АКТУЕЛНО

МСП Србије: Дачић – Нападач са Новог Зеланда НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ са Србијом


Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да Србија најоштрије осуђује терористички напад на Новом Зеланду и истакао да нападач, без обзира на разне извештаје, нема никакве везе са Србијом и да осуђује те врсте злоупотреба.

Ивица Дачић, министар спољних послова Републике Србије

У терористичком нападу у Крајстчерчу на Новом Зеланду погинуло је 49, а рањено 20 људи, а једна од нападача је на оружју имао исписана ћирилицом и српска имена – Милош Обилић, Марко Миљанов Поповић, Стефан Лазар, Бајо Пивљанин, док неки медији пишу да је био инспирисан, између осталог, српским нападима на муслимане.

– Србија нема никакве везе с тим, не тражимо да ико свети иједну српску жртву у свету. Осуђујемо ту врсту злоупотребе. То наноси штету српским интересима и ухапсићемо сваког за кога сумњамо да има ту врсту интересовања – рекао је Дачић на заједничкој конференцији за новинаре са шефом дипломатије Гренаде Питером Чарлсом Дејвидом.

Такође је навео да нема информација да је на Новом Зеланду настрадао иједан српски држављанин.

На питање новинара о томе да се пише ко је све нападачу са Новог Зеланда могао да буде инспирација за напад, укључујући и Србију, Дачић је рекао:

„Човек нема везе са Србијом, не знам ко може да му буде инспирација, видео сам и друга имена на списку, па запитајте и друге земље какве везе имају са њим.“

Изразио је саучешће породицама погинулих и рањених у нападима, додавши да је реч о глобалном злу против кога се може борити само заједно и неселективним приступом.

– Желим да напоменем да су многе земље толерисале терористичке покрете, називајући их ослободилачким, помагале њихов развој и да су у борбу против њих кренуле тек када су почеле акције широм света – рекао је Дачић, подсетивши да када су муџахедини у БиХ котрљали српске главе није било забринутих на Западу, нити је било говора о исламском фундаментализму и хришћанским вредностима.

Осврнуо се и на, како је рекао, „срцепарајуће“ реакције Приштине.

– Када Тачи и Харадинај дају тако срцепарајућа саопштења морам да кажем да је због тога што мисле да се тиме наноси штета српским интересима. Да је другачије, таква саопштења би давали и против својих бораца на страни Исламске државе, којих сада има 300, што је највише у Европи пропорционално броју становника – рекао је Дачић.

Како каже, терористи не могу да подржавају борбу против тероризма.

– Како терористичка ОВК може да подржава борбу против тероризма? – упитао је Дачић.

 

ИЗВОР: ВЕСТИ

***

ПОВЕЗАНО:

*Нови Зеланд: Терористички напад – 49 мртвих у нападу на џамије

———

15.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. dacicu, krme jedno, englezi pakuju trampu preko kendis ovens osecajuci da im se blizi kraj za drzavni udar preko hilari!

    surveillance in May-2017 while he was visiting Western Europe—most specifically due to his visit to the headquarters of the Secret Intelligence Service (SIS)—otherwise known as MI6—located at 85 Albert Embankment in Vauxhall, a south western part of central London—and after leaving, saw Tarrant traveling about 5 kilometers (a little over 3 miles) to Temple–London EC4Y 7BB where he entered Temple Church (built by the Knights Templar as their English headquarters in 1185) where he met privately with Master of the Temple Robin Griffith-Jones—the significance of which was unknown until a few hours ago when Tarrant posted his 73-page manifesto titled “The Great Replacement” wherein he declared “no group ordered my attack…I make the decision myself…though I did contact the reborn Knights Templar for a blessing in support of the attack, which was given”.

    pa kaze dalje

    a MI6 “patsy operative” inserted into New Zealand to conduct this massacre in order to damage President Trump, this report concludes, rests on the fact that the entire British government lives in daily fear and outright horror of what President Trump is going to do to them for colluding with Hillary Clinton and the Obama Regime to overthrow him in a coup—the proof of which Trump already has in his possession, but is being ruthlessly battled against by MI6 to keep him from releasing—and who, without a doubt, were pushed into ordering this New Zealand massacre because a few hours earlier, the “unofficial” Trump spokesman, Fox News host Sean Hannity, warned all of these coup plotters on his nationwide television programme that “the Day Of Reckoning is about to break wide open!”—with at least 49 innocent people being massacred in New Zealand less than three-hours later.

    Свиђа ми се