АКТУЕЛНО

БЕОГРАЂАНИ СВИ НА ПРОТЕСТ ВЕЧЕРАС У 18ч- Подржите Студенте Универзитета у Одбрани СветоСавља у ЦГ


Пети протест студената Универзитета у Београду вечерас у 18ч – подршка Србима и СПЦ у Црној Гори

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

САОПШТЕЊЕ

Нови протест подршке Србима у Црној Гори и Српској православној цркви, уз благослов Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, пети по реду у организацији Студентског клуба Правног факултета и других студентских организација, одржаће се  вечерас 07. фебруара у 18 часова код цркве Светог Марка у Београду.

Обавештавамо вас да ће се вечерас на протесту обратити и студенти из Републике Српске. Протест подршке је уједно и протест због неактивности државе Србије и српских власти, која до сада није упутила ни протестну ноту дипломатији Мила Ђукановића.
Студенти Универзитета у Београду су пре више од месец дана затражили од српске власти три захтева и још увек нема одговора на те захтеве.

Тражено је од српских власти:

1.  Да Република Србија иницира расправу о спорном закону о “слободи вероисповести” и  положају Срба и Српске православне цркве у Црној Гори пред Саветом безбедности Уједињених нација и Саветом Европе;
2. Да се актуелни амбасадор Црне Горе у Србији, Тарзан Милошевић, прогласи персоном нон грата и да се односи две државе сведу на конзуларни ниво;
3. да се раскине уговор из 2014. године и да се дипломатама Црне Горе откаже гостопримство и смештај у амбасадама Републике Србије у свету(њих око 40) и ускрате српски ресурси, јер само сазнање да они користе наше амбасаде, а активно делују против српског народа и Српске православне цркве је забрињавајуће.

Након протеста подршке Србима и Српској православној цркви у Црној Гори који ће се одржати вечерас 07.02. у 18 часова код цркве Светог Марка, када је предвиђена и шетња до Председништва, служиће се молебан у цркви Александра Невског.

Скуп организује Студентски клуб Правног факултета и студенти Универзитета у Београду, као и друге студентске организације.

Срдачно,

Студентски клуб Правног факултета,
Немања Вучковић
0612205209

2 replies »

  1. Svaka cast studentima Pravnog fakulteta, trebalo bi cela Srbija da izadje kao sto je cela Crna Gora izasla. Niko ni u snu nije verovao da ce ovoliko ljudi da brani nase svetinje. Zi vela Srbija i Crna Gora i Republika Srpska!!! Zasto se ne organizuje i protest za KOSOVO u Srbiji??? Neka nam Bog bude u pomoci.

    Свиђа ми се