АКТУЕЛНО

Дводневна конференција о НАТО агресији: Долазе – Петер Хандке, Жак Огар…


Под називом „Мир и напредак уместо ратова и сиромаштва“ у Београду ће у петак и суботу бити одржана међународна конференција посвећена две деценије од НАТО агресије. Организатори су Београдски форум за свет равноправних, Клуб генерала и адмирала Србије, СУБНОР Србије и Друштво српских домаћина.

Дом Војске Србије у ова два дана постаће трибина на којој ће о свом виђењу НАТО бомбардовања бивше Савезне Републике Југославије говорити мировни активисти, неки од учесника политичко-војног попришта тадашњих догађаја, као што су председник Владе СРЈ у време агресије Момир Булатовић и генерал Миломир Миладиновић.

На конференцији ће учествовати и угледни гости из иностранства, чувени аустријски писац Петер Хандке, француски пуковник Жак Огар, руски политички ветеран Сергеј Бабурин и многи други.

Маратон до Хиландара

У недељу, у 9,30 часова, са платоа Храма Св. Саве, стартоваће Међународни меморијални маратон Београд-Атос (Хиландар) као симболично подсећање на херојство жртава и опомену да се напади на суверене државе и убијање цивила више никада не понови.

ИЗВОР: ВЕСТИ

———-

21.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић