АКТУЕЛНО

Горан Живковић: Издајнички савез екуменисте Иринеја и евроунијате Вучића


Наши властодршци изгубили су и памет и поштење.
А да су изгубили памет, показује њихова недоследност и противречност
у начину како они чувају ову прескупу државу и како воде наш мученички народ.

Хоће да подсеку сасвим корен српском народу. Хоће да оставе српско име празно,
пусто, без икаквог садржаја, и духовног и моралног и историјског и културног.
[1]

Подршка Иринеја Гавриловића, врховног екуменисте у СПЦ, богоборној евроунијатској власти превазишла је и ону коју је митрополит Сергије[2] пружао отворено богоборној власти, успостављеној после Октобарске револуције на простору Свете Русије, потчинивши РПЦ зликовцу Стаљину и комунистима. Кад год је колонијални управитељ Александар Вучић на удару добронамерних критика због издајничких потеза и завођења тоталитаризма, у његову заштиту устајe екумениста Иринеј.

Данас, када је понизни слуга Западних газда Вучић, од истих притиснут да испуни уговорену издајничку обавезу и призна терористичку творевину државу „Косово“, а истовремено расте оправдан гнев народа који прети да се претвори у свенародни бунт, у помоћ му прискаче његова десна рука послушни Иринеј Гавриловић. Као и увек до сада, „патријарх“ лојалан власти, одлучно даје подршку Вучићу који се „лавовски бори за Косово“ и који „одлично води државу“. Зато није никакво изненађење посета Вучића Сабору СПЦ, а којем су се наводно противили неки архијереји.

“Јер се увукоше неки безбожни људи, који су давно одређени на ово суђење, и Бога нашега благодат претварају у нечистоту, и јединога господара Бога и Господа нашега Исуса Христа одричу се.“(Јуда 1-4)

Ову смутњу и поделу коју праве екуменисти у име јединства у издаји, на жалост, многи нису препознали. Тако, за евроунијате из опозиције и оне који су заслепљени накарадним Западним тековинама, она представља прилику да екуменисте поистовете са целом СПЦ, а за оне који себе сматрају верницима Иринејево „угошћавање“ Вучића представља аргумент у прилог ставу о архипастирском старању за мир и слогу у народу. А истина је више него болна и поражавајућа, да оно што се представља као Сабор СПЦ уствари је скуп екумениста Београдске патријаршије који воде брод СПЦ, уместо у сусрет Господу како га је Свети Сава усмерио, у сусрет римском архијеретику и претечи антихриста, папи. Да се подсетимо, јер чак и многи искрено верујући, пројављују кратко памћење:

 • Уз одобрење свих архијереја СПЦ владика рашко призренски Артемије, који је спречавао издају КиМ и ширење екуменизма у СПЦ, протеран је са своје епархије. Тим чином почело је отворено безакоње чији је крајњи циљ потчињавање СПЦ злочиначкој организацији у Ватикану. Свако ко жели може да се увери, преко још увек доступних снимака, анализа и докумената на интернету, у издају Бога и рода од стране оних који римског крвник називају „светим оцем“, а његову злочиначку организацију сестринском црквом, који од њега добијају бискупско прстење и јудине сребрењаке, који се моле са јеретицима…;
 • Протеривањем владике Артемија са КиМ, до тада невиђеном сарадњом екумениста, евроунијата и шиптара, омогућено је да се без већих проблема разбије јединствени отпор нашег народа на КиМ, који је он створио, и тиме највише допринео заустављању егзодуса Срба, и који је онемогућавао Запад и њихове непосредне извршиоце шиптаре да, уз помоћ евроунијатске управе у Београду, окончају стварање шиптарске државе,
 • Иринеј Гавриловић је ударио нож у леђа Србима на КиМ, када је 2013. године по налогу Вучића позвао народ на шиптарске изборе и тако омогућио Тачију и Харадинају да поставе своје подобне Србе на власт и легализују своју терористичку власт на целом КиМ…
 • Као потреба да се у СПЦ сачува Православна вера чиста од безакоња екумениста на челу са Иринејом Гавриловићем, створена је Епархија рашко призренска у егзилу, коју духовно води владика Артемије и чије границе само Господ зна.

Ово је више него довољно добронамерним Србима, а ви сви који и даље верујете екуменистима, слушате их и дајете им подршку или сте заиста наивни, да не употребим неку ружнију реч, или сте једноставно неискрени! Та наивност и и неискреност су нас и довели да будемо обични робови у колонији званој Србија!

„Јер не познајући правде Божије и гледајући да своју правду утврде не покоравају се правди Божијој“ (Рим.10-3)

Када би било имало искреност код Иринеја, Амфилохија, Атанасија, Теодосија и осталих екуменисти у СПЦ, који се данас представљају као борци против издаје КиМ, прво би се покајали за своје екуменистичко понашање и поново постали Православци, затим би владику Артемија вратили на своју Епархију рашко-призренску и онда би анатемисали Вучића, лезбејку и све остале које раде против Господа, народа србског и државе Србије, односно издају КиМ. Све друго је обмана да се оправда оно што се не сме правдати, а то је издаја Бога и Рода.

Срби, живите и владајте се као наши часни преци. Молите се Богу, слушајте гусле и не одустајте! Борите се и супротстављајте се екуменистичко-евроунијатској издаји која влада! Нема предаје, само храбри остају и опстају. На крају ћу завршити речима онога с којим сам и почео ово писање: Хоће умножено зло да нас удави и са свима нашим историјским и културним вредностима одвуче у пропаст. Ја чујем уздахе народне, чујем где се шапће, јер се слободно не смије говорити! Само нас Бог једини може спасти! Па ако нас бог може спасити, припаднимо Богу на молитву. И Бог који нас је до сада спасавао од пропасти и од сад ће нам бит спас. Но осим молитве богу треба и сами све да учинимо што је у нашој власти , да изађемо из ове помрчине на светлост. Зато вас позивам,  браћо и сестре, да се пренемо и устанемо и збијемо  редове, као војска Божја против војске сатанске.“[3]

Учинимо што до нас стоји, остало ће дати Господ!

Дана 04/17.05.2019. Лета Господњег

Грешни раб Божији
Горан Живковић

——–

УПУТНИЦЕ:

[1] Новогодишњa посланицa Патријарха српског Варнаве 1937. године

[2] 16/29.7. 1927. го­ди­не ми­тро­полит Ни­же­го­род­ски Сер­ги­је, ко­ји је у то вре­ме оба­вљао ду­жност Чу­ва­ра па­три­јар­шиј­ског тро­на, об­ја­вио је сво­ју не­слав­ну „Де­кла­ра­ци­ју” о ода­но­сти Ру­ске Пра­во­слав­не Цр­кве со­вјет­ској вла­сти и со­ли­дар­но­сти са ње­ним „ра­до­сти­ма” и „пат­ња­ма”.

[3] Новогодишњa посланицa Патријарха српског Варнаве 1937. године

———–

17.5.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

4 replies »

 1. Где би били да нам Господ не посла Владику Артемија!? Пастир Христов храбро јуриша са Светосавским барјаком и Крстом у руци на стоглаву аждају.!? Добри наш Владика, хвала ти Христе Боже. Амин.

  Свиђа ми се

 2. ЈЕДИНО ОД БОГА ОДАБРАНИ БРАНЕ ВЈЕРУ ПРАЂЕДОВА ПРАВОСЛАВНУ ПОСЕБНО МОЈИ ЗАГОРАНИ ХЕРЦЕГОВЦИ БОГ СРБСКУ ХЕРЦЕГОВИНУ НАСЕЛИ СРБИМА БРАЋО ГОРАНЕ И ГУСЛАЧУ БОГДАНЕ СВАКА ВИ ЈЕ ЊЕГОШЕВА СССС

  Свиђа ми се

 3. …Издајника,увијек је било,
  али, оволико да се накотило,
  као сада што је у Србији,
  није било никада у историји….

  …Свети Саво,првопредстолниче,
  пред Господом, наш молитвениче
  не окрећи од нас свето лице,
  нисмо криви ми за издајице,
  који Бога и вјеру продаше
  Србски народ страшно завадише,
  а у Цркви раскол направише,
  римског папу за бога признаше….

  Свиђа ми се

 4. Господ Бог има задњи реч, човек снује Бог одлучује, да не верујем у то одавно ме неби било овде:))) не пада снег да покрије брег, већ да звериње покаже свој траг. Благодарим Богу што живимо у времену где се све биљежи нико се неће моћи сакрити, ни овде на земљи а тек пред Богом у небеским висинама, нема грешке све до милиметра. Молимо се Богу Он је једини помоћник, неће нас човек ослободити узмимо на знање, што пре тим боље! Нема предаје, Живела Србија!

  Свиђа ми се