АКТУЕЛНО

АДВОКАТ УХАПШЕНИХ: Младићи брутално претучени, насиље режирао министар полиције


Владимир Гајић, адвокат ухапшених младића због уласка у зграду РТС-а, изјавио је да је полиција користила бруталну силу према мирним демонстрантима, као и да је многима без основа одредила задржавање до 30 дана.

фото колаж: Србин.инфо

– Брутално је претучен Урош Савић из Аранђеловца, младић који је без икаквог насиља ушао и боравио у зграду РТС-а, али то није спречило припаднике полиције да му нанесу физичке повреде. Инсистирао сам да му хитна помоћ пружи здравствену негу у притвору – навео је Гајић.

Он је рекао да ће младић, заједно са популарним тандемом “фантома”, бити кривично гоњени под оптужбом за насилничко понашање на јавним скуповима и спортским догађајима.

– Невероватно је да је Савићу одређен притвор од 30 дана уз образложење да може да утиче на сведоке. А сведоци су полицајци који су младића претукли и привели. Па, да је могао да утиче на полицајце, ваљда би утицао то вече у згради РТС-а. Како он уопште може да утиче на полицајце, који су у записнику наведени као сведоци- пита се Гајић.

Адвокат Гајић истиче да је овде реч о политичком иживљавању.

– То политичко иживљавање је наручио Небојша Стефановић. Полиција је била насилна према мирним протестантима, а ухапшени младићи, од којих су неки и средњошколци, нису пружали никакав отпор ни приликом хапшења – констатовао је Гајић.

Извор: СРБИН.инфо

***

СЗС: Данас у Србији поново имамо политичке затворенике, захтевамо њихово пуштање

Након што су видели да учесници протеста 1 од 5 милиона већ три месеца не одустају од својих захтева, представници режима почели су да хапсе и прете свима који учествују у протесту.

Осуђујемо хапшење чланова Покрета уједињених фантома (група позната по саркастичним перформансима), Миљана Чичића и Милана Перната који су као и други грађани били у згради РТС јуче али нису угрожавали ничију безбедност.

Такође осуђујемо хапшење младих људи који имају између 18 и 28 година: Павле Цвејић, Крста Томковић, Урош Савић, Никола Драгосављевић, Миодраг Симовић, Стефан Симић, Милош Декић и други, који су данас приведени под различитим изговорима полиције.
Ухапшенима је без основа досуђено 30 дана притвора и експресно су пребачени у затвор у Падинској скели док се они који су претукли Борка Стефановића и они који су запалили кућу новинару Јовановићу налазе на слободи.

Сматрамо да су све ово политичка хапшење и захтевамо њихово пуштање. Рок који власт има за то је данас до 15 часова.

САОПШТЕЊА

***

*Протест ученика Филолошке гимназије због хапшења њиховог друга (УЖИВО)

*Државотворни покрет Србије – Диктатор је скинуо све маске и најзад отворено показао да ће све учинити да би остао на власти

*ПРОТЕСТ ГРАЂАНА испред Председништва и КЗН председника Србије – уживо

*Покрет Савез за Србију ПОЗВАО НАРОД у 11.55 испред Председништва, где се Вучић обраћа нацији

*Државотворни покрет Србије: Једноумље јавног сервиса више не може трпети

*ПРОТЕСТ „1 од 5 милиона“: Грађани ушли у зграду РТС-а (видео – уживо)

———

18.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић