АКТУЕЛНО

Русија блокирала саопштење Савета безбедности УН о Сирији


Русија је блокирала саопштење о Сирији Савета безбедности Уједињених нација за медије, рекао је заменик руског амбасадора при УН.

Русија се успротивила саопштењу Савета безбедности Уједињених нација за медије и блокирала га, зато што су у њему изокренуте информације о ситуацији у сиријском Идлибу, саопштио је заменик амбасадора Русије при УН Владимир Сафронков.

– Нисмо допустили саопштење за медије о Сирији које су припремили Белгија, Немачка и Кувајт. Смисао тог саопштења се сводио на то да се погрешно прикаже ситуација у Идлибу – рекао је Сафронков.

Он је додао да Русија о Сирији разговара с америчким колегама преко професионалних, војних и политичких канала.

– Тамо људи разматрају ситуацију са чињеницама и картама у рукама, разумеју оперативну ситуацију на сиријском тлу – рекао је он.

Сафронков је истакао да се с Американцима води дијалог управо због тога што су они одлучили да не износе никакве непотребне информације с консултација у Савету безбедности УН, зато што се ван домета камера обавља „практичан посао трагања за заједничким имениоцима у тој ситуацији“, објаснио је дипломата.

– Наш акценат на томе да суверенитет, целовитост и независност Сирије треба поштовати није на речима, него у делима – закључио је Сафронков.

ИЗВОР: ВЕСТИ

————–

10.5.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

 1. Изгледа да је трамп решио да погуби себе и америку и европу, толико су коштуничина браћа ЕУСАВЦИ одлепили, да су заборавили све историјске чињенице о Русији и Трећем Риму. Односно изгледа да верују својим лажима о Русији.
  Има још једна „квака“.
  У доба тевтонаца, швеђана, … европе под наполеоном и хитлером, није било ракета које прелете атлантик за 4 минуте… нити је било могуће да у 2 тоне стане снага да потпуно поравња 15 великих градова (Која Хирошима, који Нагасаки…).
  Биће после: „А ми мислили…“

  Поздрав фином свету.

  Свиђа ми се