АКТУЕЛНО

„Хрватска полиција на силу враћа мигранте у Србију, одакле год да су ушли“


Центар за заштиту и помоћ тражиоцима азила регистровао је повећање броја миграната које је хрватска полиција насилно преко границе упутила у правцу Србије.

Мигранти у Хрватској, фото архива

 

Како је речено агенцији Бета, хрватска полиција враћа мигранте у Србију без обзира на то да ли су на територију те земље ушли са територије Србије или не.

„АПЦ је, према сведочењима миграната враћених на територију Србије, забележио у 2018. години повећан број ланчаног протеривања и то из Словеније преко Хрватске у Србију и из Мађарске у Хрватску па у Србију. Миграната који су претходно боравили у Србији, али и оних који нису из Србије ушли у Хрватску или никада пре нису боравили у Србији. Српска полиција толерише такво поступање хрватских полицајаца и прихвата све мигранте који су протерани или враћени у Србију“, навела је та невладина организација која се бави питањем азила.АПЦ упућује и на то да се та сведочења потврђују и у „Петом извештају о незаконитом протеривању и насиљу Републике Хрватске – незаконите праксе и систематско кршење људских права на границама ЕУ“, који су објавили хрватска удружења „Are you Syrious“, „Центар за мировне студије“ и „Иницијатива: добродошли“.

ИЗВОР: БЕТА/Б92

——–

4.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. НИКО НЕ ЗБОРИ ДА ЈЕ БЕОГРАДСКИ издајнички режим ПРЕДАО курватима СПИСАК СРБА КОЈИ СУ ПРОТИВ ТЗВ братства јединства БЕОГРАДСКИ режим ПРИЗНАО ТЗВ ндх СВОЈОМ ИЗДАЈОМ 1995 ГОДИНЕ ПРЕКИНИ ТЗВ ДИПЛОМАТСКЕ ОДНОСЕ ИЗМЕДЂУ ОЈАДЂЕЊЕ СРБИЈЕ И ТЗВ ндх ПРОЋЕРАЈ ТЗВ курватску амбасаду ИЗ БЕОГРАДА ЦРНОГРАДА СССС

    Свиђа ми се