АКТУЕЛНО

КЗН: Најава протеста „РЕШЕЊЕ ИЛИ РАЗРЕШЕЊЕ“ – Нећемо дозволити даље уништавање наших судбина и породица


Данас је у Медија центру одржана Конференција за новинаре Удружења за заштиту корисника банкарских услуга ЦХФ СРБИЈА. На конференцији су говориле: Ивана Рондовић, члан УО ЦХф Србија; Сања Вујановић, Члан НО ЦХф Србија и Душица Станић, дужник.

На конференцији је најављен протест под називом „РЕШЕЊЕ ИЛИ РАЗРЕШЕЊЕ“ који ће се одржати у четвртак 21. марта 2019. године у 12 часова, због преваре у вези кредита индексираних у валути швајцарског франка. „Наше стрпљење је одавно истекло, нећемо дозволити даље уништавање наших судбина и породица, хоћемо правду и то ОДМАХ! Преговора нема, уступака нема“, поручили су организатори протеста.

ТЕКСТ ПОЗИВА НА ПРОТЕСТ

Центар за заштиту корисника банкарски услуга „ЦХФ СРБИЈА“
Матични број: 28208227, ПИБ 109637901
Ул. Цара Лазара бр.5-7
е-маил: chfsrbija@gmail.com
http://www.chfsrbija.org
___________

Поштовани,

У четвртак 21. марта 2019. године, почеће протест грађана под слоганом «РЕШЕЊЕ ИЛИ РАЗРЕШЕЊЕ», због преваре у вези кредита индексираних у валути швајцарског франка.

Окупљање је испред Уставног суда у Београду, ул. Булевар краља Александра 15, тачно у 12 часова, након чега ће колона кренути до Кабинета председника Републике Србије, Андрићев венац бр. 1, ради званичног обавештавања о поднетом предлогу Закона о динаризацији свих кредита, као и Закона о забрани принудне продаје једине некретнине, имајући у виду да су основна права грађана Србије – право на живот и егзистенцију озбиљно угрожена незаконитим радом већине банака, те је потребна хитна заштита, као што је свима потребан и економски напредак који се са оваквим радом банкарског система у Србији, апсолутно не може остварити.

Даље одлазимо до Владе РС, којој предајемо захтеве за доношење Закона о динаризацији свих кредита и Закона о забрани принудне продаје једине некретнине, уз предлог текстова закона.

Протест ће се наставити испред зграде Врховог касационог суда и Апелационог суда, ул. Немањина 9, имајући у виду да су прошле 4 претешке године за кориснике кредита у којима су многи изгубили здравље, породице, домове, а велики број се иселио из Србије, јер је рата сада већа него плата и дуг након 10 година уредне отплате већи него на почетку, а судови реагују сувише неефикасно и конфузно, док извршитељи реагују брзо и одлучно, правећи од преварених грађана социјалне случајеве и бескућнике.

Овога пута протест ће бити без разилажења, све док Врховни касациони суд не донесе јасан правни став о спорним кредитима, као што је то учинио по питању трошкова обраде кредита, када су банке то захтевале.

Наше стрпљење је одавно истекло, нећемо дозволити даље уништавање наших судбина и породица, хоћемо правду и то ОДМАХ!

Преговора нема. Уступака нема. Сви којима смо се обратили могу да нам одговоре само путем медија.

Позивамо све поштене грађане да подрже одбрану породице и дома. Позивамо све политичке партије којима је стало до живота и егзистенције својих грађана да подрже протест и доношење Закона о динаризацији и Закона о забрани принудне продаје једине некретнине.
Уколико председник РС, Влада РС и судови не буду решили овај проблем у разумном року од 5 дана, обзиром да су 4 године већ протекле, следи омасовљење и радикализација протеста, а захтеви ће бити замењени само једним – тражењем оставке и разрешења поменутих.

Позивамо све медије да пренесу овај наш позив на протест и да буду уз нас у току трајања протеста.

УПРАВНИ ОДБОР
ЦХФ СРБИЈА

 

ИЗВОР: Медија центар

Снимци догађаја на MC Web телевизији остају доступни за гледање до 6 месеци

***

ПОВЕЗАНО:

*ПОДРШКА НОВОГ УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ (НУПС) УДРУЖЕЊУ ЦХФ СРБИЈА

*ПОДРШКА ВОЈНОГ СИНДИКАТА СРБИЈЕ УДРУЖЕЊУ ЦХФ СРБИЈА

*„Не пристајем да будем ствар. Одбијам да ме живог рачунају у мртве“ – ПОЗИВ на протест „РЕШЕЊЕ ИЛИ РАЗРЕШЕЊЕ“ 21.марта у 12 часова испред Уставног суда

*Једино Србија није решила кредите у швајцарцима

*Банке изгубиле у Стразбуру: “Финансијске институције морале бити свесне потенцијално неправичних одредби уговора”

*VICE: Уклети швајцарци (документарни филм)

*Биљана Диковић: Кредити код страних банака или Како преживети сутра, или до сутра…

*Агонија без краја – Кредити и дугови – Свака седма особа задужена (видео)

———–

18.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић