АКТУЕЛНО

РТВ МЕЛОС: Напредњак напао новинара – интервенисала полиција (видео)


Ако кажемо да се политичка ситуација у Ивањици заоштрава, то овога пута неће бити само уобичајена реторичка фигура и метафоричко претеривање. Од синоћ то је и стварна чињеница.
Један разјарени, истакнути члан СНС-а упутио је најстрашније увреде, псовке и озбиљне претње новинару и власнику Радио „Јавор“-а Стеву Дамљановићу због истицања постера Милана Стаматовића, председника „Здраве Србије“, на огради терасе његовог стана који је дао у закуп.

Сада је већ лако закључити да синоћни инцидент има озбиљну политичку позадину и, сви који су иоле упућенији, повезују га са недавним напрасним и изненадним отказивањем закупа простора за канцеларију „Здраве Србије“.

Да подсетимо, Милан Стаматовић је на отварању рекао да је отказивање учињено под притиском и уценама локалних моћника, који су још једном показали сву бахатост и диктаторске амбиције власти СНС-а. Стево Дамњановић каже да је био затечен и запрепашћен понашањем разјареног Ломовића, и био озбиљно уплашен за своју безбедност, поготову што зна да Ломовић поседује и оружје.
„Ја ћу вама пресудити, све ћу вас поубијати. Ја сам тај суд… који ћу ја решити“- рекао је Дамљановић и објаснио ситуацију у којој се нашао: „Ја сам седео, он је кренуо и узео пикслу, ја сам устао, он је насрнуо на мене и ухватио ме рукама за сако. Ко ме зна-зна ја за себе кажем да сам миран човек. У тој секунди ми је прорадио кликер, да је политички послат да направи хаос.“

Дамљановић каже да је управо због те очигледне политичке конотације која има много дубљу позадину, и много озбиљније подстрекаче из сенке, није желео ни на који начин да узврати Ломовићу. Ни вербално, ни физички. Ипак, то га је коштало озбиљних здравствених проблема, које су прегледом утврдили и лекари Хитне помоћи. Након инцидента Дамљановић је примио терапију јер је имао екстремно висок притисак, а шећер му је скочио на вредност која је двоструко већа од нормале.
Ипак, стиче се утисак да су и Дамљановић и Ломовић само колатерална штета, једног много вишег функционера у Ивањици који је упоран да докаже како је на свом малом буњишту апсолутни господар.

Тако се наставља тренд да локални шерифи СНС-а својом бахатошћу урушавају углед и странке којој припадају, и њиховог председника.

Извештај новинара и видео прилог РТВ МЕЛОС

———

9.3.2019. за СРБски ФБРепортер и транскрипт приредила Биљана Диковић