АКТУЕЛНО

Хаг забранио пренос уживо: Пресуда у одложеном преносу, Митровић – Позив за јавно праћење пресуде је понижење за српске жртве рата


Изрицање правоснажне пресуде по жалбама Радована Караџића, заказано за сутра у 14 часова у Хашком трибуналу, биће преношено са 30 минута одложено.

Радован Караџић

Било какво снимање преноса уживо унутар зграде Механизма строго је забрањено из, како се наводи, „оперативних разлога“.

– Обавјештавамо вас да ће из оперативних разлога пренос изрицања пресуде Жалбеног вијећа преко интернета бити емитован 30 минута одложено. Акредитовани представници средстава јавног информирања који желе да снимају изрицање пресуде то могу урадити из медијског центра у згради Ворлд Форум или из ауле зграде Механизма одложено 30 минута – саопштено је из Међународног резидуалног Механизма за кривичне судове.

Митровић: Позив за јавно праћење пресуде – понижење за српске жртве рата

Представници Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила неће сутра у Сарајеву присуствовати јавном праћењу изрицања другостепене пресуде у Хагу првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу јер то представља понижење за српске жртве рата, изјавио је предсједник ове организације Недељко Митровић.

Недељко Митровић, фото: СРНА

Митровић је рекао да позив за јавно праћење изрицања другостепене пресуде Караџићу, који су Републичкој организацији упутили град Сарајево и Информативни центар о Хашком трибуналу у Сарајеву, представља понижење за српске жртве рата јер га шаљу управо они који спроводе дискриминацију према жртвама српског народа.

– Крајње је неприхватљиво да ми тамо присуствујемо и аплаудирамо, а немамо никакве прилике да утичемо на другостепену пресуду Караџићу, као ни на првостепену – додао је Митровић.

Другостепена пресуда Караџићу биће изречена сутра пред Међународним резидуалним механизмом за кривичне судове у Хагу.

Ова пресуда биће изречена након што су размотрене жалбе одбране и тужилаштва на првостепену одлуку, којом га је 2016. године Хашки трибунал осудио на 40 година затвора.

ИЗВОР: РТРС

————

19.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. СЛОБОДА ЗА НАШЕГ ПРВОГ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБСКЕ РАДОВАНА КАРАЏИЋА РАШУ ЗА НАШЕ ПРИЈАТЕЉЕ ГРКЕ НА енглеском FREEDOM FOR FIRST PRESIDENT OF REPUBLIKA SRBSKA MR RADOVAN KARADZIC GREETINGS FOR GOLDEN DAWN GREEK NATIONALIST ORTHODOX BROTHERS AND SISTERS ISUS HRISTOS NIKA ORTDIHOX UNITY WORLDWIDE AMIN

    Свиђа ми се