АКТУЕЛНО

ЧАЧАК: Митинг напредњака у селу Паковраће – Деца остала без превоза, на ивици суза како до куће


Због превоза напредњака на митинг у Паковраће, Аутопревоз је данас драстично редуковао саобраћај. Од ране зоре отказивани су поласци, да би од 12 часова скоро целокупан саобраћај био отказан. Чачани који од јутра зову нашу редакцију посебно су огорчени на локалног превозника јер су им оператери на телефону уредно говорили да саобраћај нормално функционише. Међутим, доласком на аутобуску станицу сазнали су да су поласци отказани.

Како до куће: Млади и стари опседали диспечера

— Звао сам да питам да ли има аутобус за Крагујевац како бих сину послао пакет. Рекли су ми да све функционише како треба, али доласком на аутобуску станицу сазнао сам да је полазак отказан као и маса других. Не разумем овакав однос Аутопревоза према својим суграђанима — испричао нам је овај старији суграђанин.

Одласком на аутобуску станицу сами смо се уверили да су речи наших суграђана тачни. На паркиралишту и перонима на аутобуској станици није било скоро ни једног аутобуса, а млади и стари опседали су диспечера како би добили информације о свом поласку.

— Нема полазака, данас је митинг СНС. Сви аутобуси су ангажовани за превоз напредњака. Жао ми је, нисам ја крива. Нормализација превоза од 17 часова — понављала је што на телефон што кроз шалтер диспечерка.

Најтеже је било гледати ученике који имају месечне карте а који нису могли да се врате својим кућама. Неки од њих нису имали ни новца па су на ивици суза питали шта да раде до вечерас.

— Нико нас није обавестио да нећемо имати превоз да се вратимо кући. Све због неког митинга. Потрошио сам сав новац, а следећи полазак за Катриће је у 19-20 часова. Не знам ни сам шта ми је рекла. Мораћу да зовем родитеље да видим како ћу до куће, или да молим другаре за новац — кроз сузе прича Иван, ученик Машинско-саобраћајне школе.

Слично је и на осталим ђачким линијама, ка Мрчајевцима, Лађевцима, Премећи…

— Добили смо савет да пробамо да уђемо у аутобус за Београд, да изађем у Прељини и да стопирамо. Не верујем шта слушам. Србија у 21. веку — каже ђак из Мрчајеваца.

— Како да се вратим кући? Знате ли где су Лађевци? Колико ће то да ме кошта? Питате ли се имам ли новца? Што нам нисте ништа јавили. Срам вас било — била је кивна ученица Медицинске школе, што је диспечерку довело до суза.

— Не могу више. Лепо сам говорила да не може овако да се ради — разочарана је диспечерка која се највише нашла на удару суграђана.

Гужве код линијских таксиста

Због отказивања ђачких полазака, руке су трљали пролазни аутобуси као и линијски таксисти, који су од данас заслужили да буду много боље третирани због непрофесионалног односа Аутопревоза према корисницима својих услуга.

— Вучић је наш спасилац. Само нека настави да џџџџ овај народ — кроз смех каже таксиста који је ученике возио до Прељине.

Могли смо али нисмо повећали цене. Имам у колима ученика који има само 30 динара у џепу и превешћу га до Прељине. Организоваћемо се, неко ће морати мало да сачека, али превешћемо сву децу до кућа — каже таксиста.

О најблаже непрофесионалном односу чачанског Аутопревоза према корисницима својих услуга и према Чачанима, од којих годишње приходују 30 милиона динара из градског буџета, нисмо могли да добијемо коментар директорке Душице Стевановић Лужанин. Она се није јављала на наше позиве, због чега ћемо се путем мејла обратити власницима Кавима у Израелу, да сазнамо да ли се ова фирма на сличан начин понаша и у својој земљи – да практично суспендује јавни превоз због митинга једне странке.

Подсетимо, велики број грађана се жалило на отказивање полазака и 19.априла, када је Аутопревоз превозио напредњаке на митинг у Београд. Градоначелник Чачка Милун Тодоровић рекао је да није добио ни једну притужбу због тога. Видећемо да ли ће се неко извинити деци која су данас доживела малтертирање и стрес, а сви ми још једном одговор зашто млади одлазе из града и Србије.

ИЗВОР: ОЗОН прес

***

Cacak, 17. maja 2019 – Predsednik Srbije Aleksandar Vucic na svecanom pocetku izgradnje deonice puta Preljina – Pozega na auto-putu E-763, duge 30,9 kilometara. FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb

***

17.5.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

4 replies »

 1. Vecina su kod nas kastrati,jedan deo su pederi a ostatak gleda svoja posla.Mrka kapa Viktore,dokle god budemo na drustvenim mrezama pametovali savetima i konstatacijama kako nam je,oni ce biti sve jaci i jaci.

  Свиђа ми се

 2. Dokle višeovog bezobrazluka? Narode zs ne shvatate da nas jedan čovek uništava matraijalno i duhovno. Upravo sam pročitala da braća Vučić uzimaju po 25% za svaki ugovor potpisan sa Kinezima..Aneksom se taj novac prebacije na njihove račune..Duboko verujem da to isto radi i sa Emiratima…Niko normalan ne bi prodao 100 jutara jabuka i hladnjaču (kod mog sela), za jednogodišnji rod jabuka…i to 2016 god pod državnom tajnom….

  Свиђа ми се

 3. Постоји ли неки Србин који је у стању да заустави овог ЛУДАКА који се измотава са читавом нацијом и државом ?

  Свиђа ми се

 4. Лудило нема краја. Овај побеснели пас и вуцибатина отвара путеве. Што пут не отвори председник општине или Муни Старка? Коначно, какве везе има СНС са путевима, путеви су општенародни, Ако је присвојио отварање, неће ваљда да се возе само СНС неписмењаци?,

  Свиђа ми се