АКТУЕЛНО

20 година агресије на СРЈ: АНТИ-НАТО ПРОТЕСТ – УЖИВО (ВИДЕО)


Поводом 20. година од почетка НАТО агресије на Југославију, патриотске организације организују АНТИНАТО протест испред Генералштаба од 17 часова. Ексклузивни гост је немачки професор геополитике др Рајнер Ротфус, који је истакао да је дошао у Београд да би се лично извинио Србима у име своје земље за бомбе и патње народа током НАТО агресије. Због протеста је улица Кнеза Милоша затворена за саобраћај.

Неколико хиљада људи дошло је да искаже свој став против НАТО пакта и тако обележи 20 година од почетка НАТО агресије на нашу земљу.

Међу публиком је велики број младих Срба и Српкиња, који су били бебе док су падале бомбе, али расли су уз те ужасне приче.

– Србија је тврд орах на коме су многа царства ломила зубе и ПРВА је стала на пут Новом светском поретку. Ово је историјски тренутак, не би нам био први пут. Моји синови неће убијати по свету туђу децу за интересе странаца, НАТО ДАХИЈЕ МАРШ ИЗ СРБИЈЕ – поручила је др Јована Стојковић на протесту.

Протестантни скандирају „Србија, Србија“, „Издаја, издаја“, „Нато дахије марш из Србије“, „Косово је срце Србије“…

Међу протестантима су и ратни војни ветерани, као и ратни војни инвалиди.

У току је протестна шетња, завршена је посета амбасади Русије, након које се идe у Храм Светог Саве где се пале свеће за душе страдалих. – Уверили су нас да Русија чврсто остаје при свом ставу у вези Косова и Метохије, да се мора поштовати Резолуција 1244 и да неће прихватити решења која нису у складу са њом – пренела је др Јована Стојковић поруку протестантима по изласку из амбасаде и најавила још акција док се не „избаци“ НАТО канцеларија из Србије, као и велики протест 12. јуна, на последњи дан НАТО агресије

Обратио се и немачки професор др Рајнер Ратфус

-Дошао сам на овај дан у Србију јер патим због ратова и желим да их зауставим. Ушао сам у аутомобил и дошао овде са пријатељима да докажем свима да не верујемо у демонизацију Србије. Битно је да знате да има глобалиста којима је најважније да имају контролу над целим светом, морамо да разумемо да је СУВЕРЕНИТЕТ И БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ ВАЖНА ЗА СВЕ НАС У ЕВРОПИ! Желим да вам саопштим да Европа гради велики фундамент армије која је непријатељ свих суверенитета у Европи. За све нас је врло важно да Србија останбе мост између Истока и Запада, између Запада, Русије и Кине. Ако Србија приђе ЕУ, изгубиће шансу да буде тај мост! Ако уђете у Европску унију тиме улазите у састав армије која значи борбу против суверенитета и улазак у НАТО. Молим вас да будете Швајцарска за Балкан, останете мост између Истока и Запада. Молим да поптишете велике банере које смо донели као симбол жеље за пријатељство између Србије, Немачке и Русије, то је троугао пријатељства – рекао је др Рајнер и додао на српском језику НЕМА ПРЕДАЈЕ, НЕМА ПОДЕЛЕ.

На протесту испред Генералштаба, након говора, у плану је и шетња учесника до Храма светог Саве и руске амбасаде, а сви заинтересовани могу да потпишу петицију са захтевом да се НАТО канцеларија исели из Србије.

Иначе, проф. др. Рајнер Ротфус је кандидат највеће опозиционе партије у Немачкој АФД  за Европски парламент. У Немачкој је познат као мировни активиста и залаже се за то да се америчке војне базе затворе у његовој земљи.

Такође, др Ротфус је данас преподне обишао спомен бисту мале Милице Ракић на Ташмајдану и положио цвеће у знак сећања на сву страдалу децу током бомбардовања, а у Београд донео и велику заставу (на њој су сједињене заставе Немачке и Русије), на којој су потписи бројних Немаца и Руса који се залажу за исто што и професор – зближавање односа њихове две земље кроз формирање заједничке Евроазијске уније.

Професор је изразио жељу да се сретне и разговара са српским војним ветеранима, како би из прве руке чуо како је заиста изгледала НАТО агресија на суверену земљу Југославију.

МИХАЈЛО МЕДЕНИЦА НА ПРОТЕСТУ поручио: НАТО фукаро МРШ из Србије!

Марш асоцира на војнички марш, а фукарама се каже МРШ. У кући ожалошченог за џелата нема места. Свака НАТО стопа је натопљена крвљу невиних, где год су закорачили и где год је та поган загазила – поручио је новинар Михајло Меденица на антинато протесту у Београду.

-Помаже Бог браћо и сестре. Две ствари никада не смемо да се одрекнемо и две ствари не смемо никада да заборавимо. Прва је да не смемо да се одрекнемо наше заветне светиње Косова и Метохије, наше колевке, нашег Светог гроба, јер доле се сви враћамо и сви васкрасавамо! Без Косова и Метохије смо НИКО и НИШТА и немојте да вас лажу да је то МИТ! Друго, Србија никад не сме да помисли да постане ни придружени члан те злочиначке и ђавоље армаде завне НАТО пакт, ово је слободарски, поштен и праведан народ који никада није водио освајачке ратове – поручио је Меденица и за крај поручио „Живела Србија, Република Српска, Република Српска Крајина, живела српска Црна Гора, Русија, ДОВЕКА у Призрену“.

Заорило се „НАТО мрш из Србије, НАТо мрш из Србије“.

-Музичар Миливоје Леми Мрдаковић је послао предивну православну поруку свим Србима и отпевао емотивну песму о НАТО страдањима и страдању цивила.

-Наша снага налази се у Богу. Ја вас моли и позивам да с еокренемо Богу, да почемо да постимо, да чувамо своје жене, да не јуримо туђе, да не стављамо фотографије роштиља за време поста. Да помогнемо коме год можемо и да не одмажемо ономе коме не можемо. Само када се вратимо Богу тада ће се и Бог вратити нама – одушевио је Мрдаковић све присутне.

др Јована Стојковић је прочитала емотивну песму једне мајке о трагичној погибији мале Милице од НАТО бомбе и позвала окупљене у шетњу ка руској амбасади и Храму Светог Саве.

Кристијан Каш: КОСОВО ЈЕ СРЦЕ СРБИЈЕ

Један од говорника је и Кристијан Каш, Норвежанин, бивши официр НАТО пакта на Косову и Метохији, који је желео да се обрати на српском језику. Почео је обраћање са „Помаже Бог“ и позвао окупљене да сви заједно скандирају „Косово је СРЦЕ СРБИЈЕ, срце Србије, срце Србије“

-Они желе да Србија прихвати независност такозване државе Косово, желим да се овде чује глас, јачи него норвешке амбасаде. Желим да норвешка амбасада ЗНА да постоје и норвешки родољуби, који воле Србију и који смо против независности Косово, који смо против НАТО канцеларије. Било ми је много тешко док сам слушао говорнике, посебно др Јовану Стојковић. Надам се да могу да будем охрабрење и за вас, као човек и бивши НАТО официр. Морамо да правимо наше независне мреже, да се што више чује наш глас, пошто тешко можемо да дођемо на РТС – истакао је Кристијан Каш, који је завршио обраћање са НЕМА ПРЕДАЈЕ, НЕМА ПОДЕЛЕ НИКАДА!

Каш је рекао да ће снимак са протеста одмах послати у Норвешку, да би се емитовао у тамошњим медијима.

***

Окупљенима се  обратила и Сања Вујановић, представница оштећених Срба због кредита у швајцарским францима, који од петка непрекидно штрајкују испред Касационог суда недалеко одатле.

( СРБИН.инфо )

***

Програм је почео 24. марта од 17 часова испред Генералштаба, Кнеза Милоша 33, потписивањем петиције на штандовима, након чега ће се обратити говорници. После тога је предвиђена шетња унапред договореном трасом која ће пролазити поред Руске амбасаде где ће се колона задржати око 30 минута како би се обратио неко од учесника. Скуп ће се завршити код Храма Светог Саве, где ће учесници запалити свеће за помен пострадалима током НАТО агресије.

***

***

***

***

НАРАВНО – ТУ СУ БИЛА И ВЕШАЛА ЗА НАТО!

***

***

***

***

ПОВЕЗАНО:

*АНТИ-НАТО ПРОТЕСТ 20 година од БОМБАРДОВАЊА у 17 часова испред Генералштаба

*Кршења међународног и домаћег права, обичаја рата, и други злочини НАТО-а, НАТО држава и званичника тзв. Запада,и осталих непријатеља Југославије, Србије и Срба

*

——–

24.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Nemamo pravo ni na zaborav, ni na prastanje, jer zlocin traje i dalje.Najpre su nas bombardovali i time ubijali a sada nas ubijaju radijacijom. Neka su prokleti dokle je sveta i veka!NATO, mrs iz Srbije!!!!!!!!!!

    Свиђа ми се