АКТУЕЛНО

ФРАНЦУСКА: Гори Нотр Дам (ФОТО/ВИДЕО)


Велики пожар избио је данас поподне у средњовековној катедрали Нотр Дам у центру Париза, а од ватре се срушио и један торањ на цркви… На врху готске катедрале види се дим као и ватра поред њена два звоника.

Ватрогасци су затворили подручје око једне од најпосећенијих знаменитости града, пренео је Ројтерс.

На врху готске катедрале види се дим као и ватра поред њена два звоника.

Не зна се још увек шта је изазвало пожар. Телевизија „Франс 2“ је известила да полиција случај тренутно води као инцидент.

– У катедрали Нотр Дам у Паризу у току је застрашујући пожар – рекла је градоначелница Париза Ан Хидалго на Твитеру, преноси Ројтерс.

У току је велика акција, саопштили су ватрогасци, док је портпарол градске управе на Твитеру потврдио да је подручје око катедрале затворено.

На основу информација које стижу од новинара који се налазе на лицу места, иза безбедносних граница које су постављене окупило се много људи и, како кажу, међу њима нема никога да није потрешен, те да већина присутних плаче.

Катедрала Нотр Дам је била усред реконструкције чија је вредност око 6 милиона евра, неки њени делови су били под скелама, док су бронзане статуе уклоњене прошле недеље због радова.

Француски медији цитирају ватрогасце који су изразили сумњу да је пожар „потенцијално повезан“ са радовима на реконтрукцији, наводи агенција.

„Ништа неће остати“

Сведоци агенција су потврдили како се комплетан кров урушио.

„Све гори. Гори вањских дио конструкције који датира из 19. века на једној страни и из 13. века на другој страни. Неће ништа остати“, изјавио је гласноговорник катедрале Андре Финот.

Наводи се како специјалне јединице покушавају спасити уметнине и ствари од вредности од ватрене стихије.

 

ИЗВОР: ВЕСТИ/ aljazeera.net

***

УМЕСТО ФБР КОМЕНТАРА
– НЕ ИЗГЛЕДА ДА СЕ ФРАНЦУЗИ БАШ ТРУДЕ ДА ГАСЕ ПОЖАР, БАР ПО СНИМЦИМА СВЕТСКИХ МЕДИЈА УЖИВО…

***

„Стварни симбол, црни знак француске апостасије и будућих невоља није данашњи пожар, већ самоубиство које се пре шест година догодило у олтару Нотр Дама.
Тада се због протеста што је усвојен закон о истополних „браковима“ убио седамдестосмогодишњи историчар и патриота Доминик Венер.
Обичном народу су, по свему судећи, потребна очигледнија и простија знамења!“

редактор у ВЗГЛЯД.РУ

***

———–

15.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. УОПШТЕ МЕ НЕ ИНТЕРЕСУЈУ ТИ западњаци КАД СУ ОНИ БОМБОРДОВАЛИ СРБИЈУ И митеран И ЊИХОВИ ПОЛИТИЧАРИ НАЗИВАЛИ НАС СРБИМА НАЈГОРИМ ИМЕНИМА И УЧЕСТОВАЛИ СУ У ОТИМАЊУ СВЕТОГ КОСОВА МЕТОХИЈЕ ПОМАГАЛИ шиптарске терористе КАКО СУ СЕЈАЛИ ТАКО САД ЖАЊУ ПЛОДОВЕ СВОЈИХ ГРЕХА НЕ СВЕТИМ СЕ ВЕЋ ЗБОРИМ ИСТИНУ СА немцима енглезима СУ СЕ ПОСЕБНО ИСТИЦАЛИ У НЕПРАВДИ ПРЕМА СРБИМА СССС

    Свиђа ми се