MAIL - RSS FEED

Срећан рођендан, драги наш команданте Ратко Младићу!


Aлексеj Петрик, 12.3.2023.

12. март. Ми, чланови покрета „Друштва пријатеља покрета генерала Младића“, увек са нестрпљењем чекамо овај датум. Јер је то рођендан нашег команданта, старијег саборца и брата – српског хероја, Генерала Ратка Младића. Чини нам се да смо на овај дан у стању да му кроз све затворске баријере пружимо пријатељску руку – њему, непоколебљивом борцу за слободу, хероју свих часних људи света, великом команданту који је незаконито осуђен од стране Хашког трибунала.

И овога пута, друже Генерале, Ваши пријатељи су вам од срца припремили поклон. Знамо да ће Вам се свидети. То су синовски и братски поздрави од часне младости и јуначке зрелости.

Наши другови, храбри браниоци Донбаса, на данашњи дан из зоне специјалне војне операције шаљу војни поздрав „српском Жукову“ – генералу Младићу. Они су припадници бранилаца града Горловке, Доњецке Народне Републике. Не штедећи своје животе, они свих ових тешких дугих година бране руски свет, бране само право људи на живот. А као видљиво присуство генерала Младића у херојским борбама у Донбасу у редовима руске војске, предали смо борцима књигу Љиљане Булатовић – Медић „Српски генерал Младић. Судбина браниоца отаџбине“.

„Друже генерале! Ми настављамо Ваше дело борбе против неонацизма“, поручују руски борци.

(Изражавамо срдачну захвалност добровољачком покрету „Ми стојимо за Донбас-Армавир“ и лично његовом вођи, нашем саборцу, кубанском козаку Денису Павловичу Курењину за везу са војницима на фронту).

А ученици армавирске школе број 1 „Козачка“ отпевали су савремену козачку песму посвећену Вама, под називом: „Ратко Младич – војни генерал“, коју је специјално за ову прилику написала њихова учитељица Олга Алексејевна Пономаренко. Они су наши саборци који часно носе звање учесника омладинског покрета „Кубанска омладина у одбрану генерала Ратка Младића“.

(текст ове песме је на крају чланка)

И наравно, сви ми – пријатељи генерала Младића из разних крајева непрегледне мајке Русије и шире – придружујемо се овој дивној честитки наше браће.

Слава генералу Младићу!

Слава великом сину српског народа и великом пријатељу Русије!

Слава непобеђеном јунаку!

Уз дубоко поштовање и захвалност, Ваши пријатељи и сарадници:

Алексеј Петрик (Армавир)
Љиљана Булатовић-Медић (Београд)
Сергеј Лукаш (Армавир)
Александар Јусковец (Армавир)
Олга Пономарјенко (Армавир)
Светлана Сергијенко (Армавир)
Андреј Безручко (Сочи)
Татјана Ечимович (Краснодар)
Наталија Пичурина (Ростов на Дону)
Михаил Петрик (Москва)

– и сви учесници међурегионалног покрета подршке хероју српског народа генерал-пуковнику Ратку Младићу под називом „Друштво пријатеља генерала Младића“

Армавир–Краснодар–Сочи–Ростов на Дону–Москва–Београд–Калиновик
12. марта 2023. Године


П.С. Када је овај материјал био у припреми за објављивање, из Београда смо добили одговор на честитке од нашег драгог брата Дарка Младића, сина и званичног представника генерала. Са великим задовољством преносимо његове речи:

„Драги брате Алексеје, драга браћо и сестре. Као и увек, када ви сви шаљете поруке љубави према генералу и свима нама, дубоко сам тиме дирнут. Хвала вам у име генерала и у име свих нас из Србије и Републике Српске! Посебно ми је драго што код ваших бораца на фронту живи генералова идеја жртвовања за одбрану и слободу народа, и што ваши учитељи уче децу степену љубави и храбрости генерала према српском и руском народу. Пренећу ваше поздраве и честитке. Ви знате да је цео српски народ уз вас у овим данима искушења, страдања и борбе. Победа ће бити наша!“

П.П.С. Текст песме:

„Ратко Младић – борбени генерал“
(модерна козачка песма)

Руси имају једну државу –
Која им је као сестра рођена.
А она се зове Србија.
То име сам запамтио.
Србија има много непријатеља.
Непријатељ је спреман да је уништи.
Али Бог јој је дао заштитника,
То је храбри генерал у борби.

                  Рефрен:

Ратко Младић – војни генерал,
Он је бранио своју отаџбину.
Није оставио народ у невољи.
И за Србију је ишао напред.

Прошло је много, много година.
Ратко Младић је дао непријатељу одговор:
– Ишао сам у бој за своју земљу,
За нејаку децу и жене.
И више пута је у борби сретао смрт,
Али вољом Божијом, чудом остајао жив.
Видно духом је био тако јак,
Није се клањао пред непријатељем

                   Рефрен:

Ратко Младић – војни генерал,
Он је бранио своју отаџбину.
Није оставио народ у невољи.
И за Србију је ишао напред.

(аутор песме је наставник школе бр. 1 „Козак“ града Армавира,
Олга Алексејевна Пономаренко)

Превод: СРБски ФБРепортер

Категорије:MAIL - RSS FEED

1 reply »

  1. ДАЈ БОЖЕ ДА СЕ ГОСПОДИН ЂЕНЕРАЛ ВРАТИ МЕДЂУ ПРАВЕ СРБЕ У ОТАЏБИНУ ОН ЈЕ САМО ТАМО ШТО ЈЕ СРБИН И ШТО ЈЕ БРАНИЈО СРБСКУ ЂЕЦУ КА И ПРЕДСЕДНИК РАДОВАН КАРАЏИЋ НИЈЕ ТО НИКАКАВ НАЗОВИ СУД ТО ЈЕ НАЗОВИ СУД САМО ЗА ПРАВОСЛАВНЕ СРБЕ БОГ СВЕ ВИДИ И СУДИЋЕ СВАКОМ ПО ЗАСЛУЗИ ПА ТАКО И ТИМ НАЗОВИ хашким судијама КОЈИ МРЗЕ СРБЕ И СУДЕ КА И хитлеровци КОЛИКО ЈЕ УБИЈЕНО СРБА ТАМО БОГ ЗНА НИЈЕДАН НИЈЕ УМРО ПРИРОДНОМ СМРЋУ ТО СУ ПРИЧЕ ЗА МАЛУ ДЕЦУ

    Свиђа ми се