АКТУЕЛНО

„Част Отаџбине“: СРБИ ПРОТИВ ПОЛИТИЧКЕ ДЕСТРУКЦИЈЕ И ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈЕ


фото: Част Отаџбине

Последњих дана и недеља руководство Федерације БиХ је максимално појачало нападе на институције Републике Српске, оптужујићи их, да су оне одговорне за колапс власти на нивоу државне заједнице БиХ. Српски ентитет је имплементирао изборне резултате и формирао све институције Републике Српске, и предложио српске представнике за органе и институције власти на нивоу државне заједнице БиХ. То нису учиниле бошњачке партије, а посебну одговорност сноси СДА на челу са својим лидером Бакиром Изетбеговићем. Они траже сагласност српске стране за проширивање савета министара за још 2 министра. Овај захтев има двојаки циљ, да се не дозволи улазак СНСД-а у савет министара, да тако што дуже задрже министре вазале ис СДС-а и ПДП-а, и да нека министраства (гране привреде) претпочини министарствима БиХ, што је поново развлашћивање Републике Српске.

Симптоматична је изјава господина Џаферовића: „Додик треба да почне поштовати законе, нека почне поштовати државу Бих, имаћемо вијеће министара у року од 24 часа.“ Поставља се питање ко овде лаже. Господине Џаферовићу, Ви не поштујете законе државне заједнице БиХ и све деструкције функционисања институција на нивоу БиХ долазе од СДА и Изетбеговића. По схватању Сарајевске чаршије господин Додик треба прихватити улазак Републике Српске у НАТО пакт, треба променити име Републике Српске, по одлуци корумпираног уставног суда БиХ променити дан Републике Српске, извршити реформе МУП-а по њиховој замисли, увођењем нових министарстава створити владу БиХ и онда ће бити формиране институције власти на нивоу БиХ. Бошњачки народ мора знати да је због неформирања власти, пролонгиран пут БиХ у Европску унију, а зато одговорност сноси СДА и Изетбеговић, а не господин Додик.

Најновији покушаји формирања савета министара БиХ је био поново неуспешан, одновни кривац је опет СДА и Изетбеговић са својим новим-старим захтевима, јер хоће да активирају МАП и обезбеде улазак БиХ у НАТО. Република Српска има скупштинску одлуку о не уласку у ту злочиначку војну групацију. Ако би Срби прихватили и овај њихов захтев, бошљаци би смислили неку нову провокацију. Они иду ка постављеном циљу, а то је унитарна БиХ и доминација бошњака над Србима и Хрватима у БиХ.

Бошњачки лидери се утркују ко ће изрећи бомбастију изјаву уперену против Србије, Републике Српске и српског народа у целини. Нелегитимни председавајући савета министара Денис Звиздић, уместо да се залаже да савет министара буде што пре легитимна институција, он предлаже подизање жичане ограде између Србије и Републике Српске. Предлаже се и упућивање војске БиХ на границу са Србијом. Наводно, то би требало смањити прилив миграната из Србије у Републику Српску и Федерацију БиХ. Уствари, његова жеља је да река Дрина остане граница између Србије и државне заједнице БиХ, до судњег дана и да Србија и Република Српска никад не буду једна држава. Господине Звиздићу, зар још нисте схватили да граница на реци Дрини одавно не постоји и да никад више неће постојати граница између Срба и Срба.

Бакиров министар безбедности у техничком мандату, Драган Мектић и директор ОБА-е Осман Мехмедагић дошли су до закључка да је дошло време да спрече привредни криминал у државној заједници БиХ. И каква случајност, почели су од Републике Српске и српских Пала. Било би логично да су почистили смеће, прво испред својих врата, и гле чуда, против тих опасних „зликоваца“, уместо инспектора за привредни криминал Републике Српске, послали су Перицу Станића и његову злогласну СИП-у. У ствари циљ је, показати силу и одлучност, наставити атмосферу несигурности у српском корпусу и показати ко одлучује и ко је главни у државној заједници БиХ.

Поставља се питање када ће бошњачки лидери схватити да се са Србима морају договарати, а не постављати ултиматуме. Доказ, да је прошло време диктата и ултиматума, је одбијање Срба у БиХ (1992. год) да буду народ другог реда, а тада је Алија Изетбеговић почео грађански рат. Република Српска, и у оваквим околностима, успева да ојача економију и институције и показала је способност да самостално егзистира. Чему онда служи оваква „држава“? Бескорисна је и израбљујућа за сва три народа државне заједнице БиХ. Она служи само страним обавештајним службама и НАТО пакту да могу, кад год хоће, изазвати хаос, смењивати непослушне владе и доводити на власт послушнике и слуге. Наше је право да више не трпимо терор и самовлашће СДА и Изетбеговића и апелујемо, пошто је БиХ већ подељена заједница, на раздруживање мирним путем, изјашњавањем на референдуму, уз учешће међународне заједнице.

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача 

ИЗВОР: САОПШТЕЊА

———-

18.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Српски народ, конкретно у овом случају западно од Дрине, треба да се обожи, сложи и умножи. Да се дијаспора која је веома бројна у Западној Европи укључи у економски живот Републике Српске. Добри домаћи економисти из свих Српски земаља да се ангажују на подизању привреде и пољопривреде. Јачати полицију, стварати резервне саставе, формирати кампове за физичку и војну обуку младих а на диполоматском путу тражити савезнике који ће бити спремни да подрже независност Републике Српске када за то дође вријеме. Заједничког живота са преварантима, манипулаторима, злочинцима и вјековним непријатељима нема и не може бити. Њихови зликовци и ратни злочинци Дудаковић, Орић, Халиловић, Дивљак, Делић (Расим) не могу бити наши хероји! Њима њихово а нама наше. Да се једном прекине ова ноћна мора звана суживот. Али прије свега овога, Додик мора да престане подржавати издајничку вУЧКићеву политику и одрицање од Космета!

    Свиђа ми се