемо споразум који је прије мене учињен… ја не бих вјеровао. Међутим, живот је донио потпуно други однос на терену”, напоменуо је Николић за Б92, наглашавајући да нико на свијету не може да га натјера да говори другачије.

    ИЗЈАВА ПРЕДСЕДНИКА ИЗРЕЧЕНА ЕКАВИЦОМ А ЗАПИСАНА ЈЕКАВИЦОМ – оба дијалекта су србска – НИЈЕ ТАЧНА, ЈЕР УСТАВНИ СУД СРБИЈЕ МОЖЕ ДА ПОНИШТИ СВА ПРАВНА АКТА, КОЈА НИСУ У СКЛАДУ СА УСТАВОМ… ТО ЈЕ ВЕЋ ОБЈАШЊЕНО РАНИЈЕ…

    ДИРЕКТАН ПРЕГОВОР СА ДВЕ „ДАМЕ“ СА ЗАПАДА НА СТРАНИ КИМ-а БЕЗ ПРИСУСТВА РУСИЈЕ И КИНЕ И УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА, ЈЕ ДОБРОВОЉНО САМОУБИСТВО СРБИЈЕ ИЛИ КОНАЧНА ИЗДАЈА ИНТЕРЕСА СРБСКОГ НАРОДА

    Свиђа ми се

  4. Ma svi ste isti supkolizci nemate kurazi da odbijete nista jer ste se finasijski vezali naravno na racun Srbije i srpskogs naroda i ako se ne oduzite CIA ce vas pobiti zajedno sa familijama. Kakav je to nacin da ugovore potpisuju neki silibajzeri ispred vlade dok ona pere ruke. Ni bivsa Tadiceva vlada ni sada Nikoliceva nema pravo da menja ustav. Oni koji zele da nas uniste oni traze bilo kakav papiric kao na kartama i sa bilo cijim potpisom da imaju dokaz za ono sto zele. NE ODOBRAVAM Nikolicu za nikakva objasnjenja sve je van zakonski uradjeno i treba odbaciti.
    Svi pred izbore obecavaju pa kad sednu na dobru fotelju onda pocnu da petljaju i lazu na racun sirotinje i drzave. Zasto ne date sansu RADIKALNOJ STRANKI ona jedina koja bi okrenula ledja zapadu i posla u korak sa Rusijom to bi i bio korak za oporavljanja izgubljene drzave. Kosovo se zavrsava onda ce doci Volvodina, Sandzak pa mozda Timocka Krajina Bugarima i postacemo neznam samo ime kako cemo se zvati jer nas oni vec sada ne racunaju kao drzavu.
    Nemam vise reci a najmanje snage da mogu da kazem ili uradim nesto jedinka sam narod cuti kao da su kurve nema vise srpske raje, junaka, vojskovodja i ostalih.
    Bog nam pomogao !

    Podunavac

    Свиђа ми се