АКТУЕЛНО

Очекује се да нови власник уложи 30 милиона евра у Луку Нови Сад


Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре,  Зорана Михајловић, разговарала је данас с представницима компаније „DP world“, новог власника Луке Нови Сад, које је предводио извршни директор за Европу и Азију Рашид Абдула.

Представници „DP World“ су известили Михајловић о плановима које имају за луку у Новом Саду и навели да ће у наредном периоду уложити 30 милиона евра.

Михајловић је истакла да ће ово бити највећа инвестиција у наш водни саобраћај. Она је нагласила да ће ова компанија, која је једна од највећих на свету у овој области, имати сву потребну помоћ како локалне самоуправе, тако и Владе Србије, у вези са решавањем свих процедура потребних да би се ова инвестиција спровела.

„План је да Србија постане мултимодално чвориште Западног Балкана и да до 2021. године повежемо Дунав и Саву са путним и железничким Коридором 10. Зато је ова инвестиција од великог значаја за Србију“, истакла је Михајловићева, и нагласила да је Србија заинтересована за улагања у луке Смедерево и Београд.

Изврши директор „DP World“, Рашид Абдула, рекао је да је куповина Луке Нови Сад прва инвестиција ове компаније на Балкану јер су и те како свесни значаја који Дунав има у повезивању Европе. Он је истакао да „ДП ворлд“ ради у 41 земљи на шест континената, има преко 35.000 запослених, са годишњим приходом од више од четири милијарде долара.

Потписивање приватизационог уговора о куповини Луке Нови Сад са компанијом „DP World“ планирано је за 6. мај.

ИЗВОР: РТВ

———-

18.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић