АКТУЕЛНО

Kапетан Драган послао писмо СРБИМА


Драган Васиљковић, Фото: Youtube printscreen / Al Jazeera

Драган Васиљковић, познатији као Kапетан Драган, који је осуђен на 13 и по година робије због наводних ратних злочина током рата у Хрватској, истиче да у ћелији слави свако повлачење признања независности лажне државе Kосово, преносе београдски медији.

Васиљковић у писму наглашава да су Хрвати први у историји који су протерали један народ, а затим га оптужили за геноцид и агресију. Такав ‘усташки рецепт’, додаје Васиљковић, данас се примењује на Kосову.

* Његова екселенција министар иностраних послова РС Ивица Дачић, захваљујући постигнутим резултатима у дипломатији за период 2018-2019. године, постао је један од мојих најомиљенијих Срба. Ми смо у нацистичком логору Лепоглава у одељењу 4Б (где су затворени искључиво Срби) славили свако повлачење признања Kосова, а министра Дачића смо славили као Обилића.

* У изјави 6. 5. 2019. за медијску кућу „Спутњик“ министар је, поводом захтева Приштине да Србија „призна наводни геноцид“, изјавио: „Први пут у историји се дешава да терористи који су протерали један народ оптужују државу за геноцид…“ Шта причаш, Ивице? Зар си заборавио да су усташе протерале српски народ из вишевековне Kрајине, где никада није било Хрвата?

Kрајине, коју је аустроугарска империја населила Србима још док Хрватска није ни постојала, а затуцани Хрвати на периферији Балкана нису имали ни језик, него је свако село говорило некаквом примитивном артикулацијом, док Срби нису дошли у суседство, па их научили да причају!

* Усташе су протерале српски народ са њихових осмовековних огњишта. Затим тај прогоњени народ оптужују за геноцид и агресију на сопствене домове. Шиптари су мала деца по злочину када се пореде са усташама и само ћорав не види да у венама стратега за велику Албанију тече погана усташка крв. Знамо да Шиптари нису први измислили и не дозвољавам да им ту титулу нико неправедно присваја.

* Хрвати су први у историји који су протерали један народ, а затим га оптужили за геноцид и агресију. И дан-данас, 30 година касније, злоупотребом правосуђа, па и ЕУ, нацистички прогањају и оно мало Срба што је остало у својим домовима. Усташки рецепт се примењује и на Kосову.

* Бојим се да брзо заборављамо и треба нам дуго времена да се присетимо неких дешавања и људи који заслужују више. На срећу, Србија има још увек добрих синова, као што су адвокати Драган Палибрк, Горан Цветић, те Саво Штрбац, који без икаквог буџета неуморно чине све што је у њиховој моћи да колико-толико ублаже патње бар неколицини невиних српских хероја, који се осећају заборављени и напуштени.

* Иако је министар и мој пријатељ, велик и добар Србин Ивица Дачић учинио више на дипломатском фронту Србије у последњих две године него што је учињено унатраг двадесет, молим га и овим путем: Ивице, не заборављај невине Kрајишнике који леже по затворима ван Србије. Дугујемо им то!

Шеф дипломатије Ивица Дачић, коментаришући отворено писмо Kапетана Драгана, истиче да не заборавља Kрајишнике и да их увек има на уму.

– Хвала Васиљковићу за подршку. Не заборављам на Kрајишнике који су по затворима у иностранству и то увек понављам. Настављам борбу за Kосово, тек смо почели са повлачењем признања независности – наглашава Дачић.

Извор:  Espreso.rs/ЈАДОВНО

—————

22.5.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

 1. Капетан Драган кога је народна милиција и удба послала у Книн да растерује четнике, сада заиста заслужује свако поштовање.

  Апсолутно невин лежи у усташком кавезу, па им још и тера инат – Свака Част!
  А велесрбин Коштуница се пензионисао… господин.

  Коштуница србује тако што пусти све шиптаре на слободу, а Шешељ, Драган, Генерали, Караџић, Младић, Мартић … нек дељу десетогодишње робије где су његовом заслугом.
  Радикали и добровољци нека крваре за српство, а ДСС ће да краде српску имовину и буду елегантне патриоте.

  Народ који такве ствари прихвата и заслужује Вучића на власти, јер им је Јуда Искариотски најбољи ученик Христов…

  А ти Драгане, нек ти је Бог у помоћи, какав Дачић.

  Свиђа ми се