АКТУЕЛНО

НП Отаџбина: Какав политички монструм у лику председника Србије! За челнике Савеза за Србију у Грачаници припремао „топлог зеца“


САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Долазак високих представника Савеза за Србију на Косово и Метохију одвијао се у складу са неуспелим покушајем „топлог зеца“ који је Александар Вучић припремио челницима Савеза за Србију.

Александар Вучић све је добро припремио. Дозволио је одржавање скупа у сали дома културе у Грачаници, исписао увредљиве транспаренте и пароле на рачун Савеза за Србију које су морали да носе запослени у институцијама Републике Србије (општина, школе, обданишта, итд.). На скуп су стигле и његове чувене јунгер-бригаде са севера КиМ познате по изазивању инцидената током локалих избора широм Републике Србије. Иза дома културе су била лоцирана и два санитетска возила што само по себи говори да је „топли зец“ морао да буде жесток јер се очекивао велики број повређених.

Сукоби међу Србима уопште не узбуђују режисера јер су сви прорежимски медији имали спремљене текстове који су требали да представе да Савез за Србију нема никакву подршку међу Србима на Косову и Метохији који их не желе и да су због тога избили инциденти. Већ су спремљени наслови на телевизији Пинк, Информеру, Дневном телеграфу у којима се блате челници Савеза а налази оправдање за насилнике из јунгер-биргаде. Нормално, Александар Вучић ни за шта не би био одговоран јер је то територија коју он безбедоносно не покрива.

Није важно што ће Шиптари да се смеју српско-српском сукобу, важна је чињеница да је председник Србије челницима Савеза сместио „топлог зеца“. Какав политички монструм у лику председника Србије!

На сву срећу челници Савеза су на време сазнали за прљаве намере председника Србије. Стога су локацију за одржавање скупа из Грачанице изместили на Газиместан где је скуп челника Савеза за Србију и косовских Срба прошао у миру и без инцидената.

Из тог разлога непристојно делује позив председника Србије челницима Савеза за Србију односно опозицији да присуствују расправи о Косову и Метохији имајући у виду његове намере за покушај линча својих политичких опонената.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ поздравља одлуку Савеза за Србију да и даље бојкотује рад Скупштине Србије па макар тема била и јужна српска покрајина. Ово нарочито стога јер се она заказује само седам дана после изласка „Српске листе“ на локалне сепаратистичке изборе у режији самопроглашене републике Косово. На оваквим изборима Срби су могли да гласају само са сепаратистичким документима које издаје лажна држава Косово. На такве сепаратистичке изборе позвао их је лично председник Србије Александар Вучић чиме је флагрантно погазио Устав Републике Србије и извршио дело националне велеиздаје на основу члана 306 и 307 Кривичног закона Републике Србије. Финале ових избора завршиће се тако  што ће  изабрани шиптарски градоначелници са севера Косова усмено положити а потом и потписати заклетву да ће поштовати устав и законе самопроглашене Републике Косово. Тај део ће се одвијати без присуства камера, у тами, да грађани Србије не би сазнали да су и „Српска листа“ и председник Србије издајници српских националних интереса. Да ли ће током потписивања заклетве градоначелника и даље одјекивати „Ацо Србине“ остаје недоумица.

Пре нешто више од три месеца председник је изјавио да ће Срби напустити све сепаратистичке инситуције после његовог разговора са кинеским и руским председником. Не да нису напустили, него су учествовали на новим сепаратистичким изборима. Данас председник каже да ће, али сада после разговора са Ангелом Меркел и Емануелом Макроном у јулу месецу, увести жестоке контрамере на увећане царинске стопе самопроглашене републике Косово. Лаже председник по обичају јер за такве политичке кораке нема храбрости. Он је само бедна кукавица.

 

Косовска Митровица
25.05.2019. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“