АКТУЕЛНО

Подршка др Стојковић из Индије


Поштовани,

Ја сам педијатар и шеф одељења за педијатрију, болнице “St. Stephen” у Делхију, већ 22 године. Раније сам радио као педијатар консултант у Универзитетској болници “West Middlesex” у Лондону, у Енглеској. Имам преко 130 научно-истраживачких публикација у стручним часописима. Ја сам експерт за вакцине које се дају у детињству и био сам члан NTAG-а (Националне техничке саветодавне групе) – највишег саветодавног тела Владе Индије о вакцинацији.

Пишем референцу за др Јовану Стојковић, психијатра, који је познат и поштован на међународном нивоу због свог принципијелног става против обавезне вакцинације. Историја је у више наврата сведочила како, када се особе таквог угледа процесуирају, то не нарушава њихов углед, већ непоправљиво нарушава слику о тужиоцима. Желео бих да вам скренем пажњу на доле наведене тачке.

Нежељена дејства након имунизације

Вакцине често обезбеђују повољну заштиту јавног здравља од озбиљних болести. Међутим, нису све вакцине безбедне и повољне. Добро је познато да постоји индивидуална осетљивост на нежељена дејства после имунизације. Такви осетљиви појединци могу имати фаталне реакције, док стотине других није оштец́ено. Постоје систематски покушаји да се ови ризици умањују, и то је јасно описано у овом раду ког обавезно морају да прочитају сви који покушавају да процесуирају Јовану (Puliiel, Naik “Ревидирана узрочна процена Светске здравствене организације (WHO) о нежељеним дејствима након имунизације – “F1000 Research”.

MMR вакцина и аутизам

Амерички центар за контролу болести објавио је 2004. године истраживање које је показало да не постоји веза између ризика да се деци после вакцинације дијагностикује аутизам и старости у којој је дете вакцинисано MMR вакцином. Један од аутора, др В. В. Томпсон, који је обелоданио незаконита дела својих надређених, открио је да је за 340% повећан ризик за америчку децу афричког порекла која су вакцинисана пре друге године живота. Описао је како су подаци изврнути да би CDC прогласио да је закључио да не постоји веза између MMR вакцине и аутизма. Ова прича је наведена у чланку “F1000 Research”, поменутом изнад.

UNESCO-ва Универзална декларација о биоетици

Мора се имати на уму да UNESCO – Универзална декларација о биоетици и људским правима, у члану 6 јасно наводи пристанак на следећи начин:

“Свака превентивна, дијагностичка и терапеутска медицинска интервенција може се обављати само уз претходни, слободни и информисани пристанак дотичне особе, на основу одговарајућих информација. Када је то прикладно, пристанак треба да буде изричит и може бити повучен од стране дотичне особе у било које време и из било ког разлога без непријатности или предрасуда.”

Из тих разлога др Јована Стојковић је у праву што се бори за људска права и против обавезне вакцинације. Инквизиције против људи који се залажу за науку и људска права нису никаква новост. Инквизитори увек тврде да је њихова наука боља и да надмашује права појединаца. Искрено се надам да ће данашња Србија одступити од ове глупости.

Можете ме контактирати на горе наведеној е-mail адреси, или ме назвати на: +919868035091.

 

др Џејкоб Пулијел (Jacob M. Pulliyel MD MRCP MPhil)

Шеф одељења за педијатрију и неонатологију

Болница “St. Stephen”

Тис Хазари, Делхи, Индиjа

 

ИЗВОР: Живим за Србију

***

ПОВЕЗАНО:

*Подршка др Тони Барк из групе лекара “Лекари за информисану сагласност” др Јовани Стојковић

*Подршка професора Вајлера из Пенсилваније др Јовани Стојковић

*САД: Још подршке из света за др Стојковић

*Владимир Димитријевић: Велика биоетичка контрареволуција и подршка др Јовани Стојковић

*Подршка др Стојковић из Канаде – проф. др Кристофер Шо

*ПОДРШКА др Стојковић из Француске – Romain K. Gerardi, професор експертског центра неуромускуларне патологије

*Писмо подршке Роберта Ф. Кенедија др Јовани Стојковић

*ПИСМО ПОДРШКЕ др Јовани Стојковић декана Правног факултета у Новом Саду, проф. др Бранислава Ристивојевића

*ПОДРШКА ПЕТИЦИЈИ И АПЕЛУ ЗА ОДБРАНУ ЛЕКАРСКЕ ЧАСТИ, ЕТИКЕ, СЛОБОДЕ ГОВОРА И ИЗРАЖАВАЊА МИШЉЕЊА ЛЕКАРА КОЈИ ПОШТУЈУ ПРАВО ИЗБОРА И ИНФОРМИСАНУ ОДЛУКУ ПАЦИЈЕНТА НА (НЕ)ВАКЦИНАЦИЈУ!

*Подршка др Јовани Стојковић -УГ Право на избор и Група родитеља Стоп обавезној вакцинацији у Србији

*Др Срећко Сладољев: Отворено писмо Лекарској комори Србије

———-

5.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић