АКТУЕЛНО

Студенти у Крагујевцу предали Скоту карту Србије и фотографију Милице Ракић


Сједињене америчке државе желе да Србија буде јака и стабилна земља, која може бити значајан партнер у очувању регионалне стабилности и безбедно место за инвестиције и извоз, рекао је студентима крагујевачког Правног факултета, Кајл Скот, амбасадор САД у Србији.

Скот је одржао предавање у присуству неколико десетина студената и младих Крагујевчана.
Он је, између осталог, говорио и о политици САД у Србији, разликама у америчким и руским донацијама као и о стању медија у Србији.

Коментаришући тренутну политичку ситуацију у Србији и односе две државе, амерички амбасадор је оценио, да су односи са Владом Србије добри и додао, да раде заједно, иако се не слажу увек и да немају исте ставове по одређеним питањима.

Скот је негативно излагао о Русији и покушао да представи позитивне утицаје политике САД у Србији.

Скот је такође рекао да су српски медији „изманипулисани“, те да служе у „политичке циљеве“.

„Критикују политику Америке о Косову и Метохији, иако је индетична политици коју воде и друге државе“, рекао је Скот, преноси РТК.

По завршетку предавања, из публике се јавио Ненад Милисављевић, који је иначе и представник Заветника у Крагујевцу.

Он се осврнуо на изјаву Кајла Скота да Америка поштује свој Устав и да га није нарочито мењала кроз историју.

– Кажете да се Ваш Устав поштује, а у Апатину сте на предавању показали мапу Србије без Косова и Метохије. Ја сам понео једну географску карту да Вама поклоним и да Вам покажем како наша територија и наша земља не постоји без Косова и Метохије – рекао је Милисављевић америчком амбасадору и потом раширио мапу Републике Србије.

Након овога уследиле су реакције и других студената. Студент Арсенијевић Милић упитао је присутне студенте „ко верује у ово што је Кајл Скот испричао нека дигне руку“, али ниједна рука није била подигнута.

Прилог Радио-телевизије Крагујевац

На крају предавања окупљени студенти Правног факултета предали су америчком амбасадору фотографију убијене Милице Ракић, као и фотографије порушених објеката током НАТО агресије.

Подсећамо да је Кајл Скот пре десетак дана одржао предавање ђацима у основној школи у Апатину где је изазвао бурне реакције јавности јер је у каубојском шеширу приказивао мапу Србије без КиМ.

Након негодовања потом се огласила амбасада САД, те је саопштила да је Скот показао карту која је у „службеној употреби“.

ИЗВОР: ВОСТОК

***

ПОВЕЗАНО:

*СКОТ основцима у Апатину „држи час географије“?

***

Злочиначко бомбардовање, ратни злочин над цивилним становништвом: ЕКОЦИД И ГЕНОЦИД НАД НАРОДОМ СРБСКИМ И СРБИЈОМ 1999.

***

*НОВЕ ЖРТВЕ НАТО БОМБАРДОВАЊА: Непознати токсин децу учинио подложнијом на малигне болести

*Др Зорка Вукмировић: Преседан или дуг пут до Конвенције о забрани урaнијумских оружја

*РАЗГОВОР С ПОВОДОМ: Др Мирјана Анђелковић Лукић – Специјални, ХЕМИЈСКИ и РАДИОЛОШКИ рат НАТО алијансе над Србима 1999. уништавањем здравља народа и природе хиљадама година унапред!

***

23.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

4 replies »

  1. Студенти Србије треба да направе једну архивску књигу…о догађајима бомбардовања и на цедеју идентично кад год овај скот, дође да им просипа глупости да га обдаре! Прије свега нека провере како се понашају амбасадори у другим земљама у свету и какве су њихове обавезе и дужности као амбасадора, онда ће тек моћи и да му коју упуте и испрате га напуштањем простора где се та исти налази? Власт им то неће рећи јер скупа раде против народа!

    Свиђа ми се