АКТУЕЛНО

Председник: А шта хоћете, ако не да разговарамо? Да ратујемо?


Никако не могу да разумем шта је идеја оних у Србији који, ваљда, мисле да је једино решење, могуће и нормално, да све разговоре зауставимо, изјавио је данас председник Александар Вучић и додао да за такве има само једно питање – да ли желите да ратујемо?

Танјуг (Сава Радовановић)

Он је на питање ТВ Прва, где је крај стрпљењу Србије и зашто смо „и даље у процесу“, с обзиром да Приштина није испунила Бриселски споразум, увела је таксе и усвојила платформу, поставио контрапитање:

„А, шта желите? Да ратујемо?“.

„Хоћете ли онда да ми причате о плавим ковертама које иду на адресе по Србији? Видим да тих добровољаца има много, а кад се дође до плавих коверата, нико неће да се јави“, рекао је Вучић.

Он је упитао и да ли Београд треба да каже да не жели да преговара и приметио да, чак и да ратујемо, опет бисмо сутра морали да преговарамо и разговарамо.

„Никако да разумем шта је идеја свих у Србији који, ваљда, мисле да је једино решење, и једино могуће и нормално да све зауставимо, да опсујемо свима мајку и да одемо некуд… Где да одемо?“, рекао је председник.

Сагласан је, истиче, да Приштина није испунила важне ствари, али и то да Србија не може да се склони и да остави Србе на КиМ, на милост и немилост, пошто замрзнти конфликт не постоји и понавља – шта ћемо да урадимо ако крену да нам заузимају Газиводе и Трепчу.

„Више пута сам рекао шта ћемо да урадимо и то ћемо да урадимо. И сав бес целог света ћу на своја леђа да превалим. Ми смо рекли све оно што они пре нас никад нису рекли и то је једини разлог зашто Приштина у ову акцију не иде. А, ако крене, знаћемо да одговоримо. Моје питање је шта људи мисле да можемо да урадимо него да разговарамо“, рекао је Вучић.

На констатацију да су околности такве какве јесу и можемо ли чекати да једна по једна буде испуњена и да ли постоји неки рок за споразум, Вучић је рекао да немамо избора.

„А, за шта рок? Ко и коме да да рок? Ни не разговарамо ни са ким… Не могу да се браним од чапрац дивана и чаршијских, шупљих прича, а слушам глупости о томе јесмо ли близу споразуму… Ком споразуму, када ни не разговарамо?“, рекао је Вучић.

Србија води миротворну политику, али немојте је потценити...

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да Србија покушава да буде рационална, реална, озбиљна и одговорна, да чува наш народ на КиМ и наше државне и националне интересе, али и да због такве мировнотворне политике не треба никако потцењивати нашу снагу.

Вучић је, за ТВ Прва, казао да Србија мора да разуме и шта су границе докле можемо да идемо, и шта свет може да разуме, те да не треба постављати циљеве које нико не може да разуме.

„Плашим се да већ имамо много рана од ранијег лупања у зид. Плашим се да Србија не би издржала још један проблем, какав смо имали пре 20 година“, нагласио је он.

Вучић је истовремено поручио, посебно Албанцима, да је Србија данас петоструко снажнија него пре 20 и 10 година, и да због наше посвећености миру не треба да потцењују нашу снагу.

Казао је да није чаробњак и да не постоје чаробњаци да штапићем реше проблем, те да је, када постоји озбиљан проблем, добро да људи помогну у решавању.

Упитан да ли постоје уцене признањем Косова да би дошле велике инвестиције у Србију, Вучић је казао да не зна ко би га могао условити.

„Прочитао сам у безброј новина тако нешто. Ја такве глупости нисам чуо. Реците ми како се зове тај који ће да ми каже да ће Србија добити инвестицију, уз услов да признамо Косово“, објаснио је он.

Осврнуо се и на велику инвестицију која се очекује у нашој земљи, рекавши да ће бити тешко да се за њу изборимо, јер се Србија бори са земљама ЕУ које немају проблем Косова.

Велике инвестиције, према његовим речима, биле су везане за отварање преговора са ЕУ, не признањем Косова.

Подсетио је да је приликом преговора о Бриселском споразуму био против тога да у тачки 14 буде стављено да се омогући Косову улазак у УН и друге међународне организације.

„Био сам једини од министара, уз Марка Ђурића и Александра Вулина, који је то одбио. Остали би прихватили. Захваљујући томе нисмо признали Косово и поред огромних и ненормалних притисака. Ја сам одлучио да трпим и теже и веће притиске. Моји најближи сарадници су буквално плакали да прихватим такав споразум, говорећи да сам готов као Милошевић и слично“; објаснио је он.

Нагласио је да се данас тако не разговара са Србијом.

Указао је да међународни представници не кажу ‘признајте Косово’, већ ‘решите то питање, нормализујте односе’.

Разлика није велика, када је реч о речнику. Али свакако ћемо бити у тешкој ситуацији ако тај проблем не решимо“, констатовао је Вучић.

Рекао је да је Србија озбиљно кренула у напредак и развој, и то боље него што се очекивало.

Ако не будемо успели да решимо косовски чвор, седимо и чекамо да у Ђаковици буде 100 одсто Срба, плашим се за будућност Србије. Највећа је мука што о КиМ говоре они који о томе најмање знају , подвукао је Вучић.

Сада је 10 пута теже него у време Ћосића и Ђинђића

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је он предлог о разграничењу као могућем решењу питања Косова изнео у ситуацији када је стање на Косову и Метохији 10 пута теже него у време Добрице Ћосића и Зорана Ђинђића, који су се, такође, залагали за исту солуцију.

Вучић је рекао да је Србија у време Ћосића имала полицијску и војну контролу на КиМ, док у време Ђинђића није било декларације о независности Косова, пресуде Међународног суда правде, „коју су нам донели Јеремић, Тадић и Ђилас“, као ни граница на Јарињу и Брњаку.

„И један и други су имали много више тога у рукама, али су били рационални, разумели шта се збива и нешто понудили. Наравно, Срби су то с презиром одбацили, иако смо у том тренутку имали, можда, и неко боље решење“, рекао је председник.

Упитан шта мисли каква њега судбина чека, јер је, после Ћосића и Ђинђића, трећи човек који је на том нивоу изнео тај тежак предлог, Вучић је истакао да је изашао са тим знајући да ће за то да „плати главом, политички“.

„Немам никакав проблем са тим. Поред свега тога, урадили смо много за економију земље, подигли је из амбиса, банкротства… Данас разговарамо о великим инвестицијама, шампиони смо у инвестицијама на Западном Балкану“, рекао је Вучић за ТВ Прва.

ИЗВОР: РТВ

———–

12.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

7 replies »

 1. A sta bi ti da poklonis Kosovo? Uvodis nam Evropske zakone i ides uz njih, zao ti je EU? E nece moci narod Srpski je odavno na nogama da osveti i vrati Kosovo i granice i protera siptare i Americku nelegalnu bazu a savez sa Rusijom omoguci otvaranje Ruskih baza, ti ces biti u prvim redovima jer si sve zakuvao kao niko do sada!!!

  Свиђа ми се

 2. A STA HOCETE, PITA SE OVAJ BAHATNIK ?? EVO STA HOCEMO: HOCEMO DA USTANES SA SVOJIH KOLENA I DA POVEDES VOJSKU DA ODBRANE KOSOVO, NA TO SI SE ZAKLEO GNJIDO !! ALI POSTO TO NIJE TVOJA ZEMLJA ULJEZU I VISE VOLIS DA KLECIS I PLACES HOCEMO DA TI SE SUDI ZA VELE-IZDAJU I DA NESTANES IZ NASIH ZIVOTA I IZ SRBIJE KOJE NISI DOSTOJAN !!!!!

  Свиђа се 1 person

  • Браво! Сваки коментар дужи од речи ВЕЛЕИЗДАЈНИК мене би терао на повраћање. И само читање свађалачких речи ове барабе је чисти мазохизам. Тај речник не приличи ни алапачама а ни пијанцима испред кафане/драгстора (јер су и отуда избачени) а камоли председнику (окупиране) државе, најбољом студенту права, …

   Свиђа се 1 person

 3. BRITANSKI MINISTAR:
  „Nećemo napustiti Ukrajinu u Balkan“ –
  Britanci ne ćete moći kući da se vratite
  jer će Engleska biti pod zemljom.
  + + +
  DIJASPORA PROTIV VUČIĆA:
  „Posle Beča protesti najavljeni u Pragu“-
  Česi su veći Srbi od Srba, za njih je Kosovo Srbija.
  + + +
  KAJL SKOT.
  „Nije dovoljno da izdate Kosovo i Metohiju“-
  Već i Rusiju u paketu.
  + + +
  „Srbiji pravoslavnoj zemlji nema opstanka bez Rusije-
  Izdajnik obožava zapadne fašiste ,bez diskusije.
  + + +
  MILAN STAMATOVIĆ:
  „Policija upravo zatvorila
  „Omladinski patriotski kamp na Zlatiboru-
  Sve što je u Srbiji patriotsko biće zatvoreno i imoreno. .
  + + +
  „Vučić je Zakonom omogućio
  izvršiteljskoj mafiji pljačku naroda“-
  Dok je Ali Baba na vlasti,
  njegovi razbojnici rade svoj posao.
  + + +
  „Dačić, voleo bi da se ukine internet u Srbiji“-
  Srce mu se steže (kad pomisli)-
  Da će da sa vlasti da ih sruše društvene mreže.
  3. oktobar 2020.
  „Peder Pompeo optužio Rusiju
  za kupovinu nafte od Venecuele
  jer je to u suprotnosti sa sankcijama SAD“-
  Za tvoje sankcije fašistički baksuze zaboli kita Ruse.
  + + +
  „KURIR“ „ Dok u zatvoru nevini leže Jovanovič i Legija,
  Diktatoru ne smeta ,što se Londonom mister Hil
  Đinđićev ubica šeta“
  + + +

  „Rusija se sprema za konačni obračun“-
  NATO fašisti napokon (za zločine) moraju da plate račun.
  + + +
  DAČIĆ:
  „Moja i Vučićeva deca će vladati Srbijom“-
  Prvi put u istoriji Srbije kombinovana demonska dinastija.
  + + +
  DOSTOJEVSKI:
  „Evropa poštuje samo jaku Rusiju“-
  Da su evrofašisti Dostojevskog čitali
  ne bi ovoliko protiv Rusije srali.
  + + +
  VUČIĆ:
  „Bio sam jedan od najboljih studenata u istoriji“ –
  Što ne priznaš da te u duši peče
  što ti to nijedan profesor ne reče?
  + + +
  Dok je Haradinaj otimanje Trepče slavio –
  Vučić je „patriotski“ omutavio.
  4. oktobar 2020.

  Свиђа се 1 person

 4. Како је то кад си на власти у земљи коју издајеш и уништаваш а само се твоје благо увећава. Па зар си тако млад а већ дементан. Не тако давно си ратоборно тражио „сто муслиманских глава за једну српску“ а сада опрашташ преко 1600 српских глава страдалих од шиптарских терориста. И што је најгоре са тим зликовцима се дружиш и њима предајеш КиМ.

  Где нестаде Твоја храброст? Кад лажеш, онда или сада или стално?

  Изгледа да они који су те довели на власт више неће да чекају Твоју издају па си се унервозио ко прасенце пред штројење. Али то је Твој проблем а КиМ не смеш да издаш и предаш у руке шиптарских терориста натопљене српском крвљу.

  Свиђа се 1 person