MAIL - RSS FEED

Испред цркве Светог Марка у Београду одржан протест подршке Дејану Златановићу и Дамњану Кнежевићу. Дејан Мировић: Циљ власти је да се њиховим хапшењем скрене пажња са предаје Косова и Метохије


24. фебруар 2023. Србин.инфо

Пријатељи и чланови породице ухапшеног уредника портала Србин.инфо Дејана Петра Златановића и вође организације Народне патроле Дамњана Кнежевића, вечерас су на протесту испред цркве Светог Марка у Београду затражили њихово пуштање на слободу.

Учесници скупа поручили су да „ни Златановић ни Кнежевић, као и остали ухапшени након протеста 15. фебруара, нису криви и да су праве патриоте који се боре за поштовање Устава Србије“.

Професор Дејан Мировић рекао је да је „циљ власти да се њиховим хапшењем скрене пажња са предаје Косова и Метохије“, за шта је оптужио Александра Вучића. Обраћајући се окупљенима, Мировић је од Александра Вучића затражио да прикаже тзв. француско-немачки „план за Косово“, оптуживши га да ће у понедељак у Бриселу потписати сецесију 15 одсто територије“.

Поновио је да је уредник Србин.инфо инвалид, те нагласио да Златановић штрајкује глађу а да нико од „такозваних бораца за људска права“ није заинтересован за његову судбину.

Поручио је и да учесници протеста нису неутрални када је реч о Украјини, већ да су на страни Русије која, како је подсетио, има вето у Савету безбедности УН.

Посланица покрета Двери Радмила Васић подржала је захтев за „хитно пуштање“ Златановића и Кнежевића да се бране са слободе, и најавила да ће и сутра у републичком парламенту поново говорити о томе.

Она је рекла да на скуп није дошла као политичар, већ као неко ко је протеран са Косова, и додала да су посланици Двери данас у републичком парламенту указивали на незаконито притварање Златановића и Кнежевића.

Упитала је и како се Вучић препознао у реченици „ко потпише њега убише“, и оценила како су Кнежевић и Златановић председнику хтели само да поруче да нема овлашћења да било шта у вези са Косовом договара у Бриселу.

И други говорници на скупу, међу којима и представници Народних патрола, указали су да су њихови пријатељи „незаконито ухапшени“, и затражили су њихово пуштање на слободу.

Окупљени су истакли да им је полиција забранила скуп који су са истом темом покушали данас да организују код споменика руском цару Николају, преко пута зграде председништва Србије, а да је истовремено било дозвољено окупљање оних који подржавају Украјину.

Скуп је протекао без инцидената, уз присуство неколико униформисаних полицајаца.

Испред Цркве Светог Марка у Београду одржан је молебан за здравље и слободу утамничених Дејана Петра Златановића, Дамња Кнежевића, али и за победу Русије.

Испред платоа се налази више стотина људи, а велики број људи и непрестано улази у Цркву Светог Марка да се помоли за здравље и ослобођење ухапшених.

Након тога предвиђено је и да се оде до руске цркве Свете Тројице где ће се окупљени помолити за победу Русије.

Окупљенима су се обратили проф. др Дејан Мировић, Дејанов брат Предраг Златановић, адвокат Милина Дорић из Покрета Живим за Србију и Радмила Васић, народна посланица Двери.

Они су затражили хитно ослобађање противправно ухапшених. Скупу и молитви су присуствовали и др Борислав Антонијевић, новинар Михаило Меденица, Младен Обрадовић из Образа, др Милорад Блуменау, проф. др Божидар Митровић, Ивица Божић и покрет Антиглобалисти, новинар Миодраг Зарковић…

Више стотина окупљених је упалило свеће за здравље утамничених, а затим су се помолили и за победу Русије у цркви Свете Тројице.

После завршетка скупа испред Цркве Светог Марка полиција легитимисала групу младића који су носили транспарент „Ко потпише, њега убише“, а једног од њих и привела

Репресија не престаје. Групу младића који су на вечерашњој молитви за слободу Дејана Златановића и Дамњана Кнежевића носили транспарент „Ко потпише, њега убише“, полиција је после скупа зауставила, легитимисала, претресла, а једног од њих и привела!

И поред мирног окупљања на Ташмајдану испред Цркве Светог Марка, режим је у околини „инсталирао“ јаке полицијске снаге, спремне да хапсе оне који се моле Господу и пале свеће.

Срамотни прогон је уследио после скупа, када је полиција пресрела и претресла групу младића, а противправно је једног привела у ПУ Палилула.

(Бета, Србин.инфо)

Категорије:MAIL - RSS FEED

2 replies »

  1. Hvala Prof. Mirovicu sto brani Ustav Srbije i trazi slobodu za prave , postene i istinoljubive ljude kao sto je Dejan Zlatanovic. Vi ste posljednji tracak nade za ovaj nesrecni narod.

    Свиђа ми се

  2. БОЖЈА ЈЕ ЗАДЊА САМО ВЕРА У БОГА И СВЕТОГ САВУ СПАШАВА ПРАВОСЛАВЉЕ СРБЕ ЛЕПО ЈЕ ЗБОРИЈО НАШ ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ КАКО СЕ ЧУВА ВЕРА И СРБСТВО МАЛО КО ЈЕ ЧУО ЊЕГОВ ПОЗИВ СРБИМА ШТА ЈЕ НАМ ЧИНИТИ ХВАЛА БОГУ ШТО СМО ИМАЛИ НЕКОГ КО ЋЕ ДА УСМЕРИ СРБЕ НА ПУТ СПАСЕЊА БРАТСКИ ПОЗДРАВ СВИМА КОЈИ СУ СЛЕДБЕНИЦИ ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ СЛОБОДА ЗА УХАПШЕНУ БРАЋУ ДАМЈАНА КНЕЖЕВИЋА И ДЕЈАНА ПЕТРА ЗЛАТАНОВИЋА И ЗА СВЕ УХАПШЕНЕ ОД југословенског комунистичког режима 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    Свиђа ми се