MAIL - RSS FEED

Академику Каплану Буровићу последњи поздрав од редакције СРБског ФБРепортера


Са тугом смо примили вест да је преминуо академик Каплан Буровић, угледни публициста, књижевник и научник, и цењени аутор нашег сајта. Нека Господ прими његову племениту душу и упокоји је у Царству Небеском!

Редакција СРБског ФБРепортера

***

Умро велики Каплан Буровић: Сахрана у Улцињу, по православном обреду

Извор: ИН4С
11.8.2022

У Швајцарској је преминуо академик Каплан Буровић (1934-2022). Његови посмртни остаци стижу у Подгорицу авионом, 19. августа у 9 и 30 часова. Сахрана ће се обавити по православном обреду, на гробљу код цркве Светог Николе у Улцињу!

Академик др Каплан Буровић посљедње године живота провео је у Женеви. Због слободног исказивања ставова и борбе за истину проживио је истинску голготу – у југословенским и албанским затворима провео је више од тридесет година.

Познат је као публициста, књижевник и научник, балканолог и албанолог, а живот је посветио правди и борби против научних фалсификата.

Објавио је преко сто књига, на више свјетских језика.

Његов богат научно-истраживачки рад прожет је закључцима који изазивају жестоке реакције међу Албанцима, због аргументованих тврдњи да Албанци нису ни Илири, ни Пелазги, и да су Албанци са Косова и Метохије углавном исламизовани хришћани.

Категорије:MAIL - RSS FEED

4 replies »

  1. ПОМОЗ БОГ
    ЧЕСТИТА СРБАДИЈО ЈА БИ ОВИМ ПИСАНИЈЕМ ДА ИЗЈАВИМ САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦИ ГОСПОДИНА ЂЕНЕРАЛА БОЖИДАРА ДЕЛИЋА ЧЕСТИТОГ БРАТА СРБИНА И ЧОЕКА ВЕЧНА ТИ СЛАВА И ХВАЛА ТВОЈИ ЗАГОРАНИ ЋЕ ТЕ СЕ ВАЗДА СЕЋАТИ НЕБЕСКА СРБИЈА ЈЕ ДОБИЛА ЈОШ ЈЕДНОГ ОБИЛИЋА БРАТСКИ ПОЗДРАВ РЕДАКЦИЈИ ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ

    Свиђа ми се

  2. ВЕЧНА ПАМЈАТ И СЛАВА СРБСКИ ЈУНАЧЕ КОЈИ СИ ПРОЗБОРИЈО ДА шћиптари нијесу НИКАКВИ ИЛИРИ ВЕЋ уљези из средње азије ПОСЕБНО ТЕ ПОШТИВАМ ЈЕР СИ БИЈО ПРАВИ СРБИН И антикомуниста

    Свиђа ми се