АКТУЕЛНО

Бошко Обрадовић: У суботу смо поново на улици јер власт одбија нормалан разговор


На заједничкој КЗН председника посланичких група опозиције, председник Двери се осврнуо на протесте истичући да је њихова кључна одлика била то што су на улици били сви заједно и да је 13. април био кулминација прве фазе протеста са реалним захтевима који се односе на РТС, РЕМ и изборне услове.

„Закључак са састанка свих потписника предлога Споразума са народом и свих организатора протеста 1 од 5 милиона је да заказујемо нови протест за суботу у 18 часова код Теразијске чесме. То је дан када ћемо и грађанима представити један заједнички тим састављен од стручњака који би били спремни да разговарају око тога како треба да се уреди будуће функционисање РТС, РЕМ и надлежних институција које би требало да припреме те слободне и поштене изборе.“ – рекао је Обрадовић.

По његовим речима понуда за разговор на ове теме је још на столу, али ако власт не жели да разговара чак ни са тимом стручњака за ове области, онда власт није нормална.
„И ми ћемо у суботу бити присиљени да изнесемо даље наше кораке како би се ова власт призвала памети“ – рекао је он.

Обрадовић је осудио притиске на запослене у јавном сектору који су принуђени да дођу у петак на страначки скуп СНС и рекао да је тај срамни митинг којим се злоупотребљавају сви јавни ресурси најбољи позив грађанима да изађу у суботу на протест 1 од 5 милиона – Сви као један.

„То је дефиле уцењених људи који су напустили своја радна места и довели у питање функционисање комплетног државног апарата у локалним самоуправама – општина, комуналних предузећа, школа, болница. Ми се противимо том болесном стању нашег државног апарата и нећемо одустати од наше борбе. О свим даљим корацима бићете информисани на крају суботњег протеста. Позивам све да дођу у суботу у 18 код Теразијске чесме“ – рекао је Обрадовић.

Инфо служба Двери, 18.4.2019.

***

Саопштење СЗС: Протест 1 од 5 милиона – СВИ КАО ЈЕДАН поново у суботу у 18h

17.4.2019. Информативна слуэба СЗС

Председник Покрета за преокрет и један од оснивача Савеза за Србију Јанко Веселиновић најавио је нови протест „1 од 5 милиона – СВИ КАО ЈЕДАН“, који ће се одржати у суботу, 20. априла, у 18 сати код Теразијске чесме у Београду.

Веселиновић је након данашњег састанка потписника „Споразума са народом“, којим је председавао, казао да се нови протест заказује због јучерашњег Вучићевог одбијања да се у Србији коначно покрене дијалог о слободи медија и слободним и поштеним изборима.

„На суботњем протесту понудићемо грађанима предлог тима стручњака побуњене Србије за нормализацију стања у Србији после пет месеци грађанских протеста у више од 100 градова и општина Србије. Истовремено, осуђујемо незапамћени притисак на запослене у јавном сектору да напусте своја радна места, и као радну обавезу у току радног дана у петак иду на страначки митинг СНС у Београду“, рекао је Веселиновић.

Веселиновић је позвао све оне које трпе уцене од стране СНС да се јаве, те да ће им бити обезбеђена правна помоћ.

„Позивамо грађане да нас обавесте уколико у петак не могу да остваре неко своје право, због тога што су запослени из јавних установа под принудом отишли на скуп СНС, како бисмо то могли да евидентирамо и објавимо“, поручио је Веселиновић.

1 reply »

  1. Обрадовићу па и ти си власт, о чему ти то бедниче? Шта не разумеш, оно што ти наручише амбасаде, и обавештајне службе стране, глуматаш и збуњујеш народ, а што бих требао бити у влади и радити свој посао…а не шетати се улицама? Ногирајте их народе срБски… ништа вам они неће донети запамтите већ једном! Нема помоћи од човека само од Бога!

    Свиђа ми се