АКТУЕЛНО

ОДЛУКА ВЛАДЕ СРБИЈЕ: Укида се Музеј ваздухопловства


У одлуци владе истиче се да Министарство одбране има обавезу да чува музејску намену Музеја ваздухопловства Београд као споменика културе. Одлука о укидању музеја ступа на снагу даном објављивања у „Службеном гласнику”

Влада Србије донела је одлуку о укидању Музеја ваздухопловства у Београду јер, како се наводи, потребе за делатношћу установе могу да се задовоље на рационалнији и ефикаснији начин.

Права, обавезе, имовину и архивску грађу музеја преузима Министарство одбране, а исто важи и за запослене, који ће бити преузети у складу са прописима којима се регулише пријем у службу професионалних припадника Војске Србије.

Један од експоната у музеју (Фото: Д. Јевремовић)

„Музеј ваздухопловства донеће финансијски извештај, односно биланс стања на дан 15. марта 2019. и у складу са могућностима измириће постојеће обавезе према добављачима, извршиће наплату потраживања од поверилаца, пренос преосталих ликвидних финансијских средстава на рачун Министарства одбране који је отворен код Управе за трезор и затварање активних рачуна Музеја ваздухопловства Београд.”

У одлуци владе истиче се да Министарство одбране има обавезу да чува музејску намену Музеја ваздухопловства Београд као споменика културе. Одлука о укидању музеја ступа на снагу даном објављивања у „Службеном гласнику”.

ИЗВОР: Политика, 16. 3. 2019/ Стање ствари

****

19.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

 1. Шта ће Србији музеји? То су остаци тамне прошлости.
  Влада би укинула и мене, али не може да ме пронађе, а страх ме да се обнародујем.
  Влада је укинула Устав, укинула Србију, укинула народ, укинула народу и премијерки муда.
  Више нисмо ни за лабудова луда.
  Устани народе, шта ћекаш?
  Да нас све појединачно укину!

  Свиђа ми се

 2. UKIDA SE MUZEJ VAZDUHOPLOVSTVA PO NAREĐENJU NATO I AMERIKE U MUZEJU SE NALAZE OBORENI AVIONI ZA VREME NATO AGRESIJE 1999 i DELOVI NEVIDLJIVOG KUKAVIČKA VLADA SRBIJE I MARIONETSKI PREDSEDNIK NE MOGU DA PODNESU SRAMOTU NATO DA SU IM SRBI; KOJE MARIONETSKI MRZI OBORILI NEOBORVO I NEVIDLJIVO Ha HA HA HA !

  Свиђа ми се