АКТУЕЛНО

Бошко Обрадовић: УЗРОК СВИХ дешавања је АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ


На ванредној конференцији за медије председник Двери Бошко Обрадовић говорио је о актуелним дешавањима на протестима у Београду у којима је по први пут постојала интервенција полиције, у суботу у згради РТС.

Он је истакао да је алармантно то што је власт у суботу вече и у недељу ухапсила младе људи, од којих су већина њих студенти, а ухапсили су и једног средњошколца, што је доказ да режим не преза ни од чега, само да би сачувао власт.

Обрадовић је прокоментарисао и позив Александра Вучића својим члановима да се окупе  и да буду спремни да крену за Београд, не би ли се сукобили са демонстрантима. Он је упозорио да би то могло изазвати огромне сукобе и рекао да ни у једној земљи председник не шаље своје присталице на демонстранте.

Такође, Обрадовић је коментарисао РТС и рекао да није нормално да после 3 месеца протеста, ниједан представник протеста не буде позван у емисију да гостује и говори о захтевима протеста.

„Посебно скандалозно понашање те вечери било је понашање директора РТС Драгана Бујошевића. Лично смо прочитали поруку коју је послао Зорану Станојевићу, једном од чланова редакцијског колегијума информативног програма РТС-а који је рекао да ништа не брину, да ће полиција ускоро избацити све из РТС и да њега боли уво за наше захтеве”, истакао је Обрадовић.

Обрадовић је рекао да је посебно алармантно то што су хапшена деца, студенти и ђак Филолошке гимназије који има само 18 година и поручио власти да су готови, да је њихово време истекло и да је народ коначно показао да се не боји режима Александра Вучића.

„Подсећамо да је управо Александар Вучић узрок свега и једини одговоран за наш улазак у зграду РТС. Својим игнорисањем захтева протеста и притиском на уређивачку политику РТС он је позвао демонстранте да уђу у зграду и у разговору са уредницима заштите своје Уставом гарантовано право на информисање. Није нормално да само Вучић гостује на свим медијима, а да је опозицији забрањено да одговори на његове лажи и пропаганду. То је корен проблема који мора да се реши. Наше право на другачије мишљење.“ – сматра Обрадовић.

 

Инфо служба Двери

———-

19.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић