АКТУЕЛНО

Милош Бато Милатовић: Уранијум и жаљење


Изгледа да је дошло време да међународна заједница постави питање да ли је на Косову и Метохији, односно на Балкану, вођен радиолошки рат и да ли је прикривена истина да је Југославија као европска држава била полигон за испитивање

Фото ЕПА/MZWELE – место удара – Ужице, Србија 1999.

Пентагон и британско министарство одбране никако да одбране своје ставове да није било опасности по њихове трупе, пре свега на Косову и Метохији, с обзиром на то да су ти терени бомбардовани пројектилима са осиромашеним уранијумом.

Натовци објашњавају да се симптоми болести појављују после годину или две, у зависности од степена озрачености. Све чешће оболевају и умиру војници који су били на Косову и Метохији у саставу трупа из земаља НАТО-а: Велике Британије, САД, Белгије, Шпаније и Италије, укупно 19 чланица из те алијансе.

Из извештаја који је процурео из строго чуваног научног одељења НАТО-а – да је на Косову и Метохији до сада умрло више од 5.000 људи, а у осталом делу Србије више од 21.000, са алармантним даљим порастом број оболелих од рака, приморали су натовце да се замисле. Информација која је процурела из тог строго чуваног одељења говори да радиоактивне честице, односно прах, пре него што падне на земљу ветар разноси на даљину од неколико стотина километара. А кад падне на земљу, како каже наука, терен је контаминиран вековима, па је и храна са тог земљишта такође опасна по живот.

Изгледа да је дошло време да међународна заједница постави питање да ли је на Косову и Метохији, односно на Балкану, вођен радиолошки рат и да ли је прикривена истина да је Југославија као европска држава била полигон за испитивање колико људи оболи од осиромашеног уранијума у одређеном периоду, колико људи умре, колико код већ оболелих људи осиромашени уранијум повећава смртност и каква ће се деца рађати код оних особа које су контаминиране.

Милош Бато Милатовић

Сада се поставља логично питање, да ли је то научно одељење НАТО-а на одређеном подручју испитивало, односно контролисало популацију и да ли ће ово зло атомског зрачења пробудити савест човечанства, пре свега Европе, чије су честице осиромашеног уранијума контаминирале подручје бивше Југославије.

Да подсетимо на оно што се до сада зна o рату у Заливу. Тамо је бачено је више од 300 тона осиромашеног уранијума. Статистика је забележила да је 250.000 америчких војника, од укупно 700.000 колико је боравило у том кризном региону, оболело са неуобичајеним симптомима, а у Пентагону је потврђено да су хиљаде бивших војника оболеле од рака и леукемије, док су стотине умрле. То је Пентагон признао за своје снаге, а за Ирачане нема статистике. За Американце, они су грађани другог реда. Хоће ли икада неко одговарати за те злочине, да ли је ико одговарао за трагедије из Хирошиме и Нагасакија, који се до сада интелектуалац света извинио и осудио те злочине?

Србима је пре неколико дана стигло жаљење дипломатских представника осам земаља чланица НАТО-а због цивилних жртава током догађаја из 1999. године, уз истицање да 24. март памте као дан кад је дипломатија подбацила.

Милош Бато Милатовић, новинар у пензији

(Политика, 1. 4. 2019)

ИЗВОР: Стање ствари

Злочиначко бомбардовање, ратни злочин над цивилним становништвом: ЕКОЦИД И ГЕНОЦИД НАД НАРОДОМ СРБСКИМ И СРБИЈОМ 1999.

***

*РАЗГОВОР С ПОВОДОМ: Др Мирјана Анђелковић Лукић – Специјални, ХЕМИЈСКИ и РАДИОЛОШКИ рат НАТО алијансе над Србима 1999. уништавањем здравља народа и природе хиљадама година унапред!

———–

3.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Невероватно је залагање појединаца из Србије да нам објасни како осиромашени уранијум није штетан по здравље. Не знам зашто то раде? Али раде.

    Ево ја имам једно питање за све њих „зашто се осиромашени уранијум чува у војним објектима или објектима посебне намене јако добро заштићени од уласка у исте“?

    Свиђа ми се