АКТУЕЛНО

ЖЕЉКО БОДРОЖИЋ новинар КИКИНДСКИХ изабран за председника НУНС-а


Нови председник Независног удружења новинара Србије (НУНС) је Жељко Бодрожић, новинар Кикиндских, њега је на Скупштини подржало 117 присутних чланова НУНС-а.

Захваљујући на поверењу Жељко Бодрожић је истакао да ће се у наредном периоду НУНС суочити са свим проблемима на медијској сцени, али и наставити даљи аганжман на одбрани медијских слобода.

Обраћајући се пре гласања на скупштини НУНС-а, Бодрожић је рекао да је НУНС удружење које је од оснивања свакој власти било конфронтирано, јер се од првог дана залаже за слободу изражавања и мишљења и новинарска права.

Он је казао да чланство НУНС-а планира да у наредном периоду обиђе сва места у Србији у којима имају своје поверенике и да се њихов рад оснажи кроз проналажење пројеката за њих.

Бодрожић је казао да се цела организација мора ојачати, нарочито његов пројектини тим, који је одржао удружење у протеклом периоду.

-Ми се налазимо под режимом који у многоме подсећа на онај из ’90-их година прошлог века, само што сад нема рата и пуцања. То је разлог да се збијемо и ојачамо удружење упркос свим подметањима свих ових година, – казао је Бодрожић.

Бодрожић је говорио о проблему са Медија центром, рекавши да тај проблем не би био толико велики да се не ради о НУНС-у, чији чланови су противници садашње власти која је угушила слободу изражавања.

Изборна Скупштина у Београду

Наводећи да проблеми са Медија центром постоје одавно, Бодрожић је казао да је НУНС одлучио да се заврши цео процес његове продаје тако што ће уступити оснивачка права за четири милиона динара Демостату, колико је неопходно за измирење дуга према граду, а да ће у наредних 10 година моћи да користе њихове просторије за своје састанке и догађаје.

На изборној Скупштини Жељко Бодрожић је био једини кандидат за председника НУНС-а.

 

ИЗВОР: БЕТА/Ужице медиа

———

31.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић