Љиљана Татић

Србија јесте део програма који је повезан са пројектом ХААРП


Србија јесте део програма који је повезан са пројектом ХААРП

Србија се налази на листи учесника међународних конференција AVESOME програма Станфорд универзитетa (који директно проучава и развија  HAARP)

У документу [1] преузетом од Станфорд универзитета се наводе следећи циљеви:

 • „У сарадњи са нашим партнерима, независним научницима, развити глобалну мрежу пријемника“.
 • „Унапредити изворно и одрживо извођење научних истраживања радио таласа у одређеном месту“.

Из преузетих докумената, и научних радова може се закључити да овај програм има за циљ антенско умрежавање широм света, ради стварања тзв фазне решетке. Та “решетка” је неопходан предуслов да би се зраци испаљени са Аљаске а који проузрокују ефекат грејања или хлађења  могли фокусирати на циљано подручје.

Прва научна Конференција AVESOME програма организована је 2009. у Тунису, а друга 2010. у Арапским Емиратима.

На основу ових података, преузетих директно од Станфорд универзитета са катедре која руководи ХААРП-ом, јасно се види да је и Србија учесник овог пројекта – на списку учесника прве конференције у Тунису, одржане 2009. наведена је Душанка Шулић из чије маил адресе се може закључити да је она са  факултета физике, универзитета у Београду.

Тај први скуп је, између осталог, имао за циљ и постављање антена и праћење тока пројекта мерења температуре јоносфере. С обзиром да на том пројекту раде истраживачи из Србије, а имајући у виду и то је Србија (као централни део Балкана) обележена на мапи места у којима се реализују активности АVESOME програма, реално је очекивати да од наших истраживача добијемо информације о активностима које се на том пројекту реализују у Србији. Са мапе се види да су једино необележена подручја: Кина, Русија и средња и јужна Африка.

Наводимо пар занимљивих радова који су повезани са овом темом:

 • рад групе истраживача из Ташкента (Узбекистан) [3] који је везан за земљотресе: „Earthquake simulation by equipment movement and power disconnection“
 • IONOSPHERIC HEATING BEAM (Грејач јоносфере или јоносферни грејни сноп)

Овај други рад рад је нарочито занимљив јер је део докторске дисертације [2] Мориса Бернарда Коена, водећег научника Станфорд универзитета. Овај универзитет иначе координира и руководи пројектом утицаја таласа ниске и екстремно ниске фреквенције на загревање јоносфере.

У раду се наводи:

 Радио спектар између 300Hz и 10kHz (ELF/VLF) има широку примену за глобалне комуникације, даљински очитавање јоносфере и магнетосфере и подземне претраге. Док је муња доминантан природни извор ових радио таласа, вештачко генерисање ових таласа је постало трајан изазов за научнике и инжењере, због њихове изузетно дуге таласне дужине (30-1000 км) идр.

Недавно су ELF/VLF таласи успешно генерисани високофреквентним (HF, 3-10 MHz) загревањем доњег слоја јоносфере (на висини 60-100 км), чиме се мења проводљивост атмосферске плазме. У присуству природних струја, као што je „aurora electrojet”, укључивањем и искључивањем модулације ове високофреквентне енергије над тим природним струјама може се добити ELF/VLF наизменичне струје.

Ова техника претвара доњи слој атмосфере у велику антену, која емитује енергију ка Земљи – јоносфера је проводник и затим навише у магнетосферу. Иако ова техника и даље остаје један од ретких средстава поузданог генерисања ELF/VLF таласа, HF у ELF/VLF ефикасност конверзије остаје прилично ниска.

Дље се наводи:

Utilizing the 3.6 MW HAARP HF heating facility in Alaska, we show that proper utilization of motion of the HF beam can boost the generated ELF/VLF wave power by as much as tenfold. Furthermore, as a result of having effectively created the world’s first controllable large-element ELF/VLF phased array, directional launching of this energy becomes possible. We utilize theoretical models of the HF heating and cooling process, and of ELF/VLF wave propagation, to illuminate the observations and identify the physical mechanisms underlying the wave generation, particularly as it relates to motion of the HF beam.“

Користећи  3,6 MV HAARP HF грејно тело на Аљасци, ми смо показали да правилно коришћење кретања HF снопа може повећати генерисану моћ ELF / VLF таласа чак десетоструко. Осим тога, као резултат ефективно креиране планетарне ELF/VLF  фазне решетке, усмерено Лансирање ове енергије постаје могуће. Ми користимо теоријске моделе процеса HF грејања и хлађења, и ELF/VLF таласа, да би осветлили запажања и идентификовали физичке механизме који су основа за генерисање таласа, поготово оне који се односе на кретање HF снопа.

Укратко – користећи у експерименту  3,6 MV HAARP HF грејно тело на Аљасци, научници су показали да правилно коришћење кретања високофрекфентног снопа може повећати производња ELF / VLF таласа  чак десетоструко. Дакле, фактори који утичу на повећање температуре на циљаном подручју могу да се увећају и до десет пута, вештачки, путем таласа ниске фреквенције и помоћу антена које су постављене свуда сем у Кини, Русији и средњој и јужној Африци.

Љиљана Татић (Текст прилагодила и ћирилизовала Редакција ФБРепортера)

____________________________

[1]http://nova.stanford.edu/~vlf/IHY_Test/TechDocs/AWESOMENetworkTalk/Naoshin_IHY_3-9-10.pdf

[2] http://www.stanford.edu/~mcohen/MB_Cohen_Thesis.pdf

[3] http://www.scribd.com/doc/104121466/%EF%BF%BC%EF%BF%BC%EF%BF%BC%EF%BF%BC%EF%BF%BC%EF%BF%BC%EF%BF%BC%EF%BF%BC%EF%BF%BC%EF%BF%BC%EF%BF%BC%EF%BF%BC%EF%BF%BC%EF%BF%BC%EF%BF%BC%EF%BF%BC%EF%BF%BC%EF%BF%BC%EF%BF%BC%EF%BF%BC%EF%BF%BCVLF-ionospheric-studies-at-IHY-Tashkent-site

11 replies »

 1. Проф. Др Велимир Абрамович, ауторитет по питању Теслине науке, каже да је за схватање функционисања ХААРП-а довољна завршена основна школа и приступ интернету.
  Наведени услови су, изгледа, недостижни за већину српске популације.
  Слушао сам емисију „Инфоратници“ од 17.05. на слободном интернет-радију „Снага народа“ у којој је професор у телефонском укључењу рекао да ће, уколико се ради о дејству ХААРП-а, доћи до накнадних земљотреса.
  То се и десило неколико дана касније. Паметном доста.
  Снимке емисије „Инфоратници“ од 17. и 24.05 можете наћи на ЈуТјуб-у или на страници интернет-радија „Снага народа“.
  Ако будете слушали ове емисије, молим Вас да игноришете чињеницу да је Др Абрамович сатаниста који промовише Светску владу и јединствену Светску религију, т.ј. Њу ејџ религију.

  Свиђа ми се

 2. Свака ти је на мјесту,брате.
  ,,Кад послушамо своју савест и покајемо се,то јест исправимо се и Богу Миломе окренемо,засија ће сунце правде и над Србијом“

  Свиђа ми се

 3. Само да унесем наслове које треба додатно прочитати:
  ХААРП у Србији: Медијска лаж или припремање српске јавности за антене?
  http://srbin.info/?p=14333

  Скандалозно: Пентагон забрањује Србији да уклони ХААРП антене до 2050 године!
  http://srbin.info/?p=14256

  Еколошки покрет Новог Сада: Ko je продао небо над Србијом?
  http://srbin.info/?p=11261

  Шутановац дозволио да САД контролишу менталну свест Срба!
  http://srbin.info/?p=5934

  Србији прети нервни слом од ХААРП америчких антена
  http://srbin.info/?p=6919

  ХААРП антена против потомства Србије
  http://srbin.info/?p=8378

  Постоји ли или не постоји „истурено одељење” ХААРП-а код Барајева?
  http://www.fakti.org/serbian-point/okolo-gladac/postoji-li-ili-ne-postoji-istureno-odeljenje-haarpa-kod-barajeva

  Свиђа ми се

 4. Волео бих да знам који је извор овога (по последњим реченицама реч је о листу Правда). Мислим да се и даље прави хистерија око нечега што је за нас потпуно безначајно, или у крајњем случају од секундарне важности. За некакве аномалије у путањи облака требало би консултовати неког јаког метеоролошког стручњака, а ово мало што ја знам о клими је да се оваква неуобичајено топла лета и невероватно хладне зиме дешавају у деценијама када је појачана активност сунчевих пега на Сунцу, то су огромне експлозије од 6 милиона степени на површини Сунца и оне имају утицај на повећање (или смањење) глобалне температуре и климе. Будући да су сунчеве пеге појачано активне већ 30-ак година логично је да се тако понаша и клима на земљи. Није ту потребан никакав ХААРП функционалан или не, али Америма не шкоди мало пропаганде о њиховој технолошкој моћи. Што се тиче овога „U vezi antene postavljene u Beljini a cija pozicija je bila obelezena na pro aktivnoj mapi IHY projekta Stanford univerziteta “ – Правда поново понавља своју, по свему судећи лаж о антенама у Бељини где нису пронађене антене. Док се те антене тамо не пронађу приче о ХААРП-у у Србији остају само таблоидне шпекулације.

  Свиђа ми се

  • @“Замундије“ (Сугестија: Пошто сте редовни „негативни коментатор“ скоро на све теме-бар на нашем блогу, питам се да ли уопште икада спавате, и било би поштено према нашим читаоцима и редакцији, да се коначно идентификујете својим правим именом и презименом, а не да се „сакривате“ иза оваквог „уврнутог надимка“)…

   Да сте пажљиво прочитали текст, не би имали потребе да „збуњујете сами себе“…Референце са изворима за овај текст се налазе на крају чланка. Овај текст нема везе са Правдом и припремљен је од стране нашег аутора Љиљане Татић, у сарадњи са нашом ФБР редакцијом.
   Управо због разних шпекулација у јавности и једном делу медија, ми смо за овај текст користили реномиране научне изворе, пре свега истраживање угледног америчког Станфорд универзитета (али поред Станфорда, америчка влада је у овај „полујавни пројект“ укључила све угледније универзитете у земљи, попут Масачеутса, Џон Хопкинса, Пен, Политехничког… итд). Такође, у овом тексту смо документовали да је у пројекат примене ХААРП-а укључена и бар једна особа са Београдског универзитета…
   За овакав приступ- публикацију поткрепљену само кредибилним изворима смо се управо и одлучили због многобројних јавних шпекулација и сензационализма, желећи да направимо један конструктиван и умерен приступ овој теми- овај пут, уопште не улазећи и не бавећи се „фамознонм антеном код Барајева“…
   Ја сам управо објавио један чланак на нашем „страном блогу“(енглеском језику- охрабрујемо преводиоце да за нас преведу ударни део чланка), који је такође базиран искључиво на званичним америчким изворима (владе и научних институција, укључујући и транскрипт оригиналног Патента под којим је ХААРП регистрован код америчке владе. Ево једног извода из тог текста (као и линка за чланак):

   “Former Governor of Minnesota and noted conspiracy theorist Jesse Ventura questioned whether the government is using the site to manipulate the weather or to bombard people with mind-controlling radio waves. An Air Force spokeswoman said Ventura made an official request to visit the research station but was rejected-”he and his crew showed up at HAARP anyway and were denied access”.[20]“(Juneau Empire-17 Oct.2011)
   http://wp.me/p2unuu-Au

   Превод: Бивши гувернер америчке државе Минесота, познати гласноговорник „теорија завере“ је јавно поставио питање да ли америчка влада користи своју војну базу (Гакону, на Аљасци) да би манипулисали време(метереолошки) и „бомбардовали“ људски мозак (грађанство) са радио таласима за „контролу ума“. Представник за штампу америчког ратног ваздухопловства је изјавио да је гувернер Џеси Вентура упутио званичан захтев за посету бази, али да је одбијен- „он и његова посада су се ипак појавили на ХААРП локацији, и били су спречени да уђу у базу“(речи представника за штампу)… Извор: америчке новине „Juneau Empire“ од 17 октобра 2011…

   Дакле, ако се чак и једном бившем „шефу“, једне од америчких држава не дозвољава приступ и истрага везано за „нехуманитарну примену“ ХААРПа, онда ту уистину „нешто смрди“….

   Управо због свих контраверзија око ове теме, наша редакција ће наставити да се бави ХААРП-ом, али искључиво позивајући се на веродостојне и кредибилне изворе- без обзира на овакве „аматерске“, или неке „озбиљније“ покушаје да нас „ућуткају“ по овом питању. Сматрамо да је у интересу Српске јавности да сазна што више о ономе што се дешава у нашем животном (еколошком) простору…

   Уредник: М. Новаковић
   http://www.youtube.com/watch?v=ECSgEYWTTMM Conspiracy theory with Jesse Ventura HAARP titlovi 1 od 3
   (Uploaded by CafeBalkanForum on Nov 15, 2010, http://cafe-balkan.net/)

   Свиђа ми се

  • ТРАНСПАРЕНТНО КАО У СТАЉИНИЗМУ
   Предходна власт је са Америком направила уговор за ХААРП систем. Ууговор је потписан и до 2050. године ХАРАРП из Србије нико не сме да уклони. То не треба да нас чуди собзиром да је Србија још 1999.окупирана. Кумановски споразум и фамозна Резолуција 1244 СБ УН је одредила да Србија буде вазална држава Др Ђинђић је открио тај документ и Енглези су га убили (МИ-6 мистер Монктон и извршилац мистер Хил) Др Коштуница је одбио инсталацију ХААРП и сатанизован је са запада и од српским марионета (издајника) Тадића, Драшковића, Чедомира Јовановића, Весне Пешић, Жарка Кораћа, Кркобабића, Дачића, Динкића, Ненада Чанка, Углјанина, Љајића. (У ову групу спадају и многи новинари на челу са Теофилом Панчићем , Бркићем као и скоро сви електронски иписани медији) А онда је стигао налог из Вашингтона и Брисела да се разбије Српска Радикална странка ДСС, Двери, Образ. Одабран је Томислав Николић да то уради и да се прикључи српским издајницима. Речено – учињено. Тадић под утицајем оца Љубомира почиње да се повлачи и све чешће се виђа са руским амбасадором а потом и са Медведевим. Запад га отписује и баца огромне паре на Томислава Николића, који прави циркус око изборне крађе а изборе су управо покрали СНС, СПС и УРС (Још тада се знало да ће лопови бити у коалицији) Како је ХААРП овде у питању (најопасније и најподмуклије оружје психо-метеооролошко) треба одговорити на кључно питање које је се свакодневно поставља. Шта ће ,по том питању, урадити ова марионетска влада и марионетски председник Републике ? Врло „транспарентно“ ће ћутати и сакривати од јавности и најстнији детаљ. Не смемо да заборавимо да је на чело државе Србије дошао необразовани ђилкош,(хомотриплекс) највећи издајник, властољубиви еврофанатик, продана душа. Човек кога је произвео Штефан Филе (Брисел и Вашингтон) Човек који ће и де факто и де јуре издати Косово, изгубити Војводину и докрајчити Србију. Шта је Вучић договорио у Вашингтону? Ништа! Очитана му је вакела и речено у шта не сме да пипне. А то је ХААРП а да у Русију може ићи али као амерички шпијун. Србија не може да се пробуди а и кад би хтела шта би могла да учини кад је окупирана споља и изнутра домаћим издајницима Николићем и квислиншком владом? ХААРП нам је ове године уништио пољопривреду а НАТО авиони нас засејавали сребро-оксидима. Кад већ нису могли све да нас побију 1999. одлучили су да нас систематски уморе. Кад им кажемо истину одговоре нам да смо параноични. Да ли смо параноични или су Американци наши окупатори реакао им је Нам Чомски. Нека покушају да демантују свој сатански план „Да становништво на планети Земљи до 2020, г. треба смањити за једну трећину“ Како се то може сманјити људска популација сем масовним помором, неприродним катастрофама, лабораторијским вирусима.модификованим храном и на крају најмоћнијим средством насилним променама власти у малим државама, извозом напалм, томахавк,касетне демократије по имену „милосрдни анђео“ А да би све изгледало демократски у циљу заштите људских права и слобода (као у Гвантанаму) ту је ХААРП да дезорјентише народ, да га убија психолошким оружјем, да му утерује страх у кости, да му опусти њиве и милијарде људи, жена и деце учини гладним и болесним .Одавно је председник Републике обавештен али управо он држи прст на ХААРП-овом обарачу! Ми који смо се дрзнули да кажемо истину проћићемо Ћурувијиним, Стамболићеви,Пантићевим и путем Даде Вујасиновић. Вучић је почео са прогоном Новинар Правде је добио последње упозорење пред погубљење. Моја маленкост их се не плаши ни док су били за ужаса акамоли јуда и марионета „европејских“ мртвопувалника. Не бојим се смрти ни њиховог суда мој судија је на небу…

   Свиђа ми се