Здравство

Ко је крив за трагичну смрт труднице Наталије Арсић у Јагодини?


Лекари ми убили трудну жену

16.04.2012. Курир

Наталија Арсић се жалила на болове у стомаку, а доктори рекли да је размажена. Умрла је после седам дана


Доктори су Бојану рекли да нема опасности ни за Наталију ни за бебу

ЈАГОДИНА – Ко је крив за трагедију?

Трудница Наталија Арсић (23) из села Рибаре код Јагодине, која је 6. априла довезена у крагујевачку болницу у стању клиничке смрти, умрла је на Велики петак не долазећи свести! Несрећна жена, која већ има ћерку од три године, доживела је мождани удар у шестом месецу трудноће, после чега је пала у кому, а крагујевачки лекари, нажалост, нису успели да спасу ни Наталију ни њен плод!

Рођаци настрадале жене упитали су јуче колико ће људи још страдати и колико је беба досад умрло због немарности лекара!

– Наталија се јавила докторима у јагодинској болници 6. априла због тога што је повраћала и имала неподношљиве болове у стомаку. После 20 минута рекли су јој да јој је кренуо песак из бубрега, дали јој „бускопан“ и рекли да иде кући. Рекли су јој да је размажена трудница и вратили је кући! Пошто је код куће вриштала од болова, тражили смо везу да је поново приме – каже Марија Јаковљевић, сестра Наталијиног супруга Бојана.

На питање шта су им рекли лекари, Наталијин супруг Бојан у очајању је викнуо:

– Ви то називате лекарима?! Рекли су ми да не бринем, да ће лежати на одељењу два-три дана и да ће је отпустити. Нису јој урадили никакве анализе. Онда ме је једна докторка после назвала да ми каже да је Наталија у коми, али да ни она ни беба нису животно угрожене – прича, скрхан од бола, Наталијин супруг Бојан.

Он се пита како сада трогодишњој ћерки, која спрема ствари за бебу и чека мајку, да каже да су обе мртве!

– Уместо да славимо Васкрс и радујемо се, ми спремамо сандук. А доктори живе срећно с парама које су нама узели и завили нас у црно – додаје Бојан.

Била је здрава девојка

Наталијини рођаци кажу да је она била потпуно здрава девојка. – Није пушила, пила кафу, није конзумирала алкохол, а 12 година се бавила плесом. Нека наша Наталија буде последња опомена свим лекарима, да не деле оне са плитким и дубоким џеповима и на децу директора и сељака – огорчена је Светлана Тимић, Наталијина тетка.

**************

Родбина умрле труднице протестовала код болнице у Јагодини

15. 04. 2012. 22:21
Бета, фото: Бета

Породица и пријатељи Наталије Арсић (23) из Рибара код Јагодине, која је умрла у шестом месецу трудноће, протестовали су данас испред јагодинске болнице и затражили да се утврди одговорност за смрт труднице и њене бебе.

Наталија Арсић умрла је у петак, 13. априла, у Клиничко-болничком центру у Крагујевцу, а истражни судија Вишег суда у Јагодини наложио је обдукцију њеног тела којом би требало да буде утврђен узрок смрти.

Она је прошлог петка, 6. априла, примљена у Општу болницу у Јагодини пошто се жалила на главобољу, болове у стомаку и мучнину.

„Наталији је у петак указана тренутна помоћ, имала је висок притисак, дали су јој инфузију и рекли да јој је кренуо песак из бубрега и вратили је кући. Међутим, болови и повраћање се настављају и породица је враћа у болницу. У току ноћи јој се стање погоршало, пала је у кому и лекари су је послали у Крагујевац“, рекла је агенцији Бета рођака покојнице Светлана Тимић.

Наталија Арсић је у коми била недељу дана и умрла је у петак, 13. априла у болници у Крагујевцу.

„Беба је умрла два, три дана пошто је Наталија пала у кому. Доктор у Крагујевцу нам је рекао да је Наталија умрла од јаког можданог удара“, рекла је Светлана Тимић.

Породица је навела да је Наталија била здрава и да никакве тегобе није имала до прошлог петка, када јој је позлило.

Окупљени пријатељи, рођаци и људи који су имали сличне проблеме затражили су „истину и правду“ и да се случај испита, како се слични случајеви не би поновили.

Директор Опште болнице у Јагодини Дарко Милетић изразио је саучешће породици Наталије Арсић.

„Након обдукције коју је урадио полицијски патолог и након званичне доставе налаза видећемо шта ћемо да предузмемо“, рекао је Милетић.

Додао је да је спроведен унутрасњи наџор квалитета рада лекара и формирана комисија која ће испитати све догађаје од пријема пацијенткиње у јагодинску болницу до њеног упута у Крагујевац.

Наталија Арсић, која има трогодишњу ћерку, сахрањена је данас на јагодинском гробљу.