АКТУЕЛНО

Професор права Европске уније и адвокат Матеа Салвинија подржао др Јовану Стојковић!


Проф. Аугусто Синагра

Професор права Европске уније Универзитета “Sapienza” у Риму

Рим, 30. јануар 2019.

 

Лекарској комори Београда

Пишем као потпредседник италијанског удружења научника Међународног права и Европске уније.

Пишем и у име бројних италијанских професора, судија и правника. Како бих се најбоље представио, приложићу мој C.V. Тврдим да сам одувек осец́ао пријатељство према Србији и српском народу, кога историјски сматрам браћом италијанског народа, који је, између осталог, спасио војску 1915. године и довео је на италијанску територију, када је Србију напало Аустро-Угарско царство. Са тим осећањима се обраћам вама. Знам да је Лекарска комора у Београду покренула процедуру одузимања лиценце др Јовани Стојковић,коју не познајем, и која, колико ја знам, подржава неприкосновени принцип слободног избора приликом вакцинације, или бар против неких вакцина. Не видим како ово може да оправда и најмању дисциплинску санкцију.

Разумем да је др Јована Стојковић поставила питање Лекарској комори да ли је обавезна вакцинација компатибилна са медицинском етиком. Лекарска комора никада није одговорила на то питање. Такође видим да је др Јована Стојковић оптужена за свој став против неконтролисаног и неограниченог уласка странаца у Србију.

То је став који имам и ја, и који подржава моја Влада.

Такође знам да др Јована Стојковић захтева опрезност када се ради о увођењу предмета о хомосексуализму у школске програме. То је такође и мој став, и став милиона Италијана. Видим и да се др Јована Стојковић бори против такозваних “фармацеутских компанија” које се уплићу у науку и медицину у циљу стицања профита криминалом. То је ствар која је свима позната, и у Италији се многи боре против овога због присуства изузетно штетних супстанци у различитим медицинским производима, које могу довести и до смрти.

С тим у вези, налазимо потврду у лабораторијским анализама “Korvelve” (италијанске истраживачке асоцијације која се бори за слободу избора приликом медицинских поступака). И то је свакако познато Лекарској комори. Др Јована Стојковић ће послати извештај “Korvelve” овом Већу.

Морам рећи да нико у Италији никад није тражио да се за моје идеје и ставове покрене дисциплински поступак како бих био уклоњен из регистра адвоката!

Али оно што посебно желим да ставим до знања овој Лекарској комори је да се поступак против др Јоване Стојковић, иако без основа и произвољан, може тумачити као поступак покренут у циљу подржавања криминалних интереса неких фармацеутских компанија.

Знам да то није тако, али може изгледати овако. Зато вас молим да обуставите неправедни поступак против др Јоване Стојковић не само у име историјског пријатељства и заједничке судбине, већ пре свега у име медицинске етике и стога, поштовања Хипократове заклетве коју је сваки од вас положио на почетку свог рада.

Молим вас у име закона, у име правде. И стотине правника и доктора у Италији тражи од вас да то учините.

Не знам колико вреди овај мој, односно наш апел, али једну ствар вам кажем: др Јована Стојковић се мора бранити, а не прогонити!!!

Нека вас Бог благослови у тренутку када будете доносили одлуку.

С поштовањем и поверењем,

 

Аугусто Синагра (Prof. Augusto Sinagra)

 

ИЗВОР: Живим за Србију

***

ПОВЕЗАНО:

*Подршка др Стојковић из Индије

*Подршка др Тони Барк из групе лекара “Лекари за информисану сагласност” др Јовани Стојковић

*Подршка професора Вајлера из Пенсилваније др Јовани Стојковић

*САД: Још подршке из света за др Стојковић

*Владимир Димитријевић: Велика биоетичка контрареволуција и подршка др Јовани Стојковић

*Подршка др Стојковић из Канаде – проф. др Кристофер Шо

*ПОДРШКА др Стојковић из Француске – Romain K. Gerardi, професор експертског центра неуромускуларне патологије

*Писмо подршке Роберта Ф. Кенедија др Јовани Стојковић

*ПИСМО ПОДРШКЕ др Јовани Стојковић декана Правног факултета у Новом Саду, проф. др Бранислава Ристивојевића

*ПОДРШКА ПЕТИЦИЈИ И АПЕЛУ ЗА ОДБРАНУ ЛЕКАРСКЕ ЧАСТИ, ЕТИКЕ, СЛОБОДЕ ГОВОРА И ИЗРАЖАВАЊА МИШЉЕЊА ЛЕКАРА КОЈИ ПОШТУЈУ ПРАВО ИЗБОРА И ИНФОРМИСАНУ ОДЛУКУ ПАЦИЈЕНТА НА (НЕ)ВАКЦИНАЦИЈУ!

*Подршка др Јовани Стојковић -УГ Право на избор и Група родитеља Стоп обавезној вакцинацији у Србији

*Др Срећко Сладољев: Отворено писмо Лекарској комори Србије

————–

6.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић