MAIL - RSS FEED

Славиша Ристић: Север КиМ је практично окупиран, а из Скупштине Србије ни порука подршке


Славиша Ристић: Увести реципроцитет, не дозволити Албанцима да за празнике уђу на Косово. Срби на северу КиМ живе у некој врсти конц-логора

НСПМ 22. децембар 2022.

Члан скупштинског одбора за Косово и Метохију из редова Странке слободе и правде Славиша Ристић изјавио је на конференцији за новинаре да је ситуација у којој се налазе Срби који живе на северу Косова и Метохије најтежа у последње 22 године и предложио увођење реципроцитета за косовске Албанце.

„Ако се већ (Аљбин) Курти више пута позивао на реципроцитет кад је доносио неразумне одлуке, зашто не би држава Србија по истом систему направила реципроцитет у погледу кретње Албанаца у Србији и њиховог уласка из уже Србије на простор Косова и Метохије. Сада, уочи Нове године, када велики број Албанаца долази на простор Косова, зашто Србија не заустави њих? Нисам заговорник да се ограничава слобода кретања, али на фашистички приступ Куртија мора да се одговори на прави начин“, рекао је Ристић у Скупштини Србије.

Он је нагласио да су Срби на северу Косова у потпуном гету, у једној врсти концентрационог логора где им је онемогућено да се крећу и имају било какву физичку везу са остатком Србије.

Ристић преноси да је данас на седницу парламента дошао „козјим стазама“ са Косова и да му је жао што се није стекла сагласност да се из парламента макар упути порука подршке људима на северу који данас протестују, а да међународној заједници упути позив да заштите српски народ.

(Н1)

Категорије:MAIL - RSS FEED

1 reply »